Thursday, September 20, 2007

Miracle

Se sitten valmistui! Tänään pistän ping-ping ja huomenna sit vetskarin ompeluun..onneksi mä niin rakastan vetskareita.


Kysymys: Miten olette yhdistäneet tuon hupun sauman? Mä ajattelin kitchener stitchiä, mutta täytyykö mun ottaa siinä huomioon olenko tekemässä oikeaa vai nurjaa silmukkaa? Miten se sitten tapahtuu? Ei ummarra... Ja oikeastaan sama kysymys kolmen puikon päättelyssäkin..

Päivän kevennys: mitä tarkoittaa että on aikuinen? Mitä silloin saa tehdä?

Joachim 5v (vastasi tähän tarhan kyselyssä): saa pelata pelottavia xbox-pelejä
Melinda 3v: sitten saa sanoa vittu. Äitin tyttö ;)

Aah kun ei nyt tule tekstiä. Olen kuullut kainoja toiveita sisällön suhteen, kuten että pitäisi kertoa taas enemmän henk.koht juttuja. Ja lapsijuttuja. Ja vitutusjuttuja. Ja yhdessä meilissä pohdittiin, että enkö mä enää ollenkaan tee listoja... Tjoo, henk.koht on tällä hetkellä vähän blogisensuurissa, lapset on aina tarhassa eikä edes vituta! Listoja, no niitäkään en ole hetkeen kirjoittanut.

Tänään on ihana päivä, vaikka sataa ja on synkkää niin hymy on herkässä. Joskus niinkin.

6 comments:

Vilma said...

Täysin omaan kokemukseen perustumatta ja arvailujen varassa kannattaisin hupun silmukoimista yhteen. :D Nurjien ja oikeiden silmukoiden huomioiminen takaisi varmaan siisteimmän lopputuloksen.

Mun logiikan mukaan se menisi niin, että tekee silmukoinnin nurjien silmukoiden kohdalla käänteisesti. Eli kun normaalisti silmukoidaan etummaisella puikolla knitwise (tiputa silmukka puikolta), purlwise (jätä puikolle), ja takimmaisella purlwise (tiputa), knitwise (jätä), niin tekiskin etummaisella purlwise (tiputa), knitwise (jätä) ja takimmaisella knitwise (tiputa), purlwise (jätä).

Oonkohan ihan hakoteillä..? Harmi etten pääse just nyt kokeilemaan teoriaa, kun ei oo neuletta saatavilla.

Meeri said...

Jos on kyse roguesta, itse silmukoin alpakkaversion ja 3-puikon päättelyn tein seiskaveikkaversioon. Oikeat ja nurjat silmukat pitää silmukoida eritavalla. Näitä tuli tehtyä "muutama" kirjaa varten, ja pähkittyä sanallista ohjettakin :D Jos sileän oikean silmukointi onnistuu, niin yksi vaihtoehto on aina kääntää nurjan silmukan tullessa työ toisinpäin ja taas saa sileän oikean puolelta silmukoida.

Susanna said...

kiitos Vilma ja Meeri, näin mä olin ajatellutkin. Kyllä toi Vilma kuulostaa ihan oikealta tavalta, ja kokeilemallahan se selvinnee... Saakin taas hyvin niskat jumiin, silmukoiminen ja vetskari OMG!

Koukuttaja said...

Mä voisin esittää kainon toiveen, että kunhan kirjoitat. Sun juttuja on aina kiva lukea :)

Ja kiitokset naurun pyrskähdyksestä. Lasten suusta kuulee totuuden, niin se vaan on.

Inkeri said...

Tein Roguen hupun kolmen puikon päättelyllä ja siisti tuli.

Ziina said...

minäkin päättelin kolmen puikon päättelyllä, katsoo vaan että tulee oikeanmerkkinen silmukka päältäpäin katsottuna. lasten kanssa on paljon mukavampi olla kun vie ne välillä hoitoon;)