Friday, October 06, 2006

Teknistä apua

Osaisikohan joku teistä auttaa. Siitä lähtien kun vaihdoimme nettiliittymämme Saunalahteen, emme ole päässeet muutamille nettisivuille. Saunalahden mielestä vika tietysti on käyttäjässä, eli heistä ei ole apua. Mitään koneen asetuksia ei ole muutettu, ja vaikka kuin pengon asetuksia ja kaikkea muuta mitä vaan keksin, en löydä syytä ongelmaan.

Sivuja mihin ei päästä, kaikki sellaisia mitkä toimi ennen liittymän vaihtoa:

www.netanttila.com (Anttila)
www.helmet.fi (kirjasto)
www.oph.fi (opetushallitus)
www.tkukoulu.fi (Turun koululaitos tms, käsityöjuttuja)
www.pentik.fi (tässä kohtaa meni sit hermo lopullisesti..)

Jotain muitakin sivuja on, mutta ei ole jäänyt mieleen. Sivut ei siis lataudu millään lailla, aikansa kone yrittää ja ilmoittaa sitten että connection has timed out. No mitäs sitten on kokeiltu, ainakin
- flush dns
- cookiet päälle/pois/tyhjäksi jne
- välimuistin tyhjennys
- kaikilla mahdollisilla yhdistelmillä enable java ym blaablaa, mistä en edes mitään ymmärrä mutta kokeilin onko vaikutusta.
- palomuurilla ja ilman

öh, en mä enempää edes muista. Ihan kuin ne sivut olisi jotenkin täysin pyyhkiytyneet meidän ulottuvilta, edes password manager ei muista kirjaston ja netanttilan salasanoja, vaikka tiedän että ne siellä oli. Outoo.

Netanttilasta yrittää nyt joku järjestelmäasiantuntija selvittää hommaa. Ihmettelivät asiaa kovasti, koska anttilan sivuilta pitäs aina tulla joku heidän sivunsa, edes virheilmoitus, mutta me ei päästä ollenkaan sinne. Anttila.fi taas kyllä toimii. Eikä päästä edes googlen välimuistitallenteiden kautta, ainoastaan tekstimuotoisena onnistuu mutta se nyt ei paljoa lämmitä...

13 comments:

pinkkitoukka said...

itse en mikään tietokonenero ole, mutta meidän koneella noita sivustoja estelee PeerGuardian. se on jonkinlainen palomuuriohjelma, joka blokkaa noiden sivustojen yritykset urkkia konettasi. Itse en kyllä jaksa uskoa, että kirjaston täti istuu näyttöä tiiraillen, että mitäs siellä nyt varataan, mutta tuosta ohjelmasta sen saa kuitenin kytkettyä pois.. :) Oliskos siellä saunalahden internet-asetuksissa joku sivustolista, josta pääsisit niitä sallimaan?

Susanna said...

meil ei kyllä ole saunalahden palomuuri käytössä, vaan erillinen ja se on sama kuin ennenkin. Mut täytyypä käydä katsomassa jos siellä olis jotain säätöjä. Kiitos!

mammaliini said...

mun piti pyyhkiä lähiverkkoasetuksista ruksi pois (ne proxy-jutut), niin sitten alkoi toimia laajakaistan laiton jälkeen.

Pauliina said...

Mulla oli valtavasti ongelmia internet explorerin kanssa. Kun siirryttiin firefoxiin niin homma pelas taas.

iona said...

Mammaliinin ajatukseen liittyen: mahtaisiko selaimessa olla just proxy käytössä, ja siellä vanhat asetukset, joten selain yrittää vanhalle välityspalvelimelle jonne uudesta liittymästä ei ole enää pääsyä?

Kunhan arvailen ;).

Lankakomero said...

Proxy- eli välityspalvelinongelmalta vaikuttaa. Meillä oli joku aika sitten myös ongelmana, että joillekin sivuistoille ei normaalisti päässyt, mutta antiproxysta haetun välityspalvelin osoitteen avulla pääsi, joten silloin Elisan päässä oli syy. Oisko nyt sitten samantapainen proxy-ongelma Saunalahden päässä.

Susanna said...

Mistä mä saan selville sitten tämän proxy-asian? jos menen tools/options/general/connection settings, sieltä löysin ton proxy kohdan, mutta siellä on ruksi kohdassa direct connection to internet. pitääkö sinne laittaa päälle se manual proxy configuration? Mistä saan tietää ne tarvittavat portit ym?

mä muistankin että joskus töissä oli pulma kun ei päässyt millekään .fi sivuille, ja se korjattiin kirjoittamalla tonne ne portit jne. hassuja ongelmia. mutta ah niin ärsyttäviä. Voiko olla mitään niin raivostuttavaa, kuin ettei ole varaa tyhjentää Pentikiä, niin sitten ei pääse ees surffaamaan kuola valuen? :D

Sanni said...

Heippa!

Mulla on pikkasen samanmoinen vika koneessa ei pääse esim catalogin sivulle, eikä suomi24:seen . Virnuilen isännälle aina et on pistäny estot nettikauppojen ja sätti linjojen sivuille :D
Jotain noista edellämainituista säädöistä tähän munki koneeseen tehtiin ja sen jälkeen alko päästä anttilan ja halensin sivuille, mutta ei noille kahdelle ed.main sivulle vieläkään.

Hanna said...

Meillä oli töissä samankaltainen ongelma, ei päässyt esim. kirjaston tai VR:n sivuille ollenkaan. Ongelma oli silloin palvelinpään proxy-asetuksissa.

Lankakomero said...

Voisit ensin kokeilla Saunalahden omaa välityspalvelinta eli proxy-asetuksiin
osoite-kohtaan varasto.saunalahti.fi ja portti 80

Niina said...

Mää nyt samaa täällä kyselen kuin joku muukin, eli oletko kokeillut toisella selaimella? Mulla on ainakin välillä töissä ie:n kanssa ongelmia että se ei löydä suomenkielisiä sivuja.

Susanna said...

Lankakomeron antama proxy osoite auttoi kirjaston, pentikin ja oph:n suhteen!!!! Netanttilaan siis ei vieläkään pääse, mutta jospa sieltä anttilasta heruisi apuja tähän. Eikä se nyt niin tärkeää ole. Ja juu kaikilla selaimilla kokeiltu ;)

Susanna said...

ja se toimii!!! Jee! kaikki pelittää. kiitos ladies, täytyy pistää saunalahdelle viestiä että joukko neulojia ratkaisi homman mikä teidän mielestä hoituisi vain formatoimalla windows :D (ne ihan oikeesti ehdotti tätä)