Tuesday, October 10, 2006

Tiimalasikantapää

Tässä illan aikaansaannos. Taidan olla vähän hidas... No mut en mä neulonut ku Täydellisten naisten ajan ja vähän aikaa BB:tä katsoessa. Tänään ehkä valmistuu enemmän kun Jari laittaa lapset nukkuun ja mä katson salkkari-oc-pako-bb-mullan alla -maratonin :D .


Päätin siis ihan lennosta kokeilla uuden oppimista. Ei olis millään jaksattanut, mutta eipä kiinnostanut se tavallinenkaan kantapää. Niinpä kävin pikana printtaamassa ohjeet tiimalasikantapään tekoon ja puuhasin kantapään mainoskatkoilla. Sehän on tosi helppo! Varmaan helpoin kantapää ever. Ja sainkin siitä mielestäni aika siistin.

Yhä pohdituttaa lankavalinta Söderoihin. Millä langalla ne Rowanin Annat on tehty? Antakaahan ideoita!! Jostain syystä ei huvita Kotiväen kanssa puuhastelu ;)

Tänään taas kerhoilupäivä, ja huomenna pitää Jocsu viedä jo klo 9 kerholle, menevät teatteriin. Miten ihmeessä mä pääsen mihkään niin aikaisin.... Hullun touhua! No mut nyt täytyy alkaa vääntämään vinonauhaa, ompelin melindalle kolme paita mistä puuttuu vaan kaulus.

20 comments:

Kati E said...

Kiva sukat. :DD

Ja Rowanin Annojen lankaa en nyt muista... :S

Lellu said...

Myös minä, "vanha" nainen, opettelin eilen tiimalasi kantapään neuletapaamisessa, jee!! Se oli yllättävän helppo, kun oivalsi sen langan kiristyksen.

Anonymous said...

Annat on tehty 4plysta. Yksi ystäväni tekee niitä mustasta Tenneseestä ja kuulemma tulee hyvät!

Marsvin

Pauliina said...

Minä teen Annoja Fortissima Sockasta. Se on paljon ohuempaa kuin ohjeen mukainen 4ply soft. Mutta minun käsialani onkin menlko löysä, sillä näistäkin sukista tulee vähän reilut. Aika ohut lankahan niihin Vilman polvisukkiin pitäisi olla. Fortissima Socka on ainakin yksi ohuimmista sukkalangoista, joihin minä olen törmännyt.

Tosi nopeasti olet tehnyt sukkaa jo noinkin pitkälle! Itse näpersin yhden lapasen varren kanssa eilen koko tv-illan ja aloitin sentään jo käenpesästä :) Tiimalasikantapaa onkin kiva, kun ei tarvi poimia silmukoita!

Hauskaa kerhopäivää teille!

Susanna said...

Pauliina, mulla on kans vähän ongelmallisen löysä käsiala -välillä. Hmm. täytynee miettiä tätä sukka-asiaa. On tässä vielä tekemistä ennekuin saan ostaa uutta lankaa, niin on aikaa miettiä :D

Tiina said...

Hieno sukanalku! Ja väri on tosi pirteä. :)

suvi said...

Söpöt sukat!
Mäkin opettelin tiimalasikantapään teon tässä pari viikkoa sitten. Tuli sellainen ajatus että ohuesta langasta neulottu sukka jossa on tiimalasikantapää (eli ohut kantapää minun logiikkani mukaan) tuntuisi talvikenkien sisällä mukavammalta kuin se perinteinen vahvistettu kantapää. Kuluu ehkä puhki nopeammin mutta so what :)

Kävin aamulla hemmottelureissulla Soukan Menitassa ja huomasin kirjahyllyn, voi ei... kaikki ne blogeissa näkemäni ihanat neulekirjat siinä, käden (lompakon) ulottuvilla, huoh.. no ostin sitten yhden vaikka ehdokkaita oli lähemmäs kymmenen. Harmittaa niin vietävästi että aina kun menee sinne niin tekisi mieli ostaa vaikka mitä mutta järki muistuttaa koko ajan loppusummasta ja pilaa kaiken ilon :P

Soile said...

Omat Annani tein Sisusta 2,5 puikoilla ja tuli just spoivat.

Susanna said...

Suvi, minkä kirjan ostit? Täytyykin mennä sinne joku päivä.. Mulla käy aina niin että olen laskevinani paljonko ostokset maksaa mutta lopputulos yllättää kuitenkin aina. Ja kotimatkalla hiki otsassa mietin, etät nyt tän täytyy loppua :D

suvi said...

Ostin Rowanin Denim People kirjan. Olen ihaillut muiden Raspy-puseroita ja halunnut tehdä samanlaisen. Siellä oli ainakin vielä "Weekend Knitting" ja "Last minute knitted gifts", jotka kiinnostivat kovasti mutta melkein sadan euron loppusumma ei kiinnostanut sitten ollenkaan. Sitten sorruin ostamaan Austermannin Step lankaa, nyt ihailen lankaa ja pähkäilen montako silmukkaa tuollaisiin sukkiin tarvitaan.

Susanna said...

Suvi, minunkin mielestäni Denim people on ihana. Siinä on raspyn lisäksi monta hyvää mallia. Ja ihania ovat myös WK ja LMKG... Oih ja voih, kirjoja vois ostaa vaikka kuin paljon. Kerro sitten oliko step kiva lanka!

Anonymous said...

voi kun ihanat sukat tulossa!

suvi said...

Juu, kerron :) Tähänastinen kokemus (3cm sukan resoria) on positiivinen, ihanan pehmeää lankaa.

Palaga said...

Ihanan värinen sukka sulla kutimella!

tuija said...

Mun Step-sukissa on 68 silmukkaa 2.5 puikoilla, mutta mulla on tiukka käsiala ja pullea jalka. Lanka sai uudennahkeat puikot liukumaan alta aikayksikön, mutta värit ei miellytä.

Itse teen nykyisin sukkiin taviskantapään vahvistamattomana, mun jalkaan ei kiilattomat sovi.

Vilma said...

Lankaehdotuksia Söderoihin: Miten ois Sandnes Lanett, Sandnes Sisu tai Online Supersocke cotton? Tuulan lankataulukon mukaan noiden tiheydet menee aika lailla yksiin Kotiväen kanssa (n. 30 s/40 krs=10 cm).

Heini said...

Hienot on sukat! Tänne löysin ku tuli onkelma ton tiimalasikantapään :S kanssa :) en siis milläääään keksi että mitkä langankiehkurat neulotaan tossa välikierroksella ja mitä ei :O ja pitääks siinäki vielä nostaa jotain? apuuva!

Anonymous said...

Hei!
Miten olet tuohon sukkaav varren tehnyt? Millä ohjeella, aivan upean näköinen :)


Tinsuli

Susanna said...

Tinsuli, vau, hienoa että joku löytää vanhemmistakin jutuista jotain iloa :D. Varsi on valepalmikkoa, tehdään niin että 2o 2n, ja sitten joka toisella kerroksella kaksi oikeaa silmukka neulotaan ristiin niin, että ensin neulotaan vasemmanpuoleinen, ei tiputeta puikolta, ja sitten oikeanpuoleinen ja hulautetaan molemmat kerralla puikolta. Varmasti hakusanalla valepalmikko löytyy parempiakin selityksiä :D. Ja tosiaan jos kierrot tekee joka krs tulee ihan sellainen nyörimäinen palmikko, ja kaunis tulee myös vaikka kiertoja tekisi neljän kerroksenkin välein.

Anonymous said...

Kiitos Susanna paljon ohjeesta, oli aika selkeä. Khan saan nuo keskeneräiset valmiiksi alan kokeilla tuota...

Tinsuli