Monday, December 03, 2007

Se aika vuodesta

On taas tonttujen aika. Viime joulun jälkeen päätin että tonttuverho ei jatka elämäänsä verhona, koska näytti niin tyhmältä että olkkarissa killui vaalea verho, eikä se koskaan näyttänyt siistiltä kun taskuista roikkui rekkoja ja muita aarteita... Mut vuos meni ja ylläri en saanut mietittyä saati toteutettua uutta systeemiä ajoissa. Nyt se on sit ripustettuna keittiönseinälle, tai no itseasiassa naulattiin suoraan kiinni, uutta maalia tulee keväällä kuitenkin pintaan.

Noi kuvat on mun mielestä niin kivat. Ja kaikki on kestäneet, vaikka on pesty ja silitetty ja säilötty ties millaisessa mytyssä. Itseäni ärsyttää tikkaukset mitkä on vähän sinne päin, ja se, että taskut ei todellakaan ole suorassa, ei lankasuoran suhteen eikä toisiinsa nähden, ei edes verhon reunoihin verrattuna. Jotkut ehkä vielä muistaa, että tätäkin tehtiin viime hetkellä ja suurin osa tontuista silitettiin kiinni vasta joulukuun puolella. Toinen huono juttu on, että kangas on liian rypistyväistä. Ja silittämistä varten pitäs kalvoväreillä tehdyt tontut aina suojata leivinpaperilla, puuduttavaa. Ehkä mä jonain päivänä teen uuden verhon?

Tänään olen katsellut Nallu Puhin joulua ja päiväreiden aikaan Levottomia, ja sain aikaan yksinäisen Log cabin -sukan. Toinen on tulossa jo hyvää vauhtia. Joku vois vielä kertoa missä kaikki mun paksut neulat on, että sais ton kärjen stitsailtua..

"meillä pitää olla vielä seitsemän vapaapäivää, sitten me parannutaan" -Jocsu. Toivottavasti ei tosiaankaan mene niin kauaa ;)

2 comments:

tuijam said...

mulla on samalla idealla toteutettu joulukalenteri likoilla, taustana puuvilla-pellava ja niin rypistyy vaikka taiten säilyttää. Taskut on mulla erivärisiä puuvillakankaan (lakanan) palasia. Laitoin taskut numerojärjestykseen 6 rinnakkain ja 4 alekkain, näin ylettää lapset kurkkia taskuihin.

tiinaf said...

Tutun näköinen joulukalenteri :-) Itse yritin pari kertaa tehdä sen noilla kalvoväreillä onnistumatta. Äiti tuli hätiin ja teki huopakankaasta ja tuli nätti. Valkoinen puuvillakangas minullakin taustana. Minustakin nuo tontut ovat veikeät ja hauskat. Itse kalenteri tosin katosi muutossamme pari kuukautta sitten eli ihan uus, toisenlainen kalenteri seinällä... Mukavaa alkanutta viikkoa!