Wednesday, December 13, 2006

Jocsun liivi

Huomenta! Ai kun on kamala ilma taas. Tulis jo lunta...


Laitoin napit Jocsun liiviin, mutta en tehnyt eilistä varten kuitenkaan napinläpiä. Lapset kirkui ja olin varma et menee pieleen. Jocsu kuitenkin tykkäs tätä pitää auki, se pysyy hyvin päällä, ja olisi liian tiukka kiinni pidettynä. Nyt mietin, että ostan ohkasta nahkanauhaa tmv, ja ompelen niistä lenksut joilla liivin saa halutessaan kiinni. Onhan tässä vielä jouluun asti aikaa tuunailla.


Takalenksut laitoin kiinni kahdella ylimääräisellä napilla, keskellä on merimiessolmu. Tyytyväinen olen lopputulokseen, vaikkakin koko olisi voinut olla isompi. Ärsyttää kun Ottobren koot heittelee niin paljon, joissain vaatteissa on kilometri ylimääräistä tilaa ja jotkut pieniä.LIvahdin eilen Hennesille, ja kaikessa hötäkässä löysin Jocsulle housut, itselleni paidan (äitiyspaidan!) ja Melindalle ihqun takin. Mun on pitänyt tehdä tällainen kelsitakki (tämä takki tosin on jäljitelmää) jo iät ajat, mutta sainpas riuhtaistua itseni ostamaan kerrankin. Ensinnäkin kelsi maksaa yli 50e/metri, ei ole kirjovaa konetta, ei jaksa, ei ehkä osaa, konekin saattaa hajota ym. Toisekseen Hennesin takki oli huomattavan edullinen. Ihana!

Nyt pitäs päästä taas neulomusten pariin, ja joulukortit pitäs myös tehdä. Blogeissa ja Ihan itsessä monet ovat maininneet lähettävänsä jopa satoja kortteja. Kenelle niitä oikein pistetään? Mä en edes tunne niin montaa ihmistä, saati sitten sellaisia ihmisiä joille vaivautuisin jotain itsetehtyä lähettää. No, mutta muutamia kortteja saattaa meiltäkin siis lähteä. Niin piru vie, unohdin tilata sieltä Villihelmestä korurenkaita, ja arvatkaapa vaan onko Sellon miljoonan liikkeen joukossa ainuttakaan liikettä mistä niitä sais? Ei. Mun on ehkä kasattava joukko ja lähdettävä Helsinkiin, vaikkei kyllä yhtään huvittais, kotonakin riittäis tekemistä. Juu mut heihei.

13 comments:

Jenni said...

Äitiyspaidan?

Susanna said...

Jenni, joo, se oli hyvännäköinen ja mammapaita kai vain siksi että sivussa on vetoketju millä saa lisätilaa. Mut muuten ihan peruspaita, se vaan hyppäs hyllyltä silmiin :D Juuen todellakaan ole raskaana.

muoriska said...

Laita Joscun liiviin liivin kankaasta tehdyt lenkin...

mammapaidasta minäkin vähän mietin että kolmas? :)

Jenni said...

:D Niin vähän arvelinkin, mutta piti varmistaa. Kun tuli siellä leffassakin huono olo... 1+1= tässä ikäryhmässä aina raskaus.

Mites joulukalenteri on menestynyt?

Susanna said...

Jenni, niinhän se juu, mut ei meillä. Se olis katastrofi :D . Joulukalenteri lähti just jäähylle. Vetivät hyllystä alas joka ikisen tavaran ja sotkivat ym. Otin sitten kalenterin pois. Meni fiilis koko päivästä kun käyttäytyvät ku typerykset. Aion sit vaan istua ja surffata, ja illalla taidan kumota kamat jätesäkkiin...

Ja fiilis meni senkin takia, että unelmatalo mihin päätin et me muutetaan (se on nyt rakenteilla), maksaa 488 000. Voi olla ettei saada ihan noin suurta lainaa...

Jenni said...

Vain 488.000? Kyllä mä luulen että eräs S:llä alkava pankki antaa teille lainan (olis antanu meille 250.000, vaikka H:lla ei ollut vakituista työpaikkaa). Maksatte sitä sitten seuraavat 150 vuotta takaisin. Kerran se vaan kirpasee! Elämänlaatukin paranee kalliissa kodissa: lapset ei tappele vaan istuu kiltisti paikallaan jne...

Susanna said...

Jenni, niin siellä olis kyllä poreamme. Ehkä se lohduttaisi siinä näkkileipää syödessä :D:D

Anonymous said...

Minäkin heti ajattelin että äitiyspaita... että hei, oletko pieniin päin ja kerroit sen yleisölle noin;-)

Meillä on vielä vähän rauhallisempaa joulukalenterin kanssa: tosin napero jotenkin ymmärtää että aina herättyä avataan luukku, eli siis päikkärienkin jälkeen... Onneksi meillä on kaksi joulukalenteria;-))))

Ihana tuo H&M:n takki!

thiire said...

Tässä olisi seinän vieressä neliö vapaana, ilman poreammetta tosin! Oliko siellä aikuisille tuollaista takkia?

Susanna said...

Thiire, ei me voida muuttaa noin kauas (=väärään suuntaan), elämä vaikeutuis entisestään. Eikä muutenkaan haluta tältä alueelta pois, vaan maksamme sit itsemme kipeeks mieluummin :D En nähny takkeja aikuisten koossa, harmi, itsekin tykkäisin.

tinna said...

Ooh mikä takki! Mä haluun kasn tollasen! Taas esimerkki siitä miten pikkutytöille tehdään kivoja vaatteita..Miksei aikuisillekin tollasia? :)

Sanni said...

Piti ostamani tyttöselle tuollainen takki mutta eihän sieltä kokoja löytyny, likka on 6 vee ja mun mielestä ihan norppikokonen, vaan kaikki paidat takit yms sais olla 134 senttisiä, mutta sitten saa likka raivaria liian pitkistä hihoista, kummallisia napapaitoja nykyään tekevät. Mutta kaunis se on :) ja liivi on upea.

marika said...

vastavierailulla - ja kiitos paasauksesta. Hyvä että joku on samaa mieltä kuin minä!