Sunday, July 30, 2006

Raitapaita


Melindalle raitapaita Kangastukun trikoosta, kaava Ottobre 4/04 soveltaen. Uskokaa tai älkää, tämä on so far tyttären ainoa lyhythihainen paita... Muut onkin sitten mekkoja ja hihattomia ja muutama pitkähihainen. On ollut niin lämmintä että mekkojen alle ei ole tarvittu mitään.

Kokeilin tehdä kauluksen kaksinkerroin taitellusta kaitaleesta. Yleensähän ohjeissa kaitale ommellaan ensin renkaaksi ja sitten kiinni, mun mielestä silloin on todella vaikea tietää onko se nyt oikean mittainen vai ei. Tein niinkuin teen vinonauhankin kanssa; ensin toinen olka yhteen ja sitten kaitale kiinni hieman venyttäen toiselta olalta alkaen, ja sitten vasta toinenkin olkasauma kiinni. Lopuksi tikkasin kaitaleen asentoon. Lopputulos on tosi hyvä, kuvassa vielä vähän kupruilee kun en jaksanu silittää.

Myös hihansuihin tein kaitaleet samalla tavalla. Kiva tuli. Leikkelin myös kaavat Jocsun sammareihin (seitsemän kaavankappaletta OMG!) mutten vielä ennättänyt leikkaamaan kankaita.

Eilinen Jarin kirjoitus muuten sai alkunsa niin, että meidän piti pukea lapset pihalle, J oli hakemassa vaatteita ylhäältä ja kun tuli alas, mä seisoin keskellä olkkaria ja selasin Ottobrea ja olin ihan muissa maailmoissa ja lapset huseeras omiaan. Jari katto mua hetken ja sanoi: "voisin kyllä kirjoittaa sun blogiin jutun siitä millaista sun ja näiden käsitöiden kanssa oikein on elää" :D.

Nyt tää lähtis ostamaan karkkia ja vuokraamaan leffaa. Ai niin, kissa syö lääkkeensä nykyään suoraan lusikasta, siis voihin sekoitettuna. Ihanaa kun tää sujuukin näin helposti. Ja Copperille tekis ihan hyvää jos sais vähän lihaa luidensa ympärille, ehkä pitäs laittaa oikeeta voita :D

3 comments:

kk said...

Joka päivä uudet vaatteet? Olet kyllä ahkera ompelija.
en ole ennen tuota voiniksiä kuullutkaan, tuli kisailtua kissan lääkkeenannossa kaikki konstit mutta ei tuota.
Pikaista paranemista potilaalle.

Susanna said...

kk, joo siihen mä pyrin, että saisin joka päivä jotain tehtyä. Nyt ei tietty ole mitään tullut kun ollaan suhailtu ympäri kaupunkia. Yritän saada kaikki lasten vaatteet itse tehden, mutta vaatii vähän hommia nyt aluksi, kun varsinkin Melinda on kasvanut niin paljon, että mitkään viime kevään/talven vaatteista ei käy.

Katri said...

Me lääkittiin kans kissaa kymmenen päivää aamuin illoin. Pilleri murskattuna ja sekoitettuna kermaan tai sen puutteessa vaniljakastikkeeseen meni aika hyvin alas, mutta suurimman osan sekoitin vaan veteen ja ruiskulla suoraan suuhun.