Friday, November 03, 2006

Farkut

Tänään on ollut kumma päivä. Oon ollut toisaalta aivan puhki poikki eilisten kerhohäsellysten ym jälkeen, mut toisaalta taas oon saanut tosi paljon aikaan, ja meillä on ollut hirmu mukavaa lasten kanssa. Koneenkin laitoin päälle vasta ip-kahvin aikaan!

Sain vihdoin viimeisteltyä nämä Jocsun farkut. Tein nämä jo joskus kesällä, mutta kävi ärsyttämään muutaman jutut mitä piti purkaa ja lahkeet oli viimeistelemättä. Nyt sitten ryhdistäydyin, ja hienot tuli! Tikkausten kanssa oli ongelmia, kone vinkuroi, ja tästä syystä osa tikkauksista on tehty mustalla langalla, ettei hyppytikit hypi silmille.


Kankaat otin omista vanhoista farkuistani, nää on siis melkein aidot Jack n´Jonesit :D


Takataskut otin suoraan niistä vanhoista farkuista, huolittelin reunat kapealla rullapäärmeellä ja tikkasin kiinni ilman sen kummempia taitteluja. Näiden ainoa huono puoli on, että kankaan jäykkyys ei kadonnut vaikka housut pieneni ;) . Ehkä pari pesua ja kuivausrumpukeikka auttas asiaa? Mutta kivannäköiset olivat housut myös pojan päällä, itseasiassa paljon kivemmat kuin tosta kuvasta uskois. Hopparipöksyt ;)


Luulitteko että olen unohtanut jo ihanan värttinäni? Ehei. En vaan ole ehtinyt sitä pyörittelemään. Tässä ensimmäisen "oikean" kehruun tulos. 100% merinovillaa, tätä ei ole kerrattu eikä sille ole tehty oikein muutakaan. Ja ehkä jätänkin sen noin. Keksin meinaan mitä haluan tuosta merinovillasta tehdä, joten aloitan alusta ja koitan tehdä ohkaisempaa ja tasaisempaa lankaa. Liitoskohdat tuottaa vähän päänvaivaa, mutta kaipa se siitä.


Kovasti pitäs ommella. Mähän vähän uhkailin että teen tällä viikolla vaan mekkoja kasapäin, mutta ei taida melkoista kasaa tulla, kun nyt on jo perjantai, ja mulla on vain sunnuntaina omaa aikaa (todellakin toivottavasti on). Ja yhtään mekkoa siis en oo tehny. Yhtä varten olen tehnyt suunnitelmia ja piirtänyt, kun en löytänyt sopivaa kaavaa. Vähän ongelmallista, varsinkin kun mun avaruudellinen hahmottaminen on surkea... Mutta hyvä siitä vielä tulee! Nyt pitää eka keksiä miten saan sen Jocsun takin kursittua kasaan kunnialla. Ja Melinda tarvii lämpimän pipon mikä peittää koko pään, neiti ei suostu laittamaan kypärämyssyä ollenkaan. "Minä EN TAHDO typelämyssyä MINÄ TAHDON POMPULAHATUN!!!". Se että pompulahatun olis saanu myssyn päälle, ei kelvannu. Joten pitää tehdä pompulakypärä :D:D

6 comments:

laurakoo said...

Hienot farkut! Saisko kuvaa vielä kera hurmurimallin? :)

Vai typelämyssy...

Susanna said...

joo mä otan kunhan se tokenee tuolta pikkukakkosmaailmasta ;) Ja juu-u, typelämyssy. Älä nyt töissä möläytä kellekään keskenkasvuselle et hei sun typerämyssy jäi :D

Riikka said...

Hih, typelämyssy, nuo on niin söpöjä. Minä kans odottelen kuvaa farkuista käyttäjän päällä vaikka hienoilta näyttää noinkin.

Mukavaa viikonloppua!

Petra said...

:D Typelämyssy... Mikä verbaalilahjakkuus! Mitä tuohon voisi enää sanoa? ;)

maijamirjami said...

Mä kans jäin kiinni tuohon typelämyssyyn... Ihana! :)

muoriska said...

Hei Garnstudion sivuilla on hyvän näköinen pompulakypärä..
http://www.garnstudio.com/lang/fi/oppskrift_oversikt_drops.php?drops=b14
ja ohje 14-28.. ;)