Thursday, January 04, 2007

Lehtiä

Äiti toi eilen uuden Modan ja posti-Pate tänään uuden SK:n. Äiti oli kirjoittanut joululahjakorttiin, että tilasin sulle Kauniit käsityöt, mitä vähän ihmettelin, kun tiesin että sillä on tiettyjä etuja tiettyjen lehtitalojen tiettyihin lehtiin :D. Mut ilmeisesti kyseessä taisi olla ajatusvirhe ja on tilannut SK:n niinkuin veikkasinkin. Onko SK:n päätoimittaja vaihtunut vai muistanko nimen väärin?

Mieleen tuli muutamia juttuja, oikeastaan molemmista lehdistä ihan samoja ajatuksia:

- monissa jutuissa on enemmän yritystä kuin ennen. Esim laajalti kritisoitiin taannoin kun lehtien (lasten)vaatteet on niin tylsiä ja ei mitään tikkauksia tms. Tässä on tapahtunut jonkinasteisia muutoksia, ja osa vaatteista on tosi kivasti toteutettu. Jotain materiaalivalintoja (niinkuin sk:n tikkikangastoppahattu lapselle, voi yök) kyllä hieman ihmettelin...

- Novita loistaa poissaolollaan. Tai oli kai molemmissa lehdissä jotain malleja, mutta ei ollenkaan vastaavanlaisesti kuin edellisinä vuosina, varsinkin kun on kauden vaihto käsillä, niin olisi voinut kuvitella että lankoja olisi esitelty. Säästääkö novita mallinsa vain omaan lehteen? Aika varma tapa saada ihmisistä erikoiskauppojen asiakkaita, kun lehdet pullistelee ihanuuksia muilta mailta. Mut ei todellakaan haittaa mua yhtään.

- Kun novitan mallit on poissa viemästä tilaa, on yleisvalikoima kivan monipuolinen. Luulisin että sieltä löytyy varmaan jokaiselle jotain. Vaikka itse en nyt sillai mistään innostunutkaan, mutta se ehkä johtuu ihan muista syistä. Sublimen vauvaneuleet oli muuten ihan suoria kopioita Debbie Blissiltä ja Erika Knightilta (jotka tosin kopioivat niitä ahkerasti toisiltaankin). Mua vähän hämmästyttää että miten tuollainen on mahdollista. Jos mä tekisin noin samannäköiset neuleet ja ohjeet niille, niin täällähän olis satapäinen neulojalauma kimpussa ruoskimassa tekijänoikeusrikkojaa :D

- Ahkeralle netin käyttäjälle lehtien pikkuideat ja tuunaushässäkät ja opettele uutta-vinkit on so last season. Varmasti on tuskallista yrittää pysyä aallonharjalla, mutta kyllä pikkuisen on kuitenkin sellainen fiilis, että ei edes ihan kovasti yritetä. Ei kuitenkaan kovin montaa sivua tarttis seurata, että pysyy kärryillä mitä ihmiset tekee ja mistä puhuu. Joo joo tiedän että lehdet suunnitellaan puol vuotta etukäteen, mutta niin suunnitellaan muotilehdetkin, ja jotenkin omituisesti ne silti aina tietää mitä huulipunaa me milloinkin tahdomme käyttää.lol.

8 comments:

thiire said...

Kiitos kannustuskommentista. En mä mihkään ultraan silti mee, hengittelen ja lasken päiviä. Kun ei kuitenkaan koko aikaa huoleta, eikä ole epäoireitakaan. Arvaa, mulla on anonyymivittuilija! Ja tracerin mukaan ihan läheltä ( varmaan kivanaapuri apua!!)

Susanna said...

Thiire, onhan se niinkin, että raskaudesta löytyy aina jotain mitä voi pelätä. Että yleensä tulee kuitenkin joku muu asia mitä sitten miettii, kun edelliseen saa vastauksen. Tuntuuks susta että se anonyymi tuntee sut? Onhan se mahdollista. Mut aika ärsyttävää toisaalta :D Mutta, anonyymivittuilijat on säälittäviä..

thiire said...

Jep, olen satavarppi että anonyymi on tuttu. Ärsyttävää!

Kati E said...

Mä tykkäsin kyllä niistä Modan Sublimen aikuisten malleista. Niitä kuolaan mut pari juttua pitää saada alta pois ennen kuin vois hyvillä mielin shopata uutta lankaa. ;)

Susanna said...

Kati, joo niin minäkin muistaakseni tykkäsin. Ja olihan ne vauvajututkin ihania, en mä sillä :D. Kaikin puolin raikkaan oloinen mallisto.

Kati E said...

Kyl. Ja muotilehtien toimittajat tietää siks et muotitalot julkaisee tooosi paljon etuajassa mallistonsa. ;D Ne toimittajat on hajulla asioista.

Susanna said...

Kati, mut muotiahan tämäkin in a way on. Ei vogue knittingiä lukiessa tule sellaista fiilistä että been there done that ;). Mä en ilmeisesti osaa kirjoittaa kokonaista suomenkielistä lausetta tänään. hah, osasinpas

Anonymous said...

Sk-ssa yrittävät olla trendien huipulla mutta kuitenkin tekevät sen töksähtäen. Modassa mua nyppi tosissaan se TYTTÖJEN kääntötakki, jossa oli myös poika mallina. Kun muutenkin pojille on tosi vähän mitään, miksi menevät pilaamaan senkin vähän mainostamalla sitä tyttöjen takkina..Äh,sori kun tulen tänne valittamaan, kun oikea osoite olisi muualla! Pia