Sunday, January 14, 2007

Talvi tulee, olemme valmiina

Lunta sataa vihdoinkin!! Eiks oo ihanaa! Jospa se talvi nyt oikeasti tulisi. Tahtoo päästä harrastamaan ilmaista liikuntaa tyyliin luistelu.

Eilen selailin mun ihanaa neulomissuunnitteluvihkoa, ja katselin mitä to do -listalta löytyy. Teki mieli kirjoittaa sinne muutama uusi asia. Sitten aloin miettimään, että homma ei oikeasti toimi niin, että aina vaan lisää sinne muttei koskaan ota puikoille mitään jo listalla olevaa. Joten, varsinkin kun kyseessä oli ns pakollinen työ, härkää sarvista ja hommiin. Eilisen aikana molemmille lapsille valmistui kaulurit. Eiks oo ihana kuva!

Kaulurit
ohje: mukaillen Garnstudion ohjetta. Molemmissa 60s ja levennyksiä kunnes 7 nurjaa silmukkaa.
puikot: 5mm pyörö
lanka: Jocsun kaulurissa ruskeaa ja oranssia Ainoa yhteensä 53g, Melindan kaulurissa valkoista ja malvanväristä Poppia 56g (oho mä luulin et ne on suunnilleen samankokoiset :D).

kivat tuli ja pääasia, lapset tykkää. Eikä ole liian väriset... Oranssi sopii Jocsun kasvoja vasten just niinkuin ajattelinkin. Olisin halunnut tehdä hälle poolokauluksisen paidan Ainosta, mutta hillitsin itseni lankatiskillä, kun onnistuin muistamaan että paita olisi kuitenkin liian kuuma. Joten poolo tulee aikanaan yhdestä toisesta langasta (muistikatko)

Ihanaa kun Jari on kotona. Oon kyllä ottanut ihan iisisti lasten kanssa nyt kun olen kipeä, mutta kyllä sitä hommaa kuitenkin aina on, ja on tosi rasittavaa kun lapset käy ihan kierroksilla ja itse ei. Mutta eiköhän tämä taas tästä, elämä voittaa jne. Nyt pitäs alkaa ompelemaan, eräs vauva syntyi jo kaksi viikkoa sitten, mutta en ole pystynyt keskittymään lahjan tekoon muuta kuin osittain. Parempi myöhään kuin ei silloinkaan eiks juu.

8 comments:

Anonymous said...

Ihana kuva!

Täällä sataa jo vettä :-( Terveisiä pers... eiku Espoosta!

Marsvin

Kristel said...

Ihana kuva tosiaan. :D Ja Melinda on kasvanut ihan hurjasti kuvista päätellen. *huokaus* Neakin on tosi iso tyttö jo tohon meidän pienempään nyyttiin verrattuna, vaikka leikkiikin nykyään tosi usein että on Nea-vauva joka itkee ja jonka pitää päästä äidin syliin... ;)

Susanna said...

Marsvin, kas niinpäs sataakin ;) hittovie..

Kristel, joo iso tyttö on jo. Vielä pari kuukautta sitten meillä taisteltiin kun Melinda oli sitä mieltä että on vauva ja pitää päästä tissille :D. Mut on se vielä mun pikku halikaveri ja tulee aina aamulla viereen pussailemaan :)

Anonymous said...

Söpö kuva! Jocsun ilmeet on kyllä aina niin mainioita! :)

Mörkö said...

Kiitos kovasti avusta huivin suhteen, itse sen kaverin ohjeesta kiireessä paperilapulle kirjoitin ja lyhentelin aika tavalla ja mitä todennäköisimmin alkuperäisessä ohjeessa on tarkoitattu että jokaisella kerroksella kavennettaisi mutta vain yhdestä reunasta.:)

Anonymous said...

Söpö kuva!

Paranemissäteitä sinne. Tuo tilanne on itselle niin tuttu kun meillä on suurinpiirtein samanikäiset lapset ja aina ne ehtii parantua ennenkuin itse sairastuu. Pahimmallaan joutuu toipilaana hoitamaan kahta villiä lasta ja sairasta miestä. (Ja jos mun mies on kipeä, niin se on sitten ihan pikkuvauva kanssa :)

Susanna said...

Satu, taitaa päteä kaikkiin miehiin tuo. pikkunen nuha niin maataan sohvalla ja voivotellaan :D

famu said...

Ihanat lapset kivassa kuvassa.Haiku tulee melkein,kun omat kolme ovat jo isiä itsekin.No,onhan mulla aivan ihanat lastenlapset,neljä tyttöä ja neljä poikaa.Alle 11v. vielä kaikki.