Wednesday, February 14, 2007

Colourblocking 3.0

Ihanan kamala kiukkupussi tahtoi paidan missä on punaista. Niinpä jo moneen kertaan käytetyt colourblocking-paidan kaavat saivat taas kyytiä. Kaava on Ottobre 2/05.
Punainen kangas on omasta vanhasta kesämekostani (kokoa 38.....ja niin lyhyt etten sitä käyttäis vaikka joskus vielä olisinkin sitä kokoa), ja onnistuin sössimään kankaiden leikkuussa oikein kunnolla. Kun aloin ommella, huomasin että keskimmäinen musta kaitale oli leikattu väärinpäin. Oletin että se on ehdottomasti se musta mikä on väärin leikattu, mutta eipäs ollutkaan, vaan tuo ylin punainen. Tai vähän kaikki. Meinasin jo heittää kankaat roskiin. Mutta Jarille kun näytin ja hän ei hoksannut mitään eroa kankaiden puolilla, niin päätin sit kuitenkin jatkaa. Nyt etukappaleen musta ja alin punainen on nurja puoli ylöspäin, mutta sitä ei oikeastaan erota kuin lähemmällä tarkastelulla. Moka harmittaa siinä mielessä, että paita muuten onnistui todella hyvin.

Kaikki saumat ommeltu saumurilla ja tikattu. Helmataite ja kaitaleet hihoihin ja pääntielle saumuroitu ja tikattu kaksoisneulalla. Musta trikoo on Kangastukusta.


Koska sitä muistais lankoja ostaessa, että yksi rulla yhtä väriä on virheostos? Mä en näemmä ikinä opi tätä... No tähän paitaan sopi ihan hyvin tikkaus kahdella eri värillä.

Eilen ei tullut neulottua, olin niin järkyttynyt kun OC ei tullut ;). Jospa tänään ehtis. Lupasin muksuille että teemme ruuan jälkeen popcornia ja katsomme elokuvan, jospa se pitäisi pojankin tyytyväisenä vähän aikaa, tai edes hetken. En ymmärrä mikä kiukkuiita siitä on yhtäkkiä tullut. Sanoo olevansa surullinen (tai no minä kysyin onko surullinen) :/. Enkä mä kuulemma voi auttaa. Sylissä on ollut paljon ja halipula taitaa olla. Ja taitaapa olla vähän sisarkateus taas jylläämässä. Perjantaina taidan lähteä hänen kanssa kaksin käymään vaikka uimassa. Jospa se tästä.

5 comments:

Teija said...

Hyvää Ystävänpäivää Susanna! Hieno paita, oli kankaat nyt miten päin vaan, kukaan MUU ei varmaan huomaa :D

Petra said...

Hyvää ystävänpäivää toivotan minäkin!
Tollaset virheet voi kyllä tosiaan ottaa päähän. Itse tein joskus lahjaksi 2v pojalle Nalle-Puh-puvun fleecestä, hupparin vuoritin trikoolla, ja siinä hupun toinen puoli tuli nurja päälle. Huomasin kun vuori oli jo kiinnitetty, en purkanut, enkä usko että käyttäjä tai hänen äitinsä huomasi, paljon pidettiin sitä pukua - mikä oli kiva.
Itselle leikkasin ihan pokkana mustan trikoopaidan kappaleet täysin väärään suuntaan - en ommellut sitä paitaa... Että kyllä näitä riittää täällä ainakin. ;)

Paita on jokatapauksessa tosi hyvännäköinen!

Sia said...

Hyvää Ystävänpäivää! Hieno paita, tosi ihanaa että vaatekankaat saivat uuden elämän! Sympatiat pojalle, jospa se suru tai sisarkateus siitä hellittäisi <3!

iona said...

Nooh, rapatessa roiskuu plus pari muuta kliseetä, ja nähtävästi tietyt mokat on vaan pakko tehdä n+1 kertaa ennenkuin ne iskostuu kaaliin, nimim. kokemusta on :D.

Wink: jos aion kaksoisneulalla ommella eikä ole kuin yksi rulla lankaa, olen yleensä puolannut rullasta puolalle, ja viritellyt sen johonkin kakkosrullaksi. Puolassa on turhan kapea se reikä eli se ei yleensä mahdu siihen kakkosrullalle tarkoitettuun tappiin, mutta aina siihen jotain keksii, vaikka sitten muki pöydälle ompelukoneen taakse ja puola siihen, ja siitä lanka langanohjaimiin...

Susanna said...

Iona, joo mä oon kokeillut noin, ja puolakin menee tappiin, mutta jotenkin se lanka on niin kireellä puolassa, että tikit on erinäköiset. Tai sitten johtui jostain muusta, voishan tota kokeilla uudelleen.