Tuesday, December 05, 2006

Päästä kuuluu sur-rur

Puoliväkisin pakotin ompeludraivia päälle. Sinnillä olen monta päivää ommellut helpohkoja juttuja, ja hitaasti se innostuskin sieltä taas tuli.

Tänään valmistu mm. nämä. Paita on Melindalle ja kalsarit Jocsulle. Kalsareita on nyt tehty yhteensä neljät, vielä parit pitää tehdä.


Harjoittelin noihin kalsareihin erilaisia tapoja kiinnittää vyötärökumppari, tämä on paras. Kuminauha kiinni 1/4 kohdista (en edes ommellut kun ei tarvinnu niin paljoa venyttää), saumurilla ympäriinsä niin että kuminauha on vyötärön yläreunassa. Taitetaan kuminauhan verran, ja tikataan kaksoisneulalla niin että toinen neula on ihan taitteen reunassa, tai jopa yli. Kuvassa näyttää vähän sillisalaatilta kun kaikki langat on erivärisiä, mutkun Jocsu halus itse valita ne...


Tänään kävin neurokankaassa, ja sain vihdoin juhlavaatteisiin kankaat. Oli aivan superhuippu myyjä, tosi hyvää palvelua! Mitkään kirjaillut ei nyt sittenkään napannut, olin jotenkin niin fiksoitunut tähän "ruskeaa tarftia molemmille kakaroille" -ajatukseen, etten kyennyt näkemään muissa kankaissa mitään hyvää :D . Thank god just oikeanlaista taftia löytyi, Sanomatalossa meinaan ei ollut.. Olin eka ajatellut että teen alushameen vaaleanpunaisesta organzasta, mutta päädyttiin myyjän kanssa siihen, että tämä ruskea sävy sopii niin täydellisesti, että sitä. Siitä tulee myös vyötärölle rusetti, ja Jocsun liiviin (mikä tulee tuosta taftista) joku koristus. Lisäksi ostin Singeriltä vaaleanpunaisia pikkuhelmiä, että saan jonkun pikku koristeen siitäkin. Suunnitelmia olis vaiks kuin, nyt pitää rauhoittua ja alkaa toteuttamaan.


Just sellaista kaavaa ei tietenkään missään ole minkä haluan. Joten soveltamaan. Tätä kaavaa ajattelin, mutta hoksasin just, että tässä ei ollenkaan rypytetä vyötäröä. Jos tekisin leveämmän tuosta helman yläosasta ja keskelle eteen (ja taakse?) laskos?? Mielipiteitä otetaan vastaan.

Nyt neulomaan ja sitten Pakoilemaan. Ziisus et se on jännä.

6 comments:

Rosebud said...

Samis ;) Minäkin puhun aina Neurokankaasta :D

Anonymous said...

Moro

Siinähän on edellisellä sivulla tuo sama malli poimutetulla helmaosalla! Jättää poimutuksen pois ja tekee laskokset?

Juuri valmistui neidille perinnemekko samalla kaavalla :)

tippi

Susanna said...

Tippi, joo niinpä onkin ;) Kyllä mä sitä katsoin, mut joku siinä mua hämäs, en enää muista mikä :D Täytyy katsoa. ;) kiits!

Anonymous said...

Heippa!

Meilläkin juhlat tulossa, ja kahdelle tytölle pitäisi mekot loihtia. Mistäköhän lehdestä tuo kuva on?

Hanna -kangaskauppaan vasta menossa..

Susanna said...

Hanna, tuo kuva on uusimmasta Ottobresta!

Anonymous said...

Selailinkin sitä kaupassa, mutta jäi sillä kertaa hyllyyn. Täytyykin käydä uudelleen vilkaisemassa tarkemmin.. Kiitokset tiedosta!

Hanna