Monday, October 23, 2006

Ohje kissahattuun

Ihan itsessä lupailin ohjetta kissahattuun. Sen tekeminen on helppoa!


Kaava on tämännäköinen, ja sitä on helppo suurentaa tai pienentää. Tässä linkki pdf-tiedostoon mikä pitäisi olla oikean kokoinen ja helppo tulostettava. Olisin tehnyt koko ohjeen pdf-muotoon mutten osannutkaan ja ei ole nyt aikaa opetella :D . Millä ohjelmalla tuollainen ohje kannattaisi kirjoittaa, että on helppo lisätä kuvia ja tekstiä? Yritin wordilla mutta se oli ihan kamalaa...

Kangas leikattuna. Ompele keskitaka, mikä tässä siis on kankaan oikeanpuoleinen reuna. Etureuna leikataan taitteelta.


Käännä keskitaka taakse, jolloin korvaläpät tulee sivuille. Ompele nyt päälakisauma. Jätä vuorin päälakisaumaan kääntöaukko.


Aseta vuori ja päällinen sisäkkäin oikeat puolet vastakkain, ja ompele alareuna yhteen. Käännä hattu kääntöaukon kautta, tikkaa aukko umpeen, tikkaa alareuna paininjalan etäisyydeltä.

Jos haluat kiinnitysnarut, aputikkaa ne ihan ensimmäisenä päällikappaleen oikealle puolelle, ja kun ompelet hatut yhteen, narut jää sisäpuolelle. Halutessasi lisää korviin pampulat, tikkaa kissamuotoa paremmin esiin tms. Ei palele enää!!!

8 comments:

Kati E said...

Mikään ei ole helppoa jos siinä on sivuosassa ompelukone. :DDD

Susanna said...

Kati, kaikki on niin suhteellista :D:D Mä taas suhtaudun vähän samalla asenteella ristipistoihin... (no oikeestaan mä pelkään että hartiat jymähtäis pysyvästi, lol)

thiire said...

Hei kiitos! Sä inspiroit mua ihan megana :) Millaista kangasta olisi munkin helppo käyttää?

Susanna said...

Thiire fleece on kätevää. Sen reunoja ei tarvi mitenkään huolitella, senkun ompelee vaan menemään. Kaupan hatuissa usein on sekä vuori että päällinen fleeceä, meidän Jocsulle se on liian kuuma mutta Melindalle taas hyvä. Voi tehdä vaikka vaan ton korvaläppäosan kaksinkertaisena, ja yläosaan vaikka trikoo tai collegevuori.

Hansu said...

PDF on helppo vääntää vaikka kuvankäsittelyohjelma Photoshopilla, sillä ainaki ite oon tehnyt. Kannattaa kokeilla omasta kuvankäsittelyohjelmasta, tallenna- ja vie ulos (export)- valikosta löytyykö PDF- tallennusta.

Susanna said...

Hansu, ai photoshopillakin voisi tallentaa pdf:nä? täytyypä tutkia. Mut tää ohjelma (pdfcreator) on kyllä hyvä, mutta mä vaan mietin että miten sen dokumentin tekis, kun wordilla kuvien ja tekstin asettelu oli ihan tuskaa. Olisko fiksuin tehdä photoshopilla ?

Hansu said...

Susanna: Ei kannata alkaa säätämään mitään PDF:ää Wordilla. Se on ihan hirveen näköstä! Nimimerkillä joskus sitä kokeillut. Fotarilla saa ihan hyvää jälkeä! Muistaakseni ihan tallenna muodolla saa sen PDF:äksi. Mä en tosta pDdfreactorista tiedä sit mitään, voihan sekin ihan käypä olla.

bambupuikko said...

Nyt on meilläkin tällä ohjeella tehdyt hatut =)