Thursday, October 04, 2007

Melkein sokee

Silmissä on tippoja ja näkökyky hyvin sumea ;). Aiheutin hilpeyttä Sokoksella kun kyselin kanssajonottajilta, että mitäköhän mun vuoronumerolapussa lukee.. No onneks sentään osaan kirjoittaa sokkonakin ja sivuja pystyy suurentamaan ruudulle ;).

Ennen kuin aloitin edellisessä postissa mainitsemani Greendayn, päätin että jotain valmista täytyy ensin tulla. Viimeistelin sitten tämän pipon, aloitettu joskus toissa kesänä... Puuttui jotain viis riviä, mutta Mayflower kakkosen puikoilla; ei oikein ole tuntunut lempparivalinnalta.
Malli: ihan oma, neulottu leveä kaistale ja taitettu kahtia; saumat sivuilla muttei päälaella. Kiva tapa raidoittaa pystyyn.
lanka: Mayflower cotton8
puikot: kakkosen addit
Silmälääkärissä vietin pitkälti toista tuntia. Alkoi tulla epätoivoinen olo, kun oikeasti en nähnyt toisella silmällä just mitään, ja lääkärikin jo huokaili. Mutta löytyi ne sopivat linssit sit kuitenkin. Hajataittoa toisessa silmässä älyttömästi ja lähinäkökin meni miten sattuu. Löysin täydelliset kehyksetkin. Siis mä en ikinä löydä täydellisiä aurinkolaseja tms, mutta nämä vaan hyppäs sieltä hyllyltä.

Katsoin näitä laseja siinä hyllyssä, ja ajattelin, että noi vois olla just sellaiset. Sitten näin alareunassa tarran "Escada" ja ajattelin, että hitto noi on varmasti täydelliset. Laitoin ne päähän, ja ne istui täydellisesti ja ne sopi niiiiiin hyvin ja ne oli niiiiiin hyvännäköiset. Ja sitten ne oli tietysti tooooosi kalliitkin. Ja kun tarviin vielä erikoiset linssitkin, niin hintaa yhteensä tulis 400e. Onko se nyt sitten kamalan kallista vai normaalihintaista? Sain tohon myös alennusta, normaalihinnoilla linssit oli 85/kpl ja siihen himmennykset ja likaa hylkivä pinta, nekin maksoi erikseen. Kehykset 280e. Argh, mun on vaan niiin pakko saada ne..

Nyt lenkille. Puheterapeutti latas tänään täyslaidallisen negatiivista tietoa niskaan, täytynee ottaa muutama juoksuaskel että vähän taas rauhoitun.. Jos mun näkökyky vaan palautuu illan aikana niin saan greendayn huomiseks valmiiks.

10 comments:

Laura said...

Kyllä ne on ihan normaalihintaiset :(. Hankin itte uudet viime syksynä ja meinasin saada hiljaisen slaagin, kun kuulin hinnan.

Voin kuvitella sitä tikuttamisen tuskaa, mutta raidat on kivat :).

Anonymous said...

Normaalihintaiset! Silmälaseissa kalleus on suhteellista. Jos laseja joutuu käyttämään joka päivä, koko ajan, niiden olis parempi olla kivat ja sopia hyvin. Voisin jopa sanoa, että edulliset nuo sinun lasisi ja tosi kauniit.
Hieno pipo.

Liisa said...

Meinasin ja tulla sanomaan että niitten lasien, joita pitää toljottaa joka päivä, pitää olla semmoiset joista oikeasti tykkää, koska niitä ei raaski vaihdella tiuhaan tahtiin :)

Ihana pipo!
Tuommoisen voisin itsellenikin, tosin paaaljon paksummilla puikoilla jotta tulis valmista :D

Anonymous said...

Mun lasit (diooorit) makso 400e ja ne oli 50% alessa ne pokat. Et aika kallis mutta ei kuitenkaan kalleimmasta päästä! Nythän on kaiken maailman specsaversia tullu suomeen, pokat alkaen 19e! En kyllä välttämättä niihin luottais..?

Jos löytää kivat lasit jotka on heti silleen VAU, niin ehdottomasti kannattaa ostaa! :)

Meillä alko työharjottelu tänään, jee! Pääsin heti ompelee jotain kylpytakkia! :D Me tullaankin sitten kouluun takasin vasta melkeen jo joulukuussa...

Sari (saristitching) said...

Mulla maksaa pelkästään yks linssi 300 euroa. Ostan aina sellaisesta "toinen linssi ilmaiseksi" -tarjouksesta, koska muuten tulisi ihan järkyttävä hinta. Mulla on niin vahvat (ei varastovahvuiset) linssit.

KirsiÄr said...

Mun piti nopsaan saada uudet lasit kesällä. Pokien valinta olikin kivaa, kun oli mukana vauva. mies ja semi-dementikko-äitini. Otin about ekat mahdolliset. On ollut tosi kivat ja halavalla sain; 79 euroa koko satsi. Mutta jos on erikoisempia hiontoja, niin hintaa tulee. Noi sun on varmaan ihan keskihintaiset.

laurar said...

Ihana pipo ja juu-u, prillit ovat normihintaiset - valitettavasti. Mut ne näyttävätkin täydellisiltä :)

Ja puheterapiasta.. tylsä sanoa, mut ootte siinä mielessä onnekkaita että pääsette puheterapeutille - vaikkei hänen kanssa sit kemiat ihan mätsääkaan. Tässä jotkut seuloo työkseen lapsukaisia ja ohjaa niitä sit tarpeen mukaan puheterapeutille, jonka ajat menee noin puolen vuoden päähän. Nivaska kotiharjoitteluohjeita kouraan, tarvittaessa vuoden päästä kontrolli ja morjens. Melko turhauttavaa..

Susanna said...

Laura, jep, noin meillekin ensin kävi, että kotiohjeet vaan saatiin. Mutta nyt epilepsian takia kun neurologi tahtoi puheseurannan niin kummasti alkoi aikoja löytyä. Onnekkaita ollaan joo, ja kemiatkin toimii suht hyvin. Mutta raskasta kun omasta kullanmurusta puhutaan niinkuin se olisi viallinen telkkari tms...

Tosi kiva kuulla että mun unelmaprillit on normaalihintaiset. Sittenhän ei ole mitään syytä olla ostamatta just niitä, jos kerran omaisuus menee eniveis. :D

Tiina said...

Lasit on just sopivan hintaiset, varsinkin kun ne on täydelliset! Vuodessa niille tulee hintaa vähän päälle euro per päivä!

Puheterapiasta: Hienoa, että olette päässeet puheterapiaan! Toivottavasti terapeutin kanssa alkaa synkkaamaan paremmin. Tukiviittomista on ehdottomasti hyötyä, itse aion ottaa ne masuasukille käyttöön jo vauvaiässä tukemaan puheenkehitystä.

Jocsun pipo on söpö -niin kuin poikakin! Vitsi mikä hurmuri..

Petra said...

Onpa kiva pipo! Tollasen vois tikutella pikkuveljelle joululahjaksi - tosin kyllä paksummasta langasta! :O

Toivotaan että Jocsu hyötyy puheterapiastaan, kun se kerran ottaa äidin voimille... (eipä tässä tosiaan tiedä mitä itsellä on vielä edessä)