Friday, October 27, 2006

Lankateline (pms-postaus)


Ihana mieheni nikkaroi mulle tällaisen lankatelineen. Ehkä joskus saan ompeluhuoneeni parempaan järjestykseen? Tää on ihana. Hyllyt on vinossa jotta rullan saa helpommin paikalleen ja välit on mitoitettu ton leveimmän rullan mukaan. Oman telineensä sai myös puolat, se on sellainen levy vaan missä on tapit, sitä aion pitää ihan laatikossa piilossa. Seuraavaksi nikkarointityöksi ajattelin ehdottaa viipsinpuita, mikä on siis apuväline vyyhtien tekoon. Ainakin se vaikuttaa yksinkertaiselta tehdä.


Aamulla kävin pikaisesti Tapiolassa, ja matkaan tarttui tämä. Lehtihyllyn edessä alkoi ahdistamaan, kun siellä olis ollut myös IK:n jouluspessu, mikä maksoi 10.50!! Siis mitä rahastusta! Ensin suunnilleen itkin, että miksi mulla ei ole varaa ostaa kaikkea mitä haluan, tai edes kaikkea mitä tarvitsen. Ja sitten onnekseni huomasin että spesiaali oli ilmeisesti kasattu vanhoista ohjeista, ja osa oli ihan tuttua tavaraa, ja osa tylsiä. Joten jäi hyllyyn. Vogue taas on mielestäni varsin hyvin hintansa väärti, 7,50 ja lehdessä on paljon ohjeita, ja erityisesti paljon mainoksia mitkä on täynnä ideoita ja inspiraatiota. Marie Claire Idees ei ollut vielä tullut, avulias myyjä kertoi että edellinen numero (mitä ei enää aikoihin ole ollut hyllyssä) poistuu 5.11 ja sen jälkeen sitten tulee uus. Mutta sain varata numeron, ja he sitten ilmoittavat kun se tulee. Loistavaa! Ja kuulemma sitä on kyselty todella paljon, että jos Mariensa haluaa, kannattaa kenties varata etukäteen.

Tapiolassa koin taas suuria ahdistuneisuuden tunteita. En käsitä miksi mä aina välillä sinne menen, vaikka tiedän hyvin ettei siellä ole _mitään_. Vaikka siellä on ihan ok perusliikkeet, niin jotain silti puuttuu, ja ne mitä siellä on on jotenkin vajaalla valikoimalla. Ainoat kunnolliset lasten talvikengät mitä löysin maksoi 84e, tämä kertaa 2 on lähes puolet mun kuukausituloista. Et ei sit kenkiä. Alkaa pikkuhiljaa vituttamaan että mulla on kerran viikossa mahdollisuus tehdä jotain ilman lapsia, ja mulla menee kaikki se aika typerien velvollisuuksien hoitamiseen. Saisinkohan mä joskus vaan olla? Tai edes vain tehdä vaatteita lapsilleni? Ja etäisesti muistelen että on myös mahdollista tehdä asioita koko perheen voimin? Se ei kai koske ihmisiä jotka on kaupan alalla? Ja sitten jos vaan otan sen oman ajan, niinkuin tein nyt tiistaina, niin kaikki menee sekaisin. Jää kaupassa käynti, siivoukset, pakolliset hankinnat, rytmit kusee, ja ittelle tulee stressi kun ei saa koko päivän aikana mitään aikaiseksi. Ja seuraava päivä menee jälkiä korjatessa. Plaah plaah ja plaah. Eilen jo uhkasin että työnnän jonnekin unholaan sen tosiasian, että nettikaupoissa on kalliimpaa kuin tavallisissa, ja tilaan vaan kaiken suoraan himaan. Poistuis monta ongelmaa parilla hiiren klikkauksella :D. Nooh, katsellaan.

Tää oli nyt tän kuun vitutuspostaus. On taas _se_ aika kuukaudesta, ja vaikka tiedän että oikeesti mun pitäs mennä peiton alle ja olla vaan ihan hiljaa ja pyrkiä välttämään ylimääräistä ajattelua, olen vaan vittuillut kaikille (no joo, oon nähnyt ehkä kaksi täysikasvuista tällä viikolla ja nekin tais olla kaupan kassoja) koko viikon ja ajatellut liikaa vääriä asioita ja ihmisiä. Ensi viikko parempi viikko jooko.

ps. maraboun daim-suklaa on a-i-v-a-n ihanaa!

pps. jos uhmakakara täysin tosissaan ja suuresti raivoissaan (ilman tiedossa olevaa syytä) asettaa juomalasin (tyhjän) keskelle olkkarin lattiaa ja huutaa että TÄMÄ PYSYY TÄSSÄ!!! niin mitä pitää tehdä? Meneekö kasvatukselta pohja jos alkaa nauraa hervottomasti? Eilen meillä käytiin myös raivoisa keskustelu siitä, että onko Jocsu mun rakaskulta. Jocsun mielestä ei ole. Mä sit kaivoin vauvakuvan missä J on eka kerran mun sylissä, ja kerroin että tästä asti sä oot ollut mun rakaskulta, ja muutut vaan rakkaammaksi koko ajan. Meni poika hiljaiseksi, ja sanoi vaan että ai jaa, no oon mä sit rakaskulta :D. No niin onkin, ihanan kamala rakaskulta..

14 comments:

laurakoo said...

Voi teidän sirkusta... Tsemppivä...
Mut mitäs-mitäs, aikooks Treen Akateeminen pimittää mun Voguen, ku ei oo tekstaria kuulunut. Törkiää :D

muoriska said...

*Reps*
Aamulla 15 min huutoneuvottelu keskimmäisen kanssa villapuvusta..
ja muutenkin taas olo on että loppukierto Jeee...ja tili pa..
ps... minkä kokoista kenkää ettit??

Petra said...

Voih, oiskohan toi vogue tullut treen akateemiseen? Oon lähdössä n.tunnin kuluttua junalle M:ta vastaan, jospa lähtisin vähän aiemmin... ;)

Ja 84e on ihan käsittämättömän paljon (lasten) kengistä! Kun ne pahimmassa tapauksessa voi jäädä pieniksi kesken kauden... Huh!

Ihana uhmis! :D Pitkää pinnaa siis vaan (ja PMS auttaa siinä, eikö?) ;)

Susanna said...

Muoriska, lapset on outoja... etin 28-29 pojalle ja 25 tyttärelle.

Petra, joo pms auttaa ihan kybällä! ;)

AnneM said...

hieno lankateline. Käyn täällä joka kerta kurkkimassa kun päivität, mut kun ei ehdi kirjoittamaan kommentteja edes.. tänään olen ollut vapaalla ja siltikään ei mitään järkevää ole tullut tehtyä. Sinna järkky nuhassa ja itkeskeli pitkin yötä, kai siksi on veto ihan pois... onneksi mulla on vaan lyhyet iltavuorot huomen ja sunnuntaina, ei tässä jaksa aamulla edes nousta ylös kunnolla. Jaksamisia, ei paljon lohduta mutta kyllä se joskus siitä...

Carita said...

Kirjoitin jo yhden kommentin, mutta minnehän se hävisi???
Jos vähän käytetyt kengät kelpaavat, niin meiltä löytyy Goretax-talvikengät, muistaakseni kokoa 28. Kengät ovat tällä hetkellä Nokialla, voin varmistaa koon jos tarvitsee.

Anonymous said...

Onneks PMS loppuu aina :-D, se onkin sen ainoa hyvä puoli... Ton lasiepisodin kanssa ainut mahdollinen reagointi on kyllä nauraa (tai purra raivokkaasti poskiaan...) Huh, mikä päivä :-).

Tuulia said...

sori, ei sais nauraa, mutta toi vimppa jocsu-juttu oli niin mainio! :)

miten hitossa lasten monot voi maksaa viissataa vanhaa markkaa?? En käsitä. Miten kellään vanhemmilla on varaa lasten kenkiin...

Hmm, miks siellä on IK:n jouluspesiaali ja Vogue ja _meitten_* kirjakaupassa ei oo??

*mun pikkuveli sano pienenä meitten. jos on niitten, on meittenkin, sanoi hän. jäi sanastoon..

thiire said...

Oikeasti ihanaa, että jollakin muulla on myös selvät PMS-oireet. Luulin olevani osakuu-hullu.

derea said...

Miten tollaset pikkulasten kengät voi maksaa noin paljon, kun aikuistenkin talvikenkiä löytyy helposti 50? Joku työharjottelija hinnotellu väärin? :D

Susanna said...

Villasatu, joo me hekoteltiin miehen kanssa kyllä varsin vapautuneesti. Tilanne oli jotenkin niin päätön.

Tuulia ja Derea, kaikki lasten jutut maksaa kaks kertaa sen mitä aikuisten. Toki halvempiakin on. Mutta esim ensiaskelkenkiä on turha etsiä alle 50e, ja kukapa ei haluaisi että lapsi kävelee kunnon kengillä. Rahastusta. Hyvä esimerkki on myös lasten lakana; maksaa noin 8e, kun parivuoteen mikä on kuitenkin yli tuplasti isompi, maksaa noin kympin. go figure...

Thiire, joo osakuuhulluus :D

KirsiÄr said...

Teidän tytöllä oli ns. voimakas tahtotila :)

Meidät on Laura petetty: ei mullekaan ole Tampereen Akateemisesta ilmoitettu mitään.

Vilma said...

No nyt mä vasta tajusin, että mullahan on kans ollu tää osakuuhulluus koko viikon! Ei ihme ku ei oo mikään sujunu eikä huvittanu. Onneks nyt jo näkyy valoa tunnelin päässä. Ja hei, Daim-suklaa on todellakin aivan älyttömän hyvää! :)

Anonymous said...

Noihin rakaskulta-mökötyksiin liittyen suosittelen ihanaa kirjaa: Debi Gliorin "Kulta pieni". Kauniit kuvat, nerokas teksti. Auttanee myös pms:ään. Pia