Saturday, March 03, 2007

The draivi is back

Erinäisistä syistä johtuen en saanut Cowl neckiä valmiiksi hamsterikuun aikana. Niskat jumitti iltaisin niin, että tuntui et päässä vaan humisi. Joten koska hamsterikuukausi (ts.langanostolakko jos joku ei viel tiedä) on kuitenkin leikkimielinen haaste, en ottanut suurempaa stressiä työn valmistumisesta. Jään ehkä historiaan kaikkien aikojen pienimmällä hamsterisaldolla; 41g. Ainakaan ei ole mun silmään sattunut että joku olisi neulonut vielä vähemmän.. Pitäs saada joku jumbopalkinto tästä hyvästä! ;)

Tänä iltana sain viimein paidan valmiustilaan; enää puuttuu kaulus, ja siitä tulikin pieni pohdinta. Paita näyttää tosi kivalta päällä, ja siihen oikeastaan sopisi ihan vaan n.5cm ribbikaulus. Kaula-aukko vaikuttaa mun mielestä jotenkin suurelta, en oikein tiedä tulisiko turtleneckistä liian lörpsy mun makuun. Täytyy sitä vielä pohtia ja mallailla. Ehkä poolokaulus ei muutenkaan ole kevättä kohti se käytännöllisin?

Valitettavasti kameran patterit ovat pelaamassa Crackdownia, joten kuvia ei nyt tule. Mutta tulinpahan lepuuttamaan viimeisiä aivosoluja tähän koneen ääreen nyt kuitenkin. Otsikkoon viitaten, olen ollut oikein ahkera. Lainasin naapurilta Gilmoren tyttöjen ekan kauden 4 ensimmäistä jaksoa, istuin aamun sohvalla ja neuloin sekä nautin sarjasta mikä on just sopivan hömppis mulle (en ole sitä katsonut koskaan muuta ko hajajaksoja). Tein Jocsulle pipon, mistä tuli ihana. Aloitin Melindalle saapassukat, ja myöskin aloitin Eunnyn Bayerische-sukat, voi olla että tuli haukattua liian suuri pala kakkua.. Ihanaisia auringonlaskusukkiani edistin myös jossain välissä. Kaiken kaikkiaan hyvä fiilis, työt etenee jne. Seuraavaksi pitää keskittyä Rogueen.

Ihmettelen vaan, miksi olen tehnyt alle 15cm varrella lapsille sukkia. Samoin tumppuja on parit missä on alle 10cm varsi; ei sitten kerrassaan mitään järkeä! Jocsun tumppuja olen jo ajat sitten jatkanut joustinneuleella, nyt pitäs sukkia operoida myös ja parit uudetkin tarvitaan. Mummi teki jocsulle joululahjaksi sukat missä on 4cm varsi... hirmu käytännöllistä.

**
Lapsilla on suuri Salkkari-trauma. Jocsu ennätti piru vie nähdä pätkän sitä jaksoa, missä Annika veti liikaa viinaa ja oksensi lattialle. Oikeasti vain sen loppuhuipennuksen näki ennenkuin ehdin laittaa tv:n kiinni. Mutta ehti siinä vilauksessa tajuta, että
- Annika on oksentanut
- Annika on juonut viiniä (!mistä se senkin tajusi, kun pelkkä pullo oli latttialla!)
- Annika on nyt sairas

Ja huoli Annikasta oli kova. Selitin sitten ihan kuin asiat oli, että Annika oli juonut viinaa liikaa, että lapset ei viinaa saa juoda kun siitä tulee kipeäksi. Mutta että Annika on kyllä ihan kunnossa, se viedään lääkäriin ja kaikki on hyvin. Tästähän on nyt jotain pari viikkoa, ja yhä aihe on melkein joka päivä puheissa. Ja kas kävi niin, että seuraavan kerran Jocsu näki, kun kaikki vollotti kun Annika oli kuollut. Ei kuullut puhetta tai nähnyt mitään "raskauttavaa", suljin tv:n heti kun poika tuli alas. Mutta yhdisti piuhat jotenkin niin, että kun ne sen siskot kerran itki, niin Annika on kuollut. Ja kuoli koska joi liikaa eikä lääkäri auttanut. Voi tsiisus.

Tänään kuulin kun puhuivat Melindan kanssa kaksin tästä asiasta. Hyvin on ainakin oppi mennyt perille; jos juo liikaa niin kuolee...hmm. Mahtaakohan sille jäädä nyt joku trauma tästä? Ollaan paljon asiasta sitten puhuttu. Jotenkin on suloista kun lapsille kaikki on niin ihanan mutkatonta: Annika on kuollut, joten se on mennyt taivaaseen, ja siellä on (isomummin) Laku-kissakin, ja nyt Annika pitää siitä huolta. Ja näin siis ei ole Jocsulle selitetty, vaan ihan erillisistä asioista on itse yhdistellyt tietonsa.

No nyt jäin taas höpöttämään. Taidan mennä tuhisijoiden kainaloon nukkumaan ;). Huomenna kuvia!!!

2 comments:

thiire said...

Ihanii lapsia! Meillä I katsoo satunnnaisesti salkkarit ja näki myös sen yrjöjakson. Ihan samoin selitin! Muuten, onkohan Wettterhofin sivilla hvyä lanka noihin Bayerische sukkiin? Mulla on olluyt ohje printattuna kauan....

Susanna said...

Thiire, eiks olis kiva jos ilmoittaisivat jo ohjelmatiedoissa että voiko lasten nähden katsoa vai ei ;). Mä luulen et Sivilla on hyvä lanka noihin sukkiin. Toi sisu on vähän ärsyttävää kun se hieman tuppaa halkeilemaan. Olen tehnyt kaks riviä kaavioita, hartiat jumissa.. jännää!