Saturday, November 11, 2006

Toistan itseäni

Pari päivää sitten yritin löytää jotain tiettyä kuvaa blogistani, ja uppouduin selaamaan sivuja enemmänkin. Huomasin, että toistan itseäni. Molempiin lankahamstereihin liittyessä jorina on ollut jokseenkin samaa; tulee hamstrattua sitä sun tätä, koska on halpaa tai koska haluaa vaan kokeilla kaikkea. Tuntuu kalliilta ostaa kilo yhtä lankaa varsinkin jos ei tiedä tarkalleen mitä siitä tekis. Mut ei tee vaikeuksia ostaa kiloa lankaa, kaikki eri väreissä ja merkeissä...hmph.

Tästä kollaasista puuttuu kaikki ihqun ihanat langat mitä niitäkin on kertynyt jonkin verran. Kuvat on tältä vuodelta. Valitettavasti suurin osa näistä on edelleen käyttämättä, ja taitaa jäädäkin käyttämättä. Pitää sijoittaa ne jonnekin.

Toinen asia mikä toistuu joka vuos ja varmaan useampaan kertaan; kaikki kivoimmat, kauniimmat ja ihanimmat jutut teen lähes poikkeuksetta jollekin muulle kuin itselleni tai perheelleni.


Nämä kuvat on ekalta hamsterikierrokselta, kun lankavarasto oli vielä melko pieni ja vaatimaton. Miksi noita hahtuviakin piti hamstrata niinkuin olis villan hinta nousussa??Oikeesti puolet noista on yhä käyttämättä.

Ja vielä yks juttu mihin en jaksanu etsiä todistusaineistoa. Mä neulon turhan paljon turhakkeita. Ziljoona hemmetin pipoa jostain Popista, ja vaan siksi että lanka pitää käyttää johki, ja on helppoa ja nopeeta. Mut ei niitä kukaan käytä kun ne on ihan mörvelön näköisiä jo syntyessään.

Lupaan itselleni (ja olen tietoinen että olen luvannut nämä ennenkin):
- muuttaa lankojen ostotyylini. Enemmän harkittua villapaitalankameininkiä kuin huolimattomasti kerä tumppuja varten -miksei voi ajatella loppuun, että olisi kiva tehdä myös huivi ja pipo samasta tai samansävyisestä langasta
- tehdä enemmän omalle perheelle ja itselleni. Jos totean että Odessa sopis hyvin äidilleni, mutta itsellänikään ei ole pipoa, miksi ihmeessä tekisin pipon eka äidilleni??? Tämän asian hoidinkin jo niin että Odessa on omassa hyllyssä. Hyvä minä!
- yritän muistaa enemmän mistä todella pidän, minkälaisia vaatteita todella haluan itselleni ja lapsilleni (no lapset on kyllä hyvin puettuja). Keskityn myös enemmän että tulee oikean kokoisia vaatteita, kukaan ei tee mitään kasalla pipoja mitkä on liian lyhyitä ym.

***
Sellaista tänään :D . Oli mulla muutakin mielessä mutta nyt tuli tällainen purkaus. Ylläolevat lupaukset ja pohdinnot liittyy suurempaan kokonaisuuteen, olen tehnyt muitakin päätöksiä jotka ovat myös toimineet. Kuten se, että varaudun etukäteen juttuihin, esim synttäreihin tai jouluun, tai vaikka isänpäivään. Kyllä on ollut levollinen olo, kun lahja on ollut hankittuna jo pari viikkoa!! Ja toisenkin lahjan sain paketoitua tänään, siitä lisää huomenna. Noh, jos nyt koittas paneutua noihin joululahjoihin!

10 comments:

Susanna said...

Mielenkiintoista on, että bloggeri yhä ikäänkuin *lataa* tätä postausta, mutta täällähän se jo on. Niinkuin yleensä on. Omituista... Bloggeri on..

thiire said...

Näkisitpä mun keittiökaapit, täynnä lankaa ja keskeneräisiä tekeleitä. Hitto, pää täynnä ideoita ja lankaa tulee joka tuutista. Voi, kun saisin jostain kärsivällisyyttä tehdä hommat loppuun!

tikru said...

Mä mietin joskus tässä tota samaa, siis noita lankanöttösiä, keriä yms.. Ja oon nyt ehkä pari kk pitäny jo tiukkaa linjaa eli, ostan enemmän lankaa kerralla ;)
Ei yksittäisiä keriä vaan suorastaan kilomääriä. Mukamas säästän..eh..
Mut totta et noita turhakekeriä on liikaa.

Pipot, huivit yms oottaa makkarin lattialla isossa laatikossa "mörvelöt pois" -karsintaa. Turha niitä on säästellä ku ei niitä koskaan pidä kuitenkaa.

Miälenkiintoista on se, et kaikki noista mörvelöistä on tietyn firman langoista tehty.

Räpeltäjä said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Kanerva said...

Jos haluat noista hahtuvista eroon niin minä voisin olla kiinnostunut! :)

...vaikka kyllä sitä lankaa minullakin jo ennestään on, mut kierrätys on ihan eri juttu.

laurakoo said...

Oon miettinyt ihan tasan samoja asioita. Miksen voi ostaa lankaa niin, että samasta langasta sais edes kunnon setin (pipon, lapaset ja huivit) ja miks teen kaikki kivoimmat jutut jollekin muulle kuin itselleni. Toisaalta jostain langasta on fiksumpaa neuloa vaikka pipo kokeeksi ja shopata sitä sit vasta neulepaidan verran.

Tiina said...

Onpa tullut itsekin kerättyä kaikenlaisia lankoja pieniä määriä. Sitten, kun keksin tehdä langoista vaikka sen paidan ja lähden ostamaan lisää samaa lankaa (tietysti ilman langan tarkempia tietoja), huomaan ostaneeni saman näköistä lankaa mutta eri värjäyserää ja vierekkäin kerät ovatkin ihan eri väriä. Ja taas tulee ylimääräisiä keriä. :o

Anonymous said...

Moikka!
Josset mitään keksi, niin laita myyntiin jotain langoistasi---saattaisin olla kiinnostunut joistakin...
*merja*

eusu said...

Niiiiin tutun kuuloista. Samoja asioita olen pohtinut.

Anonymous said...

mää ostan kans aina kilon lankaa kerralla, varmuuden vuoksi :D. mahtoi murkun synttärivieraat ihmetellä, kun olohuoneen nurkat pullisteli muovikasseja, mun lankahankintoja nääs. kun ei ne mahdu mihinkään...ja sit jos hyvin jemmaan niin en löydä itsekään.