Sunday, October 29, 2006

Sentään jotain valmistakin

Vaikka tuntuu ettei mikään etene niin nopeasti kuin tahtoisi, jotain kuitenkin aina välillä valmistuu!

Tumput itselleni
ohje: oma
lanka: Novita Isoveli vajaa kerä
puikot: öh.. 4,5mm


Ensimmäinen varsinainen joulupukkituotos. Pääkallopipo. Eka kirjoneule ever (valmiiksi saatettu). Tää onnistu aika kivasti, vaatii kyllä vielä höyryttelyä ja venyttelyä, mutta uskoisin että tää on pukille kelpaava. Pääkallot onnistui yllättävän hyvin, vaikka välillä oli pienoisia vaikeuksia langankireyksien kanssa.

Pääkallopipo, malli oma, pääkallot S´n´B nationin pääkallorannekkeista.
lanka: BBB jeremy musta vajaa kerä ja valkoinen pikku nöttönen
puikot: 3,5mm
silmukoita 120, muistaakseni kyllä laskin että paljonko tarviin silmukoita että tulee kokonaisia kalloja, mutta 4 silmukkaa silti oli ylimääräisenä vikan kallon jälkeen. Ei haittaa.


Tänään olen yrittänyt ommella. Oikeesti aikaa on niiiiin vähän nykyään, niin olis pakko tehdä aina kun voi. Mut aina ei vaan suju. Päätin aloittaa Jocsun takin teon vuorista, helppoa fleeceä, ei mitään kommervenkkejä. Tai niin minä luulin. "ompele alavarat vuorin etukappaleisiin" mitä, miksei tässä sanota että op:t vastakkain? Miten päin tää tulee? Hetken pyörittelyn jälkeen totesin että eihän se käänny alle alavaraksi, vaan se on sen vuorin jatkoa senkin höpsö, ja ommellaan vaan ihan ilman kommervenkkejä kiinni. Sur sur. Minuutti sitten mitattu kappale ei enää ollutkaan samanpituinen toisen kappaleen kanssa. Purkuun.

Ja toistetaan sama vielä kerran, ja sitten ollaan niin fiksuja että kiinnitetään kappale ensin nuppineuloilla. Näin tietty toimisi jokainen järkevä heti ensi yrittämällä. Siirrytään toisen etukappaleen pariin ja toistetaan kaikki em virheet samassa järjestyksessä. Ihminen on erehtyväinen? No sain vuorin kuitenkin kasaan!

Päällikappale olikin sitten toinen juttu. Takissa on upotetut taskut, tai siis sellaiset että se taskupussi on siellä vuorin sisällä, etukappaleessa vaan reikä ja läppä ja siihen reikään piti saada vetoketju. Taskun teko sinänsä sujui varsin hyvin, koska olin jo aiemmin tehnyt kerran tällaiset taskut. Vetoketjukin sujui, mutta pari tuntia siinä kyllä meni. Mutta se läppä!!! Siis voi *ttu sanon vaan. Mahdotonta saada sitä suoraan, ja vielä vakosamettia. Millinkin heitto näkyy heti. Jos olis ollut tosi fiksu olis tehny taskunkannet eri kankaasta. Mutkun ei. Nyt oon molemmat puolet purkanu kaksi kertaa ja kolmatta tässä pitäs alottaa. Mut nyt läks takki jäähylle ja ompelija saunaan. Olen siis ommellut koko päivän saamatta aikaan mitään. Ens viikolla teen kyllä vain mekkoja. Kasapäin. (kävin vähän vakoilemassa kaupoista ideoita :D)

8 comments:

derea said...

Ollaan näköjään samalla aaltopituudella, koska mun lapasiin on tulossa myös kukka, ja siis vaan toiseen :D

Elli said...

Takki kuulostaa oikein hienolta :)) Itse en kyllä uskaltaisi edes ruveta kokeilemaan upotettuja taskuja, tiedän ettei hermot riitä purkamiseen ;D On meillä ainakin se yhteistä että Ottobrea selaillaan täälläkin ahkerasti :)

Tiinuli said...

Tosi kivat lapaset!

Susanna said...

Derea, :D

Elli, ekalla kerralla ne taskut kyllä aiheutti päänvaivaa, koska en kertakaikkiaan tajunnut mitä kuuluu tehdä, tai tajusin mutta se ei kuulostanut järkevältä :D . Mullekin toi purkaminen on ihan uusi aluevaltaus, vielä vuosi sitten olisin varmaan viskannu koko takin roskiin.

Tiinuli, kiitos!

Räpeltäjä said...

Moi!

Nyt sain valmiiksi hatun kaavallasi. Onglmia riitti vieläkin. En ymmärtänyt mistä kohtaa kaavaa hatun korkeus mitataan. Mittasin korvaläpästä ylös ja otsa-niskamitta oli aivan liian pitkä. Otsalta hatun laelle mitattuna otsa-niskamitta jaettuna kahdella oli lähinnä totuutta. Hatussani tämä mitta oli noin 20cm.

Taidan olla tosi puupää kun näin helppo juttu ei meinaa onnistua ;)

Kiitos kaavasta ja ohjeesta! Hattu on helppo tehdä ja nätti.

Susanna said...

Räpeltäjä, mähän sanoin että otsasta niskaan? Eli jos sulla otsasta hatun laelle on noin 20cm niin otsasta niskaan suunnilleen tuplana se siis. Mut hyvä et sait hatun onnistumaan! Joskus on niin, että helpot jutut on ne kaikista vaikeimmat :D .

Räpeltäjä said...

Susanna, katos ku mä mietin sitä KAAVAA. Että mistä kohtaa se kaava on saman mittanen ku otsasta niskaan. Ei, aivot eivät toimi 6 h pätkäunilla... Sä sanoit ihan oikein, tää vaan ei tajuu!

Susanna said...

Räpeltäjä, niinhän se on :D Mullakin on noi tynkäunet, niin kai ne vaikuttaa kaavojen kirjoitteluunkin :D:D . Ja kun ei ole minkäänlaista kokemusta kaavoittamisesta niin...