Sunday, March 26, 2006

Tissipaita!


Taikajakku on valmis. Koska en ole mitenkään kuvauksellinen saati mallin mitoissa, enkä ole erityisen taitava ottamaan itsestäni valokuvia, näette tällaisen kauluskuvan. Tämä onnistui parhaiten niistä 27 kuvasta mitä otin :D Rintaneula ei ole tuota tarkoitusta varten, mutta oli siinä käsillä. Sain tuon muuten kummitädiltäni, se on melkein sata vuotta vanha! (siis ei kummitäti vaan se koru...)

Taikajakku onnistui kivasti. Se ei taida ihan sopia mun vartalotyypille, mutta näyttää hyvältä jos alla pitää ohkaista mustaa paitaa, mikä peittää masun sopivasti. Ja kotinuttukäyttöön tämä nyt enimmäkseen tulee. Ohjeesta antaisin miinusta siitä, että ei sanota aloitetaanko kappaleen teko etu- vai takakappaleelta, ja mielestäni ei voi sanoa "sivusauma", jos sauma tulee näkyviin eteen! Sauma muuten näkyy tuossa keskellä, molemmilla puolilla just rintarossin sakaroiden kohdalla. Ärsyttää, että siihen tuli tuollainen kapea raita, huonosti suunniteltu ohje.. Vai olisiko reunasilmukat pitänyt lisätä ohjeeseen? Mä olen ainakin ollut siinä uskossa että Novitalla ne on valmiiksi sisällytetty. Enivei, jos siis ompelee yhteen 2o + 2o reunat, eihän siihen keskelle saa 4o mitenkään. Vai enkö mä vaan osaa?

Tänään vietin hauskan hetken kun lisäilin ääkkösiä Tuulian kirjoittamiin neuleohjeisiin. Kokeilkaapa, etusormi ään päällä ja keskisormi öön. Oikeassa kädessä hiiri, jolla maalaat aina eteen tulevan aan tai oon. Sitten vaan kliks, vaihdat ääkkösen tilalle. Yksinkertaista? Ehei :D On yllättävän haastavaa pitää itsensä niin vireänä, että ylipäätään tajuaa kuuluuko juuri tähän kohtaan tehdä muutos vai ei. Kun sattumoisin suomen kielessä on myös sanoja joissa on a tai o ihan oikeasti. No joo, on taas tämä juttujen taso. Mutta Ulla tulee kohta, ihan kohta.

Lisätään lankakulutukseen 620g. Vau! Eilen tein äitin toisen sukan, vielä kantapää siihen niin ei enää vanhaa hipsuvarvasta palella. Tänään olin kriisinhallintahommissa ystävän luona, ja siinä juttelun lomassa neuloutui 1,5 kerää tahitia, joiden tuleva olomuoto on pupulaukku. Kohta valmis. Ystävän tytär oli myös hyvin selkeä synttärilahjatoiveissaan, haluaa kans pupulaukun, mutta sinisen ja vaaleanpunaisen pupun :D

4 comments:

AnneM said...

siitä taikajakun ohjeesta.. muakin jäi vaivaamaan että reunoille olis tosissaan voinu lisätä ne silmukat (kröhm, jos ohjeen oikeesti olis lukenu kokonaan ennen kuin aloitti, niin olishan sen voinut tajuta itsekin...), että saumasta olis saanu siistimmän, aika tökerö täälläkin.. itse asiassa kokeilin saumojen kiinnittämistä molemmilta puolilta, ja paremman näköinen sitten käyttöön.

Itse päättelin että se aloitettiin takakappaleesta, kun ohjeessa luki taka-ja etukappale (siis olishan siinä varmaa lukenu etu- ja takakpl, jos olis aloitettu edestä). Tosin, luulin että olin aloittanut edestä, koska kunnollahan se ohje luetaan vasta kun on työ jo melkein tehty, eikös vaan? Tarkoituksena olis ollu tehdä takakappaleesta pidempi silleen että olisin päätelly aina reunoista esim 5s ja neulonut taas kerroksen lisää... mut eihän se onnistunut enää lopussa, kun se resori oli leveämpi ja tarkoitettu kaulukseen. Nyt mä lopetan tän sekavan löpinän... hohhoijaa.. pakko vaan oli tulla katsoo mitä oot päivitelly illalla, kun vasta sain saunan pellit kiinni ;)

AnneM said...

ja mikä pupulaukku? Onko mulla jotain menny taas ohi??

Susanna said...

Mulla kyllä tuli parempi niin, että se leveämpi osa, siis missä tehtiin 5o 5n, tuli taakse alas. Toisinpäin näyttää lyhkäseltä ja jotenkin vajaalta.. Tai ehkä mulla on vaan niin leveä peppu :D Niin ja pupulaukku oli sellainen juttu, että Jocsu näki valkoisen ja mustan nauhalankakerän ja ilmoitti että niistä hälle pupulaukku :D

Kati E said...

Taikajakun ohjeesta eos, kun en o kyseistä tehnyt. Mutta musta Novita ainakin "mainostaa" et heidän ohjeissa on jo ne reunasilmukat valmiiksi, ettei tarvi kun tehdä vaan...

Ja kriisinhallinnat on kurjia, mutta on kiva, että sulta riittää aikaa ja apua ystävälle. :D Se on tärkeää.