Saturday, July 01, 2006

Paita päivässä, kaksi parhaassa

Tänään sain jonku ihme buustin. Kun sain tytön päiväunille, leikkelin vähän kankaita ja sitten tässä päivän mittaan tuli hieman ommeltua.


Liskopaita valmistui. Onnistuin sössimään kauluksen kanssa, ja nyt se on vaan tuollai plain. Ehkä jos uskallan niin koitan vielä saada kaitaleen taipumaan siihen., näyttäisi hyvältä jos siinä olisi tummempi kaitale.


Tämän paidan ohje on aina miellyttänyt silmää, ja viimein sain toteutettua. Eriväristen kaistaleiden ompelu toi tavallisen teepaidan tekoon hauskuutta ja haastetta, ja lopputulos on mainio. Tähän saa myös kivasti jämäkankaat. Enpä ollut ennen ommellut raglanhihaista paitaa, helppoahan se.

Tämänkin paidan kauluskaitale kiukutteli, leikkasin sen liian ohuesta trikoosta eikä se halunnut mennä kääntäjän läpi, ja rullautui muutenkin mihin sattuu. Mutta nyt se on hyvä.

11 comments:

Anu said...

Onpas hienoja paitoja, tuo alimmainen varsinkin on upea!!

Anonymous said...

Hyviltä näyttävät paidat. Onkos tuonkin alimman ohje jossain Ottobressa?! -Tuula

Susanna said...

kiitos! Molemmat on itse asiassa Ottobren kaavoilla, alempi lehdestä 2/05 ylempää en muista, mutta joku ihan peruskaava.

Tellu said...

Tosi hienoja paitoja molemmat!

Aloin miettimään, että miten tehdään napinläpi jos ompelukoneessa ei siihen ole resursseja?! Vai onnistuuko mitenkään!? Pojalle olen tekemässä niitä Ottobressa olleiden raidallisten pallavahousujen kaavoilla housuja ja tökkäs niihin napinläpiin. Olisko sulla antaa vinkkejä?!

Susanna said...

Tellu, ei mitään havaintoa. Siis koneessa ei ole mitään napinläpijuttua? Eiköhän ainoa vaihtoehto sitten ole, että piirrät tarkasti minkä kokoisen läven haluat, ja sitten tiheällä siksakilla ompelet kaksi vierekkäistä palkkia ja päihin sulut. Mutta varmaan on hankalaa saada hyvät, kun musta tuntuu että on vaikeaa muutenkin :D Laita nepparit!

Ellilli said...

Oi mä rakastan tuota alempaa paitaa! Oivalle ompelin samanmoisen viime vuonna ja se on yksi pojan (ja mun ;)) lempi T-paidoista. Ihana seurata sun ompeluksiasi! =)

Noista napinlävistä, ainahan sellaisen voi ommella käsin, napinläpipistoilla.

k2o said...

Kivan kesäinen tuo aaltopaita :)

Hanna said...

Hienoja paitoja on syntynyt. Tuota alimmaista paitaa ihailin vanhemmassa ottobressä, tuli ihan innostus et haluu itsekin kokeilla kaavaa :)

Petra said...

Sullahan on nyt oikea tehovaihde päällä! Siis että ommeltua vaatetta syntyy näillä helteillä! ihailtavaa...
Ja lapsesi ovat onnekkaita - kun olet noin taitava!

Siitä päärmeestä, minun n. 5v vanhassa pfaffissa on paininjalka joka kiertää reunan ohuelle rullalle ja tikkaa suoraan päälle, joku sellainen varmasti löytyy husqvarnaankin, pfaffissa se oli vakiona.

Susanna said...

Petra, kiitos! Mä olen tehnyt tuollaisen päärmäyksen ihan saumurilla, käsittääkseni se on sama asia. Tai ainakin molempiin viitataan nimellä rullapäärme.

meemu said...

Kivoja paitoja:) Minä en osaa tuollain kaitaleella pääntietä lainkaan huolitella, ei vaan onnistu, laitan aina vaan kapean resorin ihan tavallisesti:(