Tuesday, July 11, 2006

Helleborus ja Bibo


Helleborus
lanka: Debbie Bliss Alpaca Silk alle 3 kerää
puikot: 6mm addit
silmukoita 26.
En tullut mitanneeksi pituutta, mutta menee mukavasti kaksi kertaa kaulan ympäri. Ei mikään pitkä kaulaliina, mutta juuri sopiva syksyn tuuliin. Asettuu kauniisti harteille.


Niin nätti. Uitin valmiin huivin ja asettelin kuivumaan. En jaksanut hakea nuppineuloja, niin en pingottanut :D . On jännä miten työ aina kevenee kun sen on kastellut! Tästä tuli aivan unelmainen huivi.


Bibo
lanka: Debbie Bliss Alpaca Silk reilu kerä
puikot: 4mm
Tällä kertaa tein bibosta pari senttiä korkeamman kuin ohjeessa, viime vuotinen bibo oli niin lyhyt mun päässä että enää en edes käsitä miten oon liikkunut julkisilla paikoilla se päässä. Tämä on nyt just sopiva. Kukkaa yritin virkata noin kymmenen kertaa, mutta se vaan ei halunnut onnistua. Ehkä ehdin vielä ennenkuin pakkaset tulee.

Mitäs sitten. No totesin että Jocsun palmikkopaita ei valmistu ikinä ellen nyt todellakin ala tekemään asialle jotain. Sattumoisin huomasin että mulla on toisetkin samaa kokoa olevat pyöröt, joten loin samoin tein silmukat myös etukappaletta varten. Sama juttu kuin kahden sukan syndroomassa, tiedän että kun saan takakappaleen valmiiksi, tulee olemaan äärimmäisen vaikeaa aloittaa toista samanmoista. Ja yllättäen etukappale onkin edennyt ihan vauhdilla. kymmenisen senttiä syntyi tuossa pihalla istuessa. Kyllä se siitä. Sitten haluaisinkin jo oikeesti sen Roguen kimppuun. Ja lankakauppaan pitäisi päästä, ei ole kunnollisia lankoja lasten syyshattuihin ja tumppuihin. Ja Snuggly taitaa olla teetee-kaupoissa alennuksessa, siitäkin pitäs se palmikkotakki pikkuhiljaa tehdä....Tää on kamalaa. Niinkuin Lauran sloganissa (vai mikä se on) sanotaan, ideoita on kuin luteita. Jarille ehdottelin että jos mentäs Tallinnaan lomalla niin talvivaatteet tulis halvemmaks ;)

4 comments:

Annika said...

Kivan näköisiä!

Mullekin bibo on liian lyhyt, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi neulottua uutta. :)

Carita said...

Ihana Helleborus !

thiire said...

Mä olen aika kade tosta ulkonaneulomisesta. Mä en voi ikinä tehdä mitään hiekkiksellä, paitsi kakkuja :D Onneksi päiväuniaikaan voi neuloskella vaikka saunassa.

Mistä tuon Helleboruksen ohjeen saa? Google antoi kasveja. On nimittäin tosi ihana.

Susanna said...

Thiire, siinä on linkki siinä nimessä :D Mikset voi neuloa hiekkalaatikolla? Sä oot tehny ittestäs liian tarpeellisen, mä keinutan ja kakutan ja sitten saavat leikkiä kuin lystäävät välillä ;) No joo, sellaistahan se on, että aina ei suju. Mutta omassa pihassa noi kyllä leikkii välillä kivasti, jos eka rakentaa majan tms. Nyt lapset ovat innostuneet tekemään mulle pullaa ja kakkuja, kun kirjoitin niille reseptejä hienolle paperille :D