Saturday, April 22, 2006

Otsikko hukassa

On se vaan vaikeeta keksiä noita otsakkeita aina välillä!

Mata Hari-imitaatiot ovat olleet valmiina jo monta päivää, ehtineet jo nukkautuakin :/ Sukat on tosi kivat, vaikkakin niistä tuli aivan erilaiset!! Ne on tismalleen samankokoiset, jopa raidat menee yks yhteen, silti niissä on ihan eri määrä kerroksia kantapään jälkeen ja reikäraidatkin menee erilailla. Miten se on mahdollista?? Kun ajattelin alkaa tekemään kärkikavennuksia, katsoin että sukat olis suunnilleen samassa kohdassa noiden reikärivien avulla. Eikä ne täsmänneet yhtään, vaikka mukamas piti olla samassa kohtaa, oli reiät ihan eri tasoilla. No sitten laskin kerroksia kantatilkusta lähtien, ja tulos heitti yli kymmenellä rivillä, vaikka sukat näytti samankokoisilta sekä pöydällä että jalassa. No sitten vaan ajattelin että whatta hell, antaa palaa, mulle itsellenihän nämä on. Ja tein kavennukset. Eikä kukaan huomais mitään eroa, mutta kun toisessa menin jatkamaan reikäkerroksia kavennusten loppuun asti, ja toisessa unohdin. Ei se haittaa. Ja jotta en erehtyisi purkamaan, myin langanloput Langanpäähän :D

Jocsun sammarit. Sain idean tehdä Jocsulle housut mun vanhoista sammareista jotka olin jo heittämässä roskiin kun olivat ihan rikki. Mielessä oli idis housuista missä on lahkeensuissa kumpparit tai rypytys, ja sattumoisin Ottobresta löytyi sellaisille kaavakin. Kankaita leikatessa tuli tehtyä hutilointeja, ja muutenkaan ei ollut mitenkään helppoa saada kangasta riittämään. Uskomatonta että mun kokoisen housuista ei meinaa tulla pikkumiehelle housuja! Nää on olleet kuminauhaa vailla jo jonkin aikaa, kun en ole muistanut sitä ostaa. Mutta vihdoin valmiit, ja ovat tosi loistavat Jocsun päällä, just sellaiset kuin ajattelinkin.

Melindan samettimekko, näkyi vähän huonosti siellä aiemmissa kuvissa. Se on tässä pesun jäljiltä ihan ryppyisenä :D

Hiirihousut on yöpukuhousut ja pinkit on kesähousut, pohjepituiset, pätkävärjätyllä rullapäärmeellä viimeistellyt lahkeet :D

Collegehousut. Tällaiset kapoiset housut on kätsyjä, koska viileällä säällä niitä voi sitten pitää mekon kanssa. Meidän tytsyä ei juuri housuissa nähdä.

Oon siivonnu aamusta asti, pessyt lattiatkin ja viikannut pyykit joita olikin jo aikamoinen vuori. Jarille sanoin viikolla että pitäs ehkä antaa potkut sisäkölle kun ei se hoida hommiaan :D Mutta ei tää siivous vaan siivoomalla lopu. Ja musta on ihan typerää, että aina joku kärsii - jos siivoaa, ei lapset pääse aamusta ulos. Jos siivoaa iltapäivästä, ei ole yhtään rauhallista hetkeä itselle. Eikä voi imuroida kun yks nukkuu. Illalla taas on pimeää ja olen liian väsynyt. Joten paras vaihtoehto on vaan pitää lapset sisällä. Hyvin nuo viihtyivät taas vaikka ittellä kyllä hermo paukkui välillä.

Olen kehitellyt varsin toimivan sarjatyömallin ompelemiseen. Kun kaavat ja kankaat on leikattu, laitan kuntoon työpisteen. Silityslauta ja -rauta, nuppineulat ojoon, teen vinonauhaa/resorikaitaletta (se kone on huippu!) niin paljon kuin jaksan, puolaan tarvittavia värejä lankoja, laitan koneet valmiiksi, oikeat värit saumuriin, roskis lähelle, ym. Kaikkea tuollaista pikkujuttua, mitä pystyy pitkin päivää laittamaan valmiiksi. Sitten kun alan ompelemaan, ajatellaan nyt vaikka että teen 4 paitaa. Ensin surraan kaikista olkasaumat. Sitten teen kaikkiin kauluskaitaleet ompelukoneella. Sitten saumuroin paita kerrallaan valmiiksi asti, myös taitteet teen saumurilla kun se onkin niin kätevää. Lopuksi ompelukoneella vielä tikkaan taitteet asentoon. Valmista! Housujakin tuli ripeästi niin että ensin tein monet housut saumurilla valmiiksi, ja sitten vaan kuminauhat kaikkiin kerralla.

14 comments:

Carita said...

Minäkin teen ompeluksia aina sarjatyönä. Keittiön pöydälle ei mahdu kun yksi kone kerrallaan, niin on pakko tehdä ensin saumurijutut ja sitten ompelukoneella viimeistelyt.

Carita said...

Piti vielä sanomani, että tosi kivoja vaatteita olet taas tehnyt :)

AnneM said...

höh. Kamalan tarmokkaan kuulosta :o Tunnen itseni ihan laiskaksi... heh.

mammaliini said...

herttinen, kun joku on aikaansaapa :O. ja kätevä. ja kaikkea muuta kadehdittavaa :D

laurakoo said...

Kiva kun päivitit taas!

Matahari-sukat on kivat! Oon kanssa oppinut/opetellut (varsinnii itelle tulevissa jutuissa) vähän hölläämään, kuka niit kerroksia perästä päin laskeskelee?!

Osaispa ommella...

Lape said...

Mä pidän ompelemisesta eniten juuri silloin kun saa tehtyä kaiken ilman turhia esteitä, hyvässä järjestyksessä alusta loppuun... Tarkoittaa omassa kämpässä juuri kaikkien laitteiden virittämistä käyttökuntoon... mulle se vaatteiden leikkaaminen on osoittautunut siksi tuskasimmaksi toimeenpiteeksi... jotenkin kynnys leikkaamiseen on suuri, mutta kun tehdään tehdään ja paljon... ;)

päivi said...

Ompelu olis kivaa kun olis paikka missä niitä tehdä. Nyt mun työpiste on ruokapöytä. Ei hyvä juttu. Kellariin olis tulossa iso työhuone kun sen joku ehtis tehdä valmiiksi.
Lapset kaipailis kivoja kesävaatteita. Täytyis kaivella kaikki laatikot ja katsoo mitä kaikkea löytyy.. ja koneet pitäis huoltaa.. saumurin siepparilangan kiristäjä ei toimi enää. Pöh.

Mut Ihania vaatteita taas kerran.

Mä luulen, että nyt on joku kodinhoitajien yleislakko, sillä meilläkään ei enää siivous/tiskaus/ruoanlaitto toimi entiseen malliin.

Martsuli said...

Kivoja juttuja olet ommellut. Ja sukat kyllä näyttää ihan samanlaisilta. Mitä väliä mitä ne oikeastaan ovat..?

Hyvää energistä kevättä!

mursuliina said...

oikein tehokasta toimintaa. paljon valmista oot saanu taas aikaseksi :)

KirsiÄr said...

Toi sun liukuhihnamalli olisi minunkin tavoitteena. Mutta tänä talvena on jumittanut ihan jo siihen leikkuuvaiheeseen. Olet kyllä ihan mahdottoman tuottelias. Ja hienoja tuloksia.

Kati E said...

Eikö siellä tapahdu mtn kun ei postailla....

Susanna said...

Kati, tapahtuu vähän liikaakin :D Täytyis kai jotain raapustella, tänään taidan mennä lankakauppaan (hermot napsuu)

Kati E said...

ooo, lankakauppaan. Minne ja monelta??????

Kati E said...

Laita mulle @ jos ehdit....