Saturday, August 25, 2007

Vahingossa ommeltua

Olipa kerran tylsä päivä... Oon huomannut että on hyvin tehokasta leikata kankaita aina kun vain ehtii ja siltä tuntuu. Nyt on koko ajan jotain mitä ommella, eikä tarvi käyttää aikaa kaavoihin tai leikkaamiseen, kun inspis tulee. Tai no nykyään on inspis koko ajan, mut aikaa aina ei. Tänään ompelin vähän niinku puoli huomaamatta muutamia vaatteita.

Jocsulle jumppapaita tarhaan. Aika kivan näköinen. Ja tikkaukset on siiiiistit. Tarhan myötä kaikkiin vaatteisiin pitää ommella nimilappu, pitää vielä vähän miettiä miten se olis paras hoitaa. Ajattelin et jos printtais silityspaperille nimiä ja silittelis niitä sitten niskaan samalla kun vaatteen tekee, pääsis suht helpolla.

Onnistuin katkaisemaan ainokaisen kaksoisneulani, enkä raaski maksaa eurokankaan sikahintaa. Niinpä nämä nyt jäi vähän viimeistelemättä, otan maanantaina kouluun ja suhailen siellä tasosaumakoneella (i-ha-na!). Ja sit pitää yrittää muistaa ostaa niitä neuloja lisää, huocs.

Edellisen kuvan perusvermeitä olis tarkoitus koristella painokuvin. Lomalla tehtiin tällaisilla softisleimasimilla kuvia, ja oli niin helppoa ja vaivatonta että piti itsellekin hommata. Tiimarissa yksi tollainen levy maksoi 1,90! Mistäköhän muualta näitä voisi etsiä? Sinooperi?

Tänään on ollut niin maailmankaikkeuden typerin päivä. Kotona olo ahdistaa kun pitäs tehdä niin paljon kaikkea, mutta ei huvita sitten pätkän vertaa. Pitäs varmaan rutistaa viikkosiivous jonain arki-iltana, niin ei tarttis vapaapäivinä vaivautua. Jari teki jo ens viikon ruuat ja huomenna pitäs viel leipoa leivät ja laittaa vaatteet. Jotenkin tuntuu niin ylivoimaiselta :D.

8 comments:

AnneM said...

mä olen oikeasti kade kun sä saat tosta noin vaan ommeltua kaikkea... mä en jotenkaan saa aikaiseksi, vaikka saumurikin seisoo keittiön pöydällä odottelemassa.

Muistan kun aloitin itse koulun, isommat oli silloin vajaa 2 ja vajaa 4-vuotiaat, samaan syssyyn jäin yh:ksi. Kyllä ajoittain oli tosi hankalaa ja v**utti kaikki ruoanlaitot yms,mutta kummasti se vaan siitä suttaantu aina. Sitten kun jouduin vielä aloittaa työt siihen samaan kun ei muuten pärjännyt, niin sitten se vasta olikin... Kummasti sitä vaan jaksoi, ja siivouskin hoitui jatkossa huomattavasti ripeämmin, kuin silloin kun oli aikaa vaikka muille jakaa ;)

Tsemppiä ja treffaillaan sit ensi viikonloppuna. Mä en kyllä tiedä miten mä rautatieasemalta selviän sinne satamaan, olisko sulla vinkkejä? Nimin: "maalainen" tulee taas pääkaupunkiin *reps*

Susanna said...

Anne, mut sähän neulot vaikka mitä! Koska mä oon viimeks tehny mitään? ;) Hei mitäs jos me treffattas jo rautatieasemalla? Junalla minäkin tuun. Ajattelitko tulla heti aamusta? (mä ajattelin, kun mutsi hoitaa lapsia)

ujosiili said...

Voi hitsi, mulla on selvästi ihan vajaa käsitys siitä, mitä kaikkea ihanaa Tiimarista löytyy. Tahdon kissa- ja hiirileimasimet!

Sinun postauksissa on koulun alkamisen jälkeen ollut ihan uutta energiaa (vaikka oikeasti voin kuvitella, että oot varmaan joka ilta aika puhki), joka saa hyvälle tuulelle lukijankin :).

AnneM said...

juuh, heti aamusta ajattelin lähteä. tutkailen junavuoroja kunhan illalla kotiudutaan, pitää lähteä rippijuhliin vantaalle :o Onneksi ei tarvi ajaa, saan huivin varmaan tänään valmiiksi. (hitsi kun ei taida kirkossa kehdata neuloa, menee pari tuntia ihan hukkaan ;D)

Susanna said...

Ujosiili, juu minäkin olin ihan yllättynyt kun vahingossa noihin eka törmäsin! Isommissa tiimareissa on parempi valikoima, esim espoon keskuksessa tosi surkea.

Ja tosiaan, kyllä täällä onkin erilaista energiaa ilmassa. Mä toimin aina paremmin kun on vähän kiire, ehkä sen takia rassaskin välillä kotona olo, kun ei ollut kiire sitten minnekään.

AnneM said...

mä olisin asemalla joko 9.21 tai 10.21. Kumpi sulle sopis paremmin?

Susanna said...

anne, ihan sama, kaikki käy!

kangaskasa said...

Minä olen kiinnittänyt lasten vaatteisiin nimilaput vaatteiden ompelun yhteydessä. Esim. paitoihin kiinnitän niskan saumaan samalla kun kaksoistikkaan sauman. Housuissa laitan takasaumaan vyötärön käännöksen yhteydessä, niin heti näkee kuinka päin ne kiskotaan jalkoihin :) Samalla laitan kokonumerotkin.

Mukavaa syksyä opiskelun parissa!