Wednesday, July 12, 2006

Maalaa matto

No niin, eilen ehdittiin tarttua taas pensseliin kun Melinda sittenkin päätti nukkua (kuudelta illalla :/) päivärit.


Tarvikkeet:
1 tai useampi maalausikäinen
kangasvärejä
vettä
pensseleitä
matto

Me maalasimme maton mikä on 100% akryylia (mitä olen oikein ajatellut!!?). Periaatteessahan tavalliset kangasvärit on tarkoitettu luonnonkuiduille, tekokuiduille on omat värinsä, mitä ainakin Seriväri myy. Kokemuksesta tavalliset värit toimii ihan ok, mutta mitä kestävämmän tuloksen tahtoo, sitä paremmin tietysti kannattaa suunnitella materiaalien yhteensopivuus.

Väriä laimennetaan roimasti. Tiimarin purkissa luki että voi ohentaa jopa 50%, Serivärin maaleista en tiedä tuota prosenttia mutta pigmenttiä ainakin oli enemmän. Me laitettiin pari ruokalusikallista väriä ja puolisen litraa vettä. Kannattaa kokeilla mattoon minkä vahvuista tulee. Idea kuitenkin se, että väri imeytyisi mattoon eikä niin että maton päällä on värikerros.


Sitten maalataan. Kukkiin pitikin tehdä vähän vahvempi väriseos, että ne näkyi jonnekin :D . Tässä taas näkyy mun epätaiteellisuus, muunlaisia kukkia en osaa piirtää, mut ei kai se haittaa... Matto siis maalataan niinkuin vaikka talokin maalataan. Ekan kerran kun maalasin, tein öklöpinkeistä matoista toiselta puolelta puna-siniraidalliset ja toisella puolelta yksiväriset. Jos maalaa molemmat puolet, kannattaa huomioida että väri imeytyy läpi aika helposti, ja suunnitella värivalinnat ja kuviot sen mukaan.

Lopuksi väri pitää silittää kiinni, jotta siitä tulee pesunkestävä. Väripurkeissa on yleensä tähän ohjeet, mutta liinan läpi parin pisteen lämmöllä noin suunnilleen.

Mun ekat matot kesti monta vuotta hyvänä, ja siinäkin vaiheessa kun ne jatkoi matkaa jonnekin, ei väri ollut kulahtanut mutta aika ajanut ohi :D


Tällainen pikku ystävä kävi meidän pihalla eilen. Olipas söpö! Ja rouskutti ruohoa ja tuhisi kovaa.


Kiitos myöhäisten päiväreiden Melinda ilahdutti mua heräämällä neljältä. Neljältä. Aamulla. Eipä siinä muu auttanut ku pannu kahvia ja kudin kouraan ennenku silmät oli edes kunnolla auki. Kohta tää pusero on valmis. Etukappale on ihan just tulossa vetoketjuhalkion kohtaan. Jos edes suunnilleen yhtä paljon ehdin tehdä tänään ku mitä eilen ja aamusta, saan tämän pingoittumaan tänään. Onneksi ne hihat on jo valmiit..

Taivas on tänään tämän näköinen. Taidan laittaa nyt koneen kiinni ja ottaa töpselit pois seinästä, ei tosiaankaan ole varaa hajottaa konetta nyt. Hui että ku noi puut tuolla heiluu. Ne on muutenkin ihan kuolleen näköisiä kun ei ole aikoihin satanut, ja kohta ne menee maata myöden. huuh. Toivottavasti ei sentään tule jätskipallon kokoisia rakeita, niinku jossain oli tullut.

10 comments:

Kati E said...

Kunnon sadetta kaivattaisiin, mutta katsotaan minne se tänään menee. Taas jonnekkin Savoon kuitenkin.

Susanna said...

aivan, siltä täälläkin nyt näyttää :/ pöh. pilvet vaan menee kauheeta vauhtia ohi. mut ootahan vaan, kun laitoin koneen päälle niin kyllä se kohta salamoi :D

thiire said...

Hitsi kun oon tyhmä ( Helleboruksen linkki ) Heh.
Hiekkisneulonnat ei oikein suju, kun lapsia on niin monta ja karkailevat, joten pitää katsoa kunnolla perään.. Mielelläni keinutan ja kakkuilen toki!

Susanna said...

Thiire, nää mun muksut sentään onneksi pysyy aloillaan. Tosin nyt on Jocsu alkanut viilettää ympäriinsä ja aiheuttaa mulle harmaita hiuksia, koska se ei vaan kerta kaikkiaan ole tarpeeksi vanhan juostakseen yksin tuolla. Tai sit mä en oo tarpeeksi vanha...

Jenni said...

Tosta paidasta on kyllä tulossa ihana!

Taisi ne samat pilvet porhaltaa täälläkin vaan ohi :/ Murh.

P.s. Mikä se oli se nettikauppa mistä sai sen mikä-sen-nimi-nyt-olikaan seisomalaudan?

Susanna said...

Jenni, tässä suora linkki.
Mutta näemmä tuo on eri malli, mä puhuin Junior rider -nimisestä laudasta. Mutta samalla tekniikalla näkyy toimivan. mitä tarkoitin niin sen kuva löytyy täältä

Oh, tulikohan noista poluista taas mitään järkevää.... edit nro 3, jokohan nyt...

vikke* said...

Oih, tulispa tuo taivas pian jo tännekkin!! Sais oikeen kunnolla revetä tuo taivahan katto ja sataa täydellä raivolla...vaikka tältä keältä taitaa olla toivo jo menetetty nätin nurmikon osalta ;)

Kiva matto!! Lapsilla varmasti hauskaa tuon parissa.

Nätti paita tulossa!

Susanna said...

Vikke, kiitos :D . Taivas oli ja meni, mutta ei vettä pisaraakaan :/ Ja säätiedotus lupaa vaan lisää aurinkoa. Varmasti sataa kaatamalla kun päästään muumimaahan :D

Kati E said...

Koska te muuten olette menossa Muumimaailmaan? Me mennään ens ma-ke Turun suunnalle. Tai siis Turku-Naantali suunnalle.

Susanna said...

Kati, ens viikolla varmaankin, en tiedä vielä. riippuu vähän hotelleista.