Thursday, March 15, 2007

Tylsä ompelupostaus (taas ;)

Melkein jo päätin etten näitä "ompelin yhden paidan" -postauksia enää tee, mutta teenpäs. Olen kyllä ommellut paljon muutakin, mutta niistä lisää myöhemmin. Nyt haluan vaan eiliset vitutukset alemmas sivulla, koska enää ei hatuta.

Tästä mansikkapaidasta tuli kiva. Rullapäärmeet onnistui oikeastaan ekan kerran oikein tosi hyvin, vaikkei ne nyt kuvassa niin erikoiselta näytäkään. Salaisuus siis ilmeisesti on melko paksu ja hyvin joustava trikoo, niin tulee kunnon laineet. Kontrastivärillä ompeleminen on aina yhtä kamalaa, kaikki virheet näkyy heti. Mutta tässä paidassa ei ole virheitä (*kiillottaa kruunuaan*) :D. Mansikkamerkki ostettu H&M:lta ajat sitten. Oli melko ylläri törmätä siellä kangasmerkkipakkaukseen!

Yksi Melindan näistä paidoista joutui saksien uhriksi. Leikkasin keijukankaasta palat ja kiinnitin kakspuoleisella tukikankaalla, siksakkasin reunat, hyvä tuli. Ja mikä parasta, enää paita ei ole samanlainen kuin muut (näitä on neljä samalla värityksellä...).

Nyt täytyy alkaa siivoamaan. Harmillista kun Jocsulla on kerhopäivä, pitäs hoitaa pari ylläriä Jarille ja nyt en tiedä miten päin venyisin mahdollisimman moneen suuntaan kerralla.

Ai niin. Kuka on jättänyt pyykkinsä pesemättä ja sullonut ne meidän likapyykkikoriin??? Ennen pestiin koneellinen tai kaksi päivässä, eikä kori koskaan tullut yli äyräidensä. Sitten ostettiin uusi, kaks kertaa isompi kone ja kuivuri, niin pyykkiä vaan riittää vaik kuin pesee. Eilen pesin kolme koneellista ja yhä sitä on joka paikassa. Rasittavaa!

Mukavaa päivää kaikille!

6 comments:

KatjaL said...

Ihanan kesäinen mansikkapaita!

Tuo pyykkiasia on jotenkin niin tuttua;) Kaksi pyykkikoria pursuaa yli äyräiden jatkuvasti, ei auta kuivurit ja muut...ja kohta taas sitä ihanaa vauvanpyykkiä. Onneksi ilmat lämpenee, ulos on mukava ripustella pyykit kuivumaan.

Susanna said...

Katja, vauvapyykki on niin suloista. Paitsi niiden ripustaminen kun niitä pikku nuttuja mahtuu yhteen koneelliseen sata :D. Me ei voida ripustaa pihalle pyykkejä kun naapurit röökaa ja sitten kaikki haisee tupakalle :/ tylsää.

Kati E said...

Teidän naapurit tuo pyykit teille? Meillä ainakin tuntuu näin tapahtuvan. ;DDD

Räpeltäjä said...

Osuit asian ytimeen. Miksi pyykki tulee korista yli, vaikka pesen koneellisen joka päivä. Kyl ne naapurit varmaan sinne omiaan vie...

Ja rullapäärmeistä: miten onnistuit? Mitkä säädöt sä laitat? Ja miten venytät? En oo koskaan onnistunu saamaan röyheleä.

Susanna said...

Räpeltäjä, oon säätänyt mun koneen ohjekirjan mukaan, alasieppari 7, yläsieppari 4, neulalanka 3. Ja en edes venyttänyt niin hirveesti, ihan tasasesti edestä ja takaa. Onkohan muuten sillä merkitystä, kumpi puoli päällepäin ompelee? Että kihartuuko paremmin ulospäin jos ompelee oikea puoli ylöspäin jne. En tia, tutkimatonta :D

Anonymous said...

Älä ihmeessä lopeta näitä "ompelin yhden paidan" -postituksia. Niitä on kivoja lukea, katsoa aikaansaannostasi ja saada ideoita. (Meille saamattomille jo yhden paidan valmiiksi saaminen on iso juttu)