Thursday, October 26, 2006

Piri piri pom

Tänään ei kauheesti tullut viljeltyä positiivisia lauseita kun marssimme kaatosateessa kerholta kotiin, lapsilla toppapuvut (lähtiessä ja etenkin aamulla oli pakkasta [ohkaset vaatteet vaan puvun alla sentään..]), pikkuvaunut joissa ei kuomua eikä sadesuojaa, kolme ihmistä, kaksi sateenvarjoa. Ja yksi tiitiäinen sammuu vaunuihin ja piti tehdä päivän mcgyver-temput että miten sateenvarjo kiinnitetään softyihin alta minuutin. Ja kerholta lähtiessä yks siinä valitti kun piti autosta hakea jotain, että voi kamala nyt mää kastun. Arvatkaapa tekikö mieli tinttasta? No pikkusen.

No siis kerholta haun takia en päässyt kirjasto-autoilemaan, joten vein korttini naapurille ja kysyin josko hän vois hakea mun varauksen. Ja onneks haki!

Kirjastolta siis Strömsö-kirja, ja postilaatikossa oli Novitalta kaks kerää lankaa kiitokseksi polvisukkien ohjeesta! Ja vasemmassa alanurkassa mun lapanen-to-be, totesin ettei mulla ole tumppui ollenkaan. Yksi kpl valmistui kerhon aikana, toinen toivottavasti illalla.

Postilaatikossa oli myös Pelaaja-lehti, minkä välistä löytyi kiva juliste.Tyttöjä PSP:n Tekken; dark resurrection -pelistä (Konsoli.finin arvostelu täällä). Mä en todellakaan ole mikään tiukkis, mutta eikö tää nyt mene jo vähän yli? PELIjuliste. Jos mulla olis teini-ikäinen laps, en kyllä tykkäis että tällaisia tulee kotiin ihan noin vaan. Mitä mieltä?

Jaahas, nyt pitäs vielä kipata sänkyyn noi kauhukakarat. En kyllä laita tikkua ristiin, mun päivä on pulkassa :D

11 comments:

Marika said...

No huh huh mitä julisteita !!!! Tietääpä mitä lehteä ei ainakaan tilaa pojalle (nyt 11v.) Näyttää kyllä vähän isompien poikien p-lehdeltä !!
Miten se onkin että teini-ikäisille (pojille) annetaan tietyn tyyppinen naiskuva.

maijamirjami said...

Tyylikäs mainos pelistä, jonka vanhemmat varmasti tuon jälkeen haluavat ilosta kiljuen ostaa nuorisolleen. Johan on. Sisäinen sosiaalitanttani tuhisee äänekkäästi *tuh*.

akka said...

Huoh. Pistää miettimään mitä tässä pitää asialle tehdä.... jotenkin sieppaa niin paljon ettei vain tahdo tässä kommentoida...

Susanna said...

mä ajattelin lähettää tähän tulleet kommentit toimitukseen ja reklamoida samalla. Itseäni ei haittaa pätkääkään, mutta lasten myötä sitä on alkanut ajatella vähän erilailla...

Kati E said...

No taitaa kohdeyleisö olla ihan joku muu kun nuoriso, luulen mä. Ja juu, en mäkään tykkäis moisista julisteista jos lapset olis jo teinejä... Grrr....

Räpeltäjä said...

Moi! Nyt ei ole juliste-asiaa, mutta muuta. Laitan tähän ku tätä luet varmemmin kuin edellisten postausten kommentteja.

Aloin tekemään kissahattua enkä tajuu! Voisitko selventää mikä on se mitta ja miten? Päänympäryksen ymmärsin, seon lapsellani 49 cm. Mutta miten se hatun korkeus? Otsasta niskaan mitä kautta? Päälaen kautta tulee tosi pitkä. Suoraan alas tulee ymmärtääkseni liian matala. Ja mistä kohtaa kaavaa mittaat? Ja mitä ne mitat oli (1=48cm ja 2 v 42)? Hatun korkeuksia? Ympäryksiä eivät voi olla ainakaan...

T. Reeta, joka yrittäisi tehdä hattua

TuuliS said...

Mulla on teinipoika 15v ja tykkäis varmaan näyttää näitä kavereilleen. Äitinä tulen lähinnä surulliseksi kun tällaista näen. Lehden toimitus on melko varmasti miesvaltaista, samoin lukijakunta.
Ja sitten vielä ihmetellään miksi niin monet pojat saa kieroutuneen käsityksen tytöistä ja naisista....
Tästä vois kirjoittaa vaikka kuinka paljon, lähetä ihmeessä kommenttia toimitukseen!
Täytyy vielä lisätä että mulla onneksi on ainakin vielä hyvät välit pojan kanssa ja tällaisistakin asioista voidaan keskustella.

Susanna said...

Kati, pelin ikäraja on 15, ja hyvin suuri osa lukijakuntaakin sen ikäisiä. Että siinä mielessä ihan sama kuka on suunniteltu olevan kohderyhmää, jos ei itse voi valita mitä tulee postiluukusta.

Vikahan tässä ei tietenkään ole vain lehdessä, vaan koko pelialassa mikä on ihan vinoutunutta. Tai koko nyky-yhteiskunnassa...tai jotain..

Mä en tykkää että pelihahmot tulee noin aidon näköisiksi. Hädin tuskin edes erottaa että tuo on koneella tehty kuva. Niin miten vaikeaa se sitten on nuorelle erottaa mikä on totta ja mikä tarua, kun tarukin alkaa näyttää todellisuudelta?

Kerrottakoon että oletettavasti tuon mainoksen kohderyhmässä olevat mieheni ja hänen kaverinsa olivat myöskin sitä mieltä että on asiatonta lähettää lehden välissä tuollainen juliste.

Susanna said...

ja Räpeltäjä, vastasin sun blogissa!

Kati E said...

Juu Suski, mut silti paljon noita k15 tai k18 pelejä tehdään ihan myös noille kolmekybäsille kolleille tai pikkasen alle...

Ja ihan totta, kuten joku sanoi, miksihän pojilla vinoutuu käsitys naisista/tytöistä... Toki fiksut vanhemmat hoitavat kasvatusvastuunsa, mutta kun kaikki eivät taida olla fiksuja tai jotain. :S

laplero said...

Itse tiedän paljon vanhempia, jotka ostavat pelejä alle 15-vuotialle lapsilleen. Nämä ovat sitä porukkaa, joiden mielestä lapsien vain on saatava kaikki mitä haluavat.