Thursday, June 29, 2006

Koukku heiluu taas

Ystävällinen, ihana blogituttu lähetti minulle rannetuen! Vielä on ihania ihmisiä, kiitos sinulle! Tuesta on paljon hyötyä, ja ranne on kuin uusi nyt kun koko yönkin pidin tukea. Tästä rohkaistuneena tartuin eilen virkkuukoukkuun. Äidille lupasin tehdä ponchon jo ajat sitten, eilen valmistui kymmenisen senttiä.Vähän tuli ostettua taas kankaita. Muut trikoota, Nemokangas Jocsun verhokatokseen. Ihanaa! Olen pitänyt maaliskuusta asti kirjaa ostamistani kankaista ja ompelutarvikkeista, ja vaatteista mitä olen tehnyt. Aika iso summa on mennyt, mutta toisaalta isompi olisi mennyt jos olisin kaupasta ostanut vaatteet. Laskelmassa on mukana nämäkin kankaat mitä nyt tuli, ja monta metriä edellisiäkin on käyttämättä. Silti valmistuneiden vaatteiden keskihinta on vain kymmenisen euroa kappaleelta! Sitten kun kaikki on ommeltu niin hinta pudonnee euron kieppeille, tai allekin. Mukana on paljon sellaisia tarvikkeita, mitä ei enää tarvitse ostaa, monta settiä saumurilankoja, vinonauhankääntäjä ym.


Eilen kun puin Melindalle tuon mekon, Jocsu huokaisi ihastuneena: "vaavi sinä oot prinsessa, tanssitaan!!!" Ja sitten piti laittaa musiikkia ja tanssittiin pitkin terassia.


Melindan mekolle tuli hintaa noin 6e, Jocsun pellavahousuille ja paidalle yhteensä 6e.


Mun suloinen rakas :D Ai että oon tyytyväinen noihin vaatteisiin.

18 comments:

särmä said...

Syytä on ollakin tyytyväinen. Vaatteet ovat ihania. Ihailen kärsivällisyyttäsi:)

Kati E said...

Hyvä, että on parempi päivä. Mä olen just niin v*tun valmis luovuttamaan, että huh. Pohdin just, että mikä mua estää kävelemästä pomon eteen ja sanomasta, että mä lähden h*lvettiin tästä talosta.... Että päivää. Ja sorry, syy ei ole sun, mutta mä olen van niin vihainen ja turhautunut.

Susanna said...

Kati, ei mikään estä! Just do it! Sano sille suorat sanat! Pistä mulle @ ja pura turhautumat.

Martsuli said...

Ihanat lapset ja nätit vaatteet!

laurakoo said...

Ihanan hyväntuulinen postaus, sun mukelot on sit suloisia ja vaatteet heitin yllä mielettömän kauniita ja taidolla tehtyjä :)

mhk said...

Oi, ihania vaatteita ja lapsia! Ja synttärionnittelut vähän myöhässä pienelle neidille. Mullekin tuli tänään tuota samaa kukkatrikoota Kangastukusta ja muitakin kauniita kankaita... Täältä sun blogista saa aina haettua ompeluinspiraatiota. Teet niin kauniita vaatteita!

Sahrami said...

Kyllä kannattaa, etenkin kun sä jaksat nähdä vaivaa, että lopputulos on siisti!

Mä pidin kirjaa ompeluistani silloin, kun ostettiin äidin kanssa saumuri ja vähän ajan päästä kallis elektroninen ompelukone (90-luvun alussa juu). Silloin äiti sanoi mitä tarttee, mä ompelin ja sen jälkeen laitoin kustannukset ylös (ja jos satuin ihan vahingossa ostamaan 200m kelan kuminauhaa, niin laitoin sen sitten niiden verkkareiden hintaan...)
Aina välillä selasin sitten postimyyntikuvastot läpi ja otin niistä vastaavien vaatteiden hinnat.

Noilla vertailuilla tulin siihen tulokseen, että viisihenkisessä perheessä saumuri maksoi itsensä takaisin vuodessa ja kallis ompelukone vajaassa kahdessa!

Tohon aikaan verrattuna mun harrastus on ihan olematonta. Ressaa.

Terhi said...

Aivan ihanat vaatteet, syystäkin olet tyytyväinen! :-)

tikru said...

Ihanan hymysiä muksuja ja vaatteet on kans hianoja.

Anonymous said...

Ihana poitsu ja komeat on vaatteet! Mekko on kanssa ihq, ja typy potra!

Anonymous said...

Suloisia lapsia ja vaatteita! Teilläpäs kasvaa hieno ja kohtelias nuori mies!

Ihan uteliaisuudesta: laskitko kaavojen hinnan mukaan? Tosin ei se taida paljoa hintoja muuttaa, kun yhdessä lehdessä kaavoja on kuitenkin aika monta!

Susanna said...

nimetön, en ole laskenut kaavoja. Mulle tulis joka tapauksessa joku lehti, nyt vaihdoin Viini-lehden Ottobreen kun ompelen enemmän kuin juon :D . Olen kyllä ostanut aika paljon vanhoja numeroita myös, mutta katson sen olevan sijoitus :D

Tellu said...

ihania hymyileviä lapsia jatosi kauniita vaatteita! syystäkin olet tyytyväinen!!!

mari said...

Vau! Saat ommeltua tosi nopeasti lasten vaatteita! Ja noin upeita! Minä kun olen joskus tehnyt Ottobren (mainioilla) kaavoilla vaatteita lapsille niin olen niitä turannut päivätolkulla. Taitaa olla harjoituksen puutetta!
:-)

villaa ylle said...

Ihania kullanmuruja:) Ja upeat vaattet sekä prinssillä että prinsessalla. Monica

Anu said...

Oih ja voih, kyllä kelpaa lukea ja katsella sun blogia!

Susanna said...

Kiitoksia kaikille kommentoijille!!! *säteilee*

Sanni said...

Kauniit lapset, ja niin kauneissa vaatteissa :)
Kateeksi melkein käy, syynä oma saamattomuus.