Saturday, February 24, 2007

Piristystä

Viis keskeneräisistä, oli ihan pakko tehdä jotain kivaa ja kaunista. Aloitin sentään jo toisen hihan mohairista, ja elän toivossa että ehdin tehdä paidan loppuun ennen kuun vaihdetta. Tai edes nämä sukat valmiiksi, muuten hamsterisaldoni on säälittävä n.40g :D

Ehkä kaunein lanka kaapissani. Oli kaunis myös "vyyhdinpuilla", ja erittäin kaunis myös keränä. Varsinainen ilo koko lanka!

Tämä kuva ei ihan tee oikeutta väreille, mutta hyvältä näyttää. Syy siihen miksi en ole tätä aiemmin neulonut, on ollut pitkälti pelko että sukat hajoaa käytössäni kuitenkin. Mutta teen näistä nyt unikäyttöön sukat, joten pysyvät ainakin ehjänä ;)

Tänään oli muutakin piristystä, ostin vihdoin itselleni luistimet, ja taisin olla aika säälittävä rahapulassani, kun äiti päätti hemmotella mua ja ostimme yhdessä keittiöön uudet verhot, pari hedelmäkippoa ja kaitaliinan. Nyt mein keittiö on ihana, kertakaikkiaan! Verhot on oranssit ja niissä on suuria (ääriviiva)kirjailtuja kukkia, ne on aivan ihanat! Laitan kuvia myöhemmin, kunhan saadaan vähän aurinkoa keittiöön.

Marika oli haastanut mut kertomaan 6 outoa asiaa itsestäni. Käsityöpainotteisesti:
- painan ompelukoneen paininjalkaa oikealla jalalla, saumurin vasemmalla
- en osaa työskennellä (ommella ym) jos ei ole siistiä. Koska työhuoneessa on aina kaaos, joudun aina siivoamaan ensin, muuten en pysty keskittymään. Samoin pitää käydä suihkussa, ja rintsikat pitää olla ;) eli suoraan aamupalapöydästä ei voi hypätä ompeleen.
- piirrän kaavat oikealla kädellä, vaikka muutoin olen vasuri
- en osaa ostaa paidan vertaa lankaa, jollen ihan ehdottomasti tiedä mitä siitä teen. Sen sijaan ei teetä vaikeuksia ostaa yksittäisiä erimerkkisiä keriä samalla summalla...
- tutkin ihmisten vaatteita esim bussissa, miten ne on tehty, olisko pipo itse neulottu, mikä lanka, haa tuo kangas on Hilcon jne :D. En siis tuijottele kenenkään tissejä, tai ainakaan en myönnä ;)

En mä keksi kuudetta. Oon niin puhki, anttila- ja kauppareissu vei kaikki voimat. Ja ruokakin on valmis, joten heipäti hei vaan. Mukavaa viikonloppua itse kullekin!

5 comments:

Villapallo said...

Tosi syötävän ihanaa lankaa todella!
Ja hauskoja nuo sun käsityökummallisuudet;-)

Räpeltäjä said...

Kivoja kummajaisuuksia :) Et takuulla ole muuten ainoa, joka tuijottelee ihmisten vaatteita ja miettii miten ne on tehty tai onkohan tehty itse...

antitäti said...

Ihanaa Lornaa! Onko sulla tuo sitä sukkalankaa (keinokuidulla) vai 100% merinoa? Tein suht perussukat varpaista ylöspäin (ööö... toe up :)) parisen kuukautta sitten pelkästä merinosta ja ovat olleet tosi kovassa käytössä julmissa talvikengissä. Nukkaantumista on vähän, mutta eivät ole hiutuneet mistään. Olin ihan varma, että kahden käytön jälkeen joudun luopumaan niistä, mutta tosi hyvin tuntuvat kestävän. 2,5 puikoilla tein.

Susanna said...

antitäti, tämon sitä sukkalankaa. jos hajoavat niin mä kehystän ne ilostuttamaan päivää :D

Hanna said...

Minä tein viime kuussa sukat Lornan sukkalangasta ja käytön jäljet näkyvät kantapäissä. Minulla mitkään sukat eivät oikein tunnu kestävän käyttöä täysin priimakunnossa.