Tuesday, September 12, 2006

Mulla on värttinä!!!


Eilen käytiin K-raudassa ja mukaan löytyi pätkä pyörää puutavaraa. Voitte kuvitella niiden sahan ukkojen ilmeet kun näytin mitä oon vailla :D . Painoa varten heillä ei ollut ideoita, joten tein sen cd-levyistä. Kuvan värttinässä on neljä cd:tä, mikä oli ihan ok kun kehräsin (värttinöin?) fritidsgarnia ja hahtuvaa, mutta kaksinkertaiselle virolaiselle hahtuvalle tämä tuntuu liian painavalta, taidan poistaa levyn tai kaks.

Kiilasin levyt ylä- ja alapuolelta kumilenksuilla paikoilleen. Yläpäässä on sellainen ruuvattava koukku millä yleensä kiinnitetään kappa ikkunaan.

Ensin harjoittelin yksinkertaisella Pirtin hahtuvalla, ja se sujuikin aika hyvin mutta lopputulos on tosi ohutta. Sitten kokeilin yhdistää hahtuvaa ja Fritidsgarnia ja tästä tulikin oikein kivan näköistä. Nyt meneillään on kokeilu kaksinkertaisella virolaisella hahtuvalla. Ajattelin tehdä sitä pari kerää ja sitten kerrata ne yhteen.

Aivan älyttömän kiehtovaa ja kiinnostavaa ja addiktoivaa! Jari laittoi illalla viestin että tekisinkö iltapalaa, mä menin keittiöön tekeen ja huomasin samalla että voi hitsi en ole koko päivänä siivonnu.. Sentään tuli lapset ruokittua ainakin tiskin määrästä päätellen. Aloitus oli todella, todella vaikeaa. Mä olin kuvitellut että se lanka jotenkin kehräytyy siihen värttinän ympärille, enkä ymmärtänyt sitten ollenkaan. Luulin tekeväni väärin kun eihän se tietenkään mitenkään siihen pääse kiertymään. Netistä onneksi löytyy hyviä ohjeita. Kuukkeliin hakusanaksi "värttinä" tai "värttinällä kehruu" niin sieltä löytyy. Mä yritän myöhemmin katsoa linkkejä noihin mitä itse käytin, jouduin vaan menemään googlen välimuistitallenteiden kautta kun en pääse ollenkaan esim tkukoulu.fi sivuille...

Nyt pitää taas singahtaa, lapset ovat keskenään syömässä ja kuulostaa vähän siltä kuin nuudelit lentelisivät. :D

9 comments:

thiire said...

Osaatko selittää mulle simppelisti, että miten hahtuva toimii? Kun puhutaan yhdellä säikeellä/kahdella säikeellä jne... En ole ikinä sellaista käsitellyt nääs.

HeliP said...

Ihan mieletöntä luovuutta olet käyttänyt tuon värttinäsi kanssa! Mulle kans tommonen heti! Aikaisemmin ei ole värttinöinti kiinnostanut, mutta nyt!

Ihanaa oli myös huomata nuo kynänjäljet pöydässä ja lukea lentävistä nuudeleista. Onneksi muillakin kuin meillä. :-)

Kati E said...

Värttinöinti? Ei kyl tajua miten jaksat. :DD

Mutta miten voi kuulla kun nuudelit lentää? :OOOO

Carita said...

Persoonallinen värttinä!
Meillä Meeri käytti eilen lattiaa piirustuspaperina, onneksi vahaliitu lähti helposti pois.

Susanna said...

Thiire, hahtuva on esilankaa, eli kehräämätöntä villaa, eli siinä ei ole kierrettä vaan se vaan on :D . En mä osaa selittää. hahtuvaa voi neuloa ihan sinällään ja siitä mä olen tehnyt lapsille tumput ja monta laukkua ym. Oikeasti värttinällä kuuluis kehrätä villan kuituja (onko se nyt vaihe ennen hahtuvaa?), mutta mä koin että on helpompi harjoitella jollakin mikä on jo "lankaa", eli sitä on helppo syöttää koko ajan saman verran -ei tule möykkyjä. Hahtuva on aikas ohutta, joten siksi usein neulotaan kahdella säikeellä, jotta on paksumpi.

Kati, aloin lenkkeilemään niin nyt on energyä ;) . Nuudelin lennon ääni on sellainen, että ensin kuuluu vähän kikatusta ja supinaa ja levotonta liikehdintää. Sitten ei kuulu oikeen mitään (eli just se hetki ku nuudeli läsähtää päin seinää), ja sitten kuuluu hervotonta naurua. Jos tässä kohtaa kiljasee että mitä siellä tapahtuu, alkaa hillitön pako pöydän alle tms :D .

Carita, on se kumma kun ei muksuille riitä paperit alustaksi :D Onneksi on taikasieni, sillä lähtee kaikki irti (myös maalit ja muut pinnoitteet).

Nanna said...

saitko sä epäviralliset potkut raskauden takia vai mitä kävi?

*yhä pamipäissään*

Susanna said...

Nanna, joo ne epäviralliset potkut odottaa mua jos jonain päivänä yritän palata ;)

juuli said...

Kiva värttinä! Rankkasin tuossa taannoin värttinöitä käyttöominaisuuksien perusteella. Sieltä löytyy ehkä osviittaa hyvänpainoiseen kapistukseen. Tosin omani ovat järjestään yläpainoisia, ja sinun näyttää olevan alapainoinen. Mielestäni yläpainoinen on helpompi, ihan jo painopisteen ja langan painon jakautumisen kannalta. Voithan panna koukun toiseenkin päähän ja kokeilla.

juuli said...

Ai niin, olipa vähällä unohtua se tärkein! Arvioni löytyy täältä
http://heles-inki.vuodatus.net/blog/117448