Tuesday, October 24, 2006

Kietsun uusi elämä


Muistatteks tän? Ihqun pehmeä alpakkakietsu, joka kuitenkin jäi jotenkin vähälle käytölle. En jaksanut tehdä toisia kiinnitysnauhoja siihen, enkä mitään reunavirkkausta, mitä se ehkä olis kaivannut. Ja nyt syksyllä olis tarvetta vähän pidemmälle neuleelle, ja muutenkin tämä alkoi jo olemaan mallia makkarankuori. Mietin että mitä sille tekisin, ja kun tajusin että siinä makaa 200g alpakkaa niin ryhdyin toimeen, ja tässä lopputulos:

Aika kikkaraista! Täytys vielä vyyhdittää ja kastella, ja sitten antaa uusi elämä näille langoille. Yllättävän helposti purkautui!

Tänään piti lähteä ostamaan lapsille kenkiä ja joululahjoja, mutta Jarille tuli yllättävä (tärkeä) meno, niin siirtyy illemmalle, jos nyt edes pääsen lähtemään. Mä inhoan pillkopimeässä lähteä yhtään mihkään, jotenkin niin pelottavaa. Ilma on taas kurjaakin kurjempi, toivotaan että talvi tulis pian.
**
Joululahjoja olen tässä kovasti miettinyt, ja aloitellutkin. Tänä vuonna en tee kaikkia itse. En ala neulomaan "turhaa". Päätettiin että lapsille ostetaan yksi isompi yhteinen lahja (muumitalo) ja sitten Melindalle jotain ponijuttua ja Jocsulle puuha-pete/ tomi traktori -juttua. Ja that´s it. Viime jouluna just todettiin, että se lahjojen määrä on niin mieletön, kun kuitenkin lapset saa mummeilta ja kummeilta ynnä muilta myös paketit, niin siinä on jo leluja niin paljon, että vähempikin riittää. Ja sit taas toisaalta must on hölmöä tehdä niille pakettiin paitaa tai tumppua tai muuta, koska minähän ne vaatetan muutenkin. Ja miten muka joulupukki voi tuoda äitin tekemät sukat?? Molemmat muksut tarvii lisäksi petivaatteita ja kylpytakit, ne aion ostaa nyt joulun alla muuten vaan, ilostuttamaan arkea. (myin meidän toiset vaunut niin täytyy nyt sijoittaa rahat fiksusti :D:D) Kuin myös Pentikistä pitää hakea pari juttua piristämään keittiötä... Niistä myöhemmin.

**
Ikarus on hyvällä mallilla. Lankaa ei ole mennyt vielä edes yhtä kerää, vaikka se on jo aika suuri. Mietin kovasti että montakohan mallikertaa uskallan tehdä. Toisaalta ei huivi voi olla liian suuri? Ainakin mallikuvaa kun katsoo, niin suurin osa siitä huivin koosta kuitenkin tulee tuosta ekasta mallikerrasta. Hirmu vaikea arvioida sitä kokoa. Luulen kyllä että teen vain yhden mallikerran vähemmän kuin ohjeessa.

Aloitin eilen myös sukkia. Melindalla ei vieläkään ole oikein tosi hyviä saapassukkia. Sydänsukat ei ole oikein hyvänkokoiset, kärki on liian pitkä ja varsi taas voisi olla vähän joustavampi. Ja ne vaaleanpunaiset sukkaset on unisukat, ja vähän liian isot nekin. Miksköhän sille on niin vaikea tehdä.. Niin siis aloitin kärjestä, ja kas vaan tuli liian isot ja nyt pitäs aloittaa uudelleen... Sukkakuu ei nyt mennyt kauhean hyvin mulla. Vuodenaika on ihan väärä, kun on niin paljon kaikkea muutakin tehtävää. Olympialaisethan oli hyvään aikaan, kun pysty oikeesti keskittymään vain siihen kilpailutyöhön. Noh, ei voi mitään. Ainakin olen opetellut uusia taitoja sukanneulonnan saralla ihan vaan siks että "täytyyhän jotain uutta opetella, kun on sukkakuu"..

Joo plaa plaa. Täytyy mennä ruuan laittoon ja sitten tuulta päin kerholle. Onneks on vedenkestävät räpsyttimet :D

7 comments:

Kati E said...

Oih, Icarus munkin pitäs saada. On vaan niin paljon muitakin juttuja. Ja kummasti ne muut jutut menee aina omien edelle. :O

laurakoo said...

Joo, vaaleanpunainen alpaca purkautuu tosi iloisesti ja on kahteenkin kertaan neulottuna vielä ihan siistiä :)

Ja nounou turhille neulotuille joululahjoille, niin mäkin päätin. Teen vain sellaisille, jotka oikeesti arvostavat, odottavat ja käyttävät itse tehtyä.

Susanna said...

Kati mistä langasta ajattelit icaruksen tehdä?

kati said...

Tosi soma ollut tuo kietaisupusero. hmm.. voisinpa tehdä omalle rinsessallenikin tuosta alpacasta, on kyllä unelman pehmeää lankaa.

Anonymous said...

Jos keksit muuta käyttöä vaunurahoille, niin petivaatteet (jos tarkoitit pussilakanoita ym.) ja kylpytakit on varmaan helpoimpia ommeltavia..No, kyllähän sinä sen tiedät. Olen (vielä) niin hassu, että ajattelen, että kyllä lapsillekin voi keksiä lahjaksi jotain itse tehtyä (ja lisäksi himoitsen muiden ideoita;)). Melinda voisi ehkä tykätä esim. lorupussista, nuken vaatteista, peitoista ym. ommellusta tavarasta. Pojille onkin sitten vaikeampi keksiä- teitkö jo sen keppihevosen? Pia

Susanna said...

Pia, joo toki voi kaikenlaista keksiä. Mutta tykkään tehdä niitä lapsille muutenkin ;D . Ajan säästämiseksi päätin ostaa kylpytakit, koska hyvä frotee on kallista ja mä tahdon että ne on tosi kivat (lapset tykkää kylpeä..). Ja ommeltavaa on muutenkin... Lakanoita ja pussilakanoita ei mun mielestä kannata tehdä itse, vähän tietty riippuu mitä ja mistä kankaasta. Ja mä tahdon möhköfanttilakanat jocsulle :D:D

Rahalle aina keksii muutakin käyttöä, mutta nää on sellaisia juttuja mitä on pitkään ollut hankintalistalla, ja nyt ne ostan meni syteen tai saveen :D

Kati E said...

Suski, ei mitään hajua. :D Mä olen vasta haave asteella.