Saturday, November 03, 2007

Joskus onnistuu kaikki

Hyvin pimeän ilmantilan vuoksi tulee vain tylsähköjä kuvia vaatteista. Lisäbonuksena mainitaan, että JOKU on laittanut kameran latauspiuhan JONNEKIN. Todennäköisesti samaan paikkaan kuin kaksi postia alempana kadonneet tukikankaat, joita niitäkään ei ole vieläkään löytynyt. Harvinaista on se, että tiedän olevani itse syyllinen, yleensä syy on oikeasti muissa. :D.

No niin. Tänään on ommeltu. Tylsää ja tavista, mutta senkin edestä sit. Kaikelle tarpeelliselle on vähän kysyntää tähän aikaan vuodesta..

Yhdet pitkät kalsarit Jocsulle, itsetehdyillä kaavoilla itsevärjätystä kankaasta. Kypärämyssyt niinikään omalla kaavalla (joka vaatii vähän muoksimista vielä).

Perusmallinen pipo itse piirretyillä kaavoilla. Tää alkaa olemaan hyvänmallinen. Yo-yo nukattua collegea nukka päällepäin, punaista fleeceä ja läpinäkyvä nappi. Laskin, että yhden hatun hinnaksi tulee 0,69 senttiä ilman koristeita.
Jocsu saikin sitten yhtä sun toista. Hattu on samalla kaavalla kuin Melindankin, merkki on ostettu H&M:ltä. Vaikka merkki nostaakin hatun hintaa melkoisesti, tulee hintaa silti vain 1,99.

Kauluri: Gricnascon flavia baby kaksinkertaisena, 3½ puikot ja ihan fiiliksen mukaan tein. Ihana ja niin pehmeä!
Tumput: Sandnessin Sisua kolmosen bambuilla, ihan perustumput peukalokiilalla. Käsiala oli järkyn epätasaista koska puikot vähän liian isot, mutta höyrytys tasoitti virheet.

Näiden lisäksi tein vielä yhdet jumppatrikoot kissakankaasta ja yhdet ihanat olohousut punaisesta trikoosta, lahkeensuussa on pitsiä, OMG miten södet!! Mutta kamera ei tahtonut kuvata valkoista ja punaista samalla kertaa niin huomiselle jää.

Tänään satoi lunta! Lunta! Teroittakaa luistimet ja lämmittäkää minttukaakao, täältä tullaan talvi!

5 comments:

Siniset Silmukat said...

Olet uskomaton tehopakkaus, ihania vaatteita ompelet Melindalle ja Jocsulle! Olen ällistynyt, miten huokeilla materiaalikustannuksilla selviää, kun osaa ja viitsii itse tehdä! Hmm... nimimerkillä ompelussa onneton. Ihania talvipäiviä!

Susanna said...

kiitos! Materiaalikustannukset vähän vaihtelee; jotkut vaatteet, vaikkapa Jocsun kokoinen collegepaita, tuntuu kalliilta, kun kaupastakin saa edullisesti. Mutta toisaalta itse tehden saa sitten myös hienompia tai sellaisiakin koristeluja, mitkä kaupassa maksaisi enemmän. Halvimmalla pääsee kun pitää silmät auki jatkuvasti tarjousten varalta, ja ostaa kankaita myös kaapin pohjalle. Siinä on vaan se riskinsä, että jää käyttämättä kun on niin paljon kaikkea...

Anonymous said...

Ihania vaatteita olet taas ommellut, mistähän itse keräisi tarmoa ompeluun. Ostin uuden ompelukoneen kuukausi sitten, mutta en ole vieläkään ehtinyt sitä kunnolla testailla.

Mun aktiivisesta ompelukaudesta on niin monta vuotta jo (n. 10), ettei mulla ole edes tietoa mistä päin nykyisin pitäisi kangaskauppoja lähteä etsimään! Onkos niitä enää Espoossa (ennen oli ainakin Kivenlahdessa ja Tapiolassa), vai pitääkö sitä varten lähteä Helsinkiin asti?

Susanna said...

Hestia, ihanaa, onnea uudelle ompelukaudelle! Tapiolassa on Eurokangas. Samoin Helsingissä Sanomatalossa ja Itiksessä. Petikossa on iso eurokangas missä on paljon alekankaitakin. Tässä meiän lähellä on pieni Tilkkupuoti mikä myy ranskalaisia kankaita, esim Hilcoa mitä usein on Ottobren tuotteissa, ja Vlieselinen ihania tukikankaita. Kangastukku.com on mun mielestä ollut kiva, jos tietää suunnilleen mitä tahtoo, eikä ole niin väliä onko väri just joku tietty (kuvat vääristää). Palvelu on ollut mukavaa ja kun tilaa yli 30e ei tule postikuluja. Siellä on myös tarvikkeet paljon edullisempia kuin muualla.

Ainoliisa said...

Hei, mies lukee tässä vieressä ja kiinnittää huomiota epäolennaisuuksiin (mulla meni kauan huomata mikä oli vikana...), jotta Melindan pipon hinta oli varmaan 0,69 euroa... Tosi kivoja vaatteita olet taas tehnyt!