Wednesday, June 21, 2006

On ilmoja pidellyt

Taas näitä fiksuimpi otsakkeita :D . Anteeksi pieni päivityskatkos. Olen yrittänyt olla neulomatta jotta ranne paranisi. Hoksasin kysyä pojalta että onko nähnyt mun palmikkopuikkoa, ja poika sanoi; pieni hetki, se on minulla täällä, se on ollut leikissä. Ja toi puikon. Siitä innostuneena päätin tahkota palmikkopaitaa samalla kun ulkoilutin lapsia. Sain aikaan yhden rivin ja sitten tiputin puikon leikkikatoksen lattianraosta, paikkaan mistä sitä ei saa pois. Tänään pääsin hetkeksi poistumaan kotipihasta ja ostin uuden setin. Kuka on keksinyt että ihminen haluaa ostaa ohuen JA paksun puikon yhdellä kertaa? :/

Olen pyrkinyt ompelemaan aina kun vähinkin ehdin. Koska tiedän että kuukausia jatkuvaa hellettä tuskin on luvassa, päätin että on aika saada lasten kesätakit valmiiksi. Melindan takkiin on kankaatkin ollut leikattuna jo hetken aikaa, ja eilen sain aikaan näin paljon:

Enää puuttuu oikeastaan vain napit ja helman + hihansuiden käänteet. Tämä oli mun eka tällainen työ missä piti rypyttää isompi pätkä. Ohjeen suhteen olin aika omillani, koska alkuperäinen malli oli tehty tekoturkiksesta fleecevuorilla, ja mä en laittanut vuoria kuin huppuun. Mutta tästä tulee aivan ihana takki.

Huppu on mainio. Se oli upea myös ihan pelkkänä hattuna, ja aionkin tehdä muksuille taikurihatut syksyksi :D

Olen yrittänyt saada talonkirjanotetta huoltoyhtiöltä. Tänään laitoin uuden pyynnön, heillä on hieno nettikaavake millä voi helposti tilata lomakkeen. Parin tunnin päästä mulle soitettiin, että voisinko meilata henkilötunnukseni.. sain sitten kuitenkin antaa sen siinä puhelimessa (!). Siitä muutaman tunnin päästä sama tyttö soitti ja kysyi kummaksuen että asunko asunnossa yksin. nooo, en muistaakseni. Ja sitten olisi pitänyt luetella kanssa-asujien nimet ja henkilötiedot. Mä sitten ihmettelin, että kyllähän heillä pitää ne olla, kun ennenkin on ote saatu ilman ongelmia, ja iät ajat sitten muutettu. Mutta olisi silti pitänyt hänelle tiedot kertoa. Koska olen vittumainen ihminen, sanoin sitten että juu en tosiaan maksa 12,50e siitä että sanelen sulle mitä kirjoitat. Tyttö sitten sanoi että täytyy sitten kai etsiä arkistosta. Niin.... Saapa nähdä milloin tulee ote. Mielenkiintoista on vaan se, että jos Jari unohtaa avaimensa enkä mä ole kotona, niin eiväthän ne avaa ovea jos siellä ei ole kun mun nimi. Että oon kyllästynyt tähän paperisotaan. Tänään vein kelaan 28 sivuisen liitenivaskan meidän tuloista. En tajua miksen voi vaan sanoa että näin paljon tienataan, saavathan ne verottajalta myöhemmin tiedot.

Joo että sellaista. Fiilis menee laidasta laitaan, useimmiten on mukavaa mutta välillä ei. Olis pakko päästä vaateostoksille, mulla on yhdet kesähousut. Ja nekin on kovin lämpimät. Mutta *tun juhannus pilaa mun ainoan vapaapäivän. Ihan peestä. Täälläpähän kökin, vankina vapaan maailman :D

10 comments:

laura2/amarok said...

aiiiivan mahtava huppu! ja muutenkin nätti takki, vähän mekkomainen :)

miu said...

Tein tuon saman takin tytskylleni viime keväänä, kivalta näyttää sinunkin versiosi!

Virpi said...

Todella ihana takki ja söötti malli sieltä takinsisältä pilkistää =)

Kati E said...

Paperisota ei ole kivaa. :SSSS

Ihana takki. :D

Susanna said...

Kiitos kiitos!

Miu, muistankin että teit. Mä mietin että jos olisin tehnyt samanlaiset kukat koristeeksi ku sun tytsyn takissa, mutten vielä tiiä.

Nyt ei takista puutu ku napit, sain urakoitua viimeisetkin tikkaukset ja siitä tuli ihana

Anonymous said...

positiivisuus kunniaan, edelleen
;-)
Kerro jotain mukavaa lapsista pliis, eikös ne nyt edes JOSKUS ole kivoja??

Susanna said...

kuule nimetön, johan tässä on kerrottu lapsista kivoja juttuja vaikka millä mitalla!!!! Ja mitä niin negatiivista tässäkin viestissä oli? useimmiten on mukavaa mutta välillä ei, niinkuin sanoin. Kuulostat ihan mun mutsilta... Jossain minunkin on ne paskat fiilikset purettava, mulla kun ei ole niitä työkavereita kelle voi tiuskia kun on paha päivä.

Mari said...

Voi kun ihana takki! Sun pitää ommella itsellesikin välillä, teet niin upeaa työtä (ja omia vaatteitahan voi käyttää parikin vuotta, toisin kuin lasten... mun Esikoinen kasvaa nykyään sitä vauhtia, että vaatteet jää 3 kuukaudessa pieniksi :I )
PS: älä välitä - anonymous käy munkin blogissani nurisemassa välillä ;) sillä on negat. asenne :D

Anu said...

Ihana takki! Ettäs kehtaatkin olla tollanen lukijaa addiktoiva bloggaaja! ;)

Susanna said...

Mari, mä itseasiassa just eilen ajattelin, että pitäs ehkä koittaa ommella itsellekin. Jotenkin siihen vaan tuntuu olevan korkea kynnys, vaikka eihän nyt vaikka jonkun topin teko ole yhtään erikoista. Melinda kans kasvaa koko ajan, pituutta on tullut 10cm ihan lyhyessä ajassa. Pitää alkaa paremmin miettimään noita kokoja, ettei heti jäisi pieneksi.