Saturday, January 12, 2008

Pakollisia

Jostain syystä en ole oikein jaksanut tehdä lapsille perusvaatteita tänä talvena. Mut nyt oli vähän pakko jo laittaa hihat heilumaan. Mä vaan en kykene mennä ostamaan tavallisia kalsareita tai aluspaitoja. Ne on niiiiiin kalliita verrattuna siihen mitä laatua niiden kangas ja teko on. Ja kun kerran osaa itse niin säästän sit nekin rahat uutta ompelukonetta varten ;)

Päätin et ensin pakkopullaa ja sitten pääsen ompelemaan ihanista uusista Hilcon talvifroteista, mitä ostin työharjoittelupaikastani :D.

Tein Jocsulle kolmet kalsarit ja Melindalle yhden paidan. Paitoja tulossa vielä lisää, piti testata malli ensin.. Kaikki tuotteet ihan priimaa, yhden paidan helmassa tais olla pieni kupru mut muuten nää vois olla kaupasta ostettuja. Joskus sitä on niin ylpeä itsestään!

Kalsareille tuli hintaa alle euron per kpl, Melindan paidalle öh varmaan pari euroa, foe on aika hintavaa.

Tein paidan kauluksen ensimmäisen kerran FOE-nauhalla (fold over elastic). Tilasin tän joskus vuosi sitten ja melkein en malttanut odottaa postipoikaa, mutta sittemmin en kuitenkaan oikein osannut käyttää sitä mihinkään. Lähinnä hämäsi, että miten ton ompelee ilman kuvion pilaantumista, mutta hyvinhän se sujui. Nauha oli älyttömän kätevä käyttää, paljon nopeampaa kuin vinokaitale. Ompelin kaksoisneulalla hieman venyttäen.

Nätti peruspaita ja kerrankin sen kokoinen ku pitikin.

Nyt toinen pakollinen työ, lasten nukuttaminen. Sain valita, haluanko siivota keittiön vai lukea sadun... Aika huonot vaihtoehdot mun mielestä! Muuten kyllä tykkään lukemisesta mutta se alkuriehuminen, voi plääh.

Viikonloppuja!

5 comments:

Katiija said...

tuo ompelu on sellanen taito, minkä minäkin haluaisin oppia. Jostain syystä minä ja ompelukone ei olla sinuja lainkaan. Mutta ehkä sitten joku päivä... joku päivä teen ompelukoneen kanssa sinunkaupat:D

Ixu said...

You make my day-huomionosoitus, ole hyvä

Susanna said...

Katiija, alku on aina hankalaa. Heitä kone seinään ja kiroile kovasti, niin kyllä se siitä lähtee!

Ixu, thänx!!

Koukuttaja said...

Voi elämä, tää blogi ei tee yhtään hyvää mun ompelija-itsetunnolleni, mutta en mä poiskaan malta pysyä. Sä olet ihan virtuoosi! You make myöskin my day :)

Merith said...

Mie oisin varmaan siivonnu sen keittiön;)

Kalliita on kalsarit. Pyörryttää kun hintoja kaupassa kattelee. Miekin mieluummin ompelen itte, vaikka ei taijakaan ihan noin priimaa oma ompelujälki olla.