Wednesday, January 16, 2008

Lehtihulluus

Olen ollut koukussa moneen juttuun, tupakkaan, cd-levyjen ostoon, huulipuniin, kynsilakkoihin, kynttilöihin, pikkuisen viinaankin. Lopetin polttamisen, levyihin ei ole rahaa, järki tuli mukaan meikkiostoksiin (yksi kerrallaan eikä jokaista uutta väriä ;) ), alkoholia menee mitättömiä määriä hyvin harvoin. Kynttilöitä kyllä palaa yhä. Yksi on ylitse muiden, enkä tiedä miten siitä addiktiosta pääsis.. Lehdet. Niitä saa aina myös puoleen hintaan, ja äitiliini roudaa oman lehtipinonsa säännöllisin väliajoin meille kierrätykseen.

Ennen lapsia kotiin tuli monta monituista lehteä. Ensimmäisenä karsiutui Viini-lehti, tilaajapalvelussa naureskelivat, kun perustelin lopetusta sillä, että alkaa vaan ärsyttämään kun ei saa juoda (olin raskaana silloin). Muita tippui matkan varrella kun huvitus ja hinnat vaihteli. Luulin että Imagea ilman en voi elää, mutta pari vuotta sitten tein raskaan päätöksen ja lopetin senkin. Raha oli suurin syy, mutta myös se, että minä ja Image oltiin vähän eri maailmoissa välillä, vaikkakin uusi päätoimittaja korjasi lehden suuntaa oikealle kurssille. Kummallista kyllä, en ole kovinkaan paljoa kaivannut Imagea. Kaapissa on vuosikerrat vuodesta 1997 asti, niitä on ihana lukea ja fiilistellä. Välillä vannon että jonain päivänä heitän ne menemään, mutten kuitenkaan raaski.

Käsityölehdet luonnollisesti valtaavat joka kolkan, mitkään säilytystilat ei tunnu riittävän. Moda tulee äitiltä, Novita ja Ottobre kotiin. Nyt tuntuu että Novita on tullut tiensä päähän, en ole aikoihin ollut lähellekään tyytyväinen lehden tarjontaan. Kun lehdissä on valinnanvaraa, muutama "ihan kiva perusmalli" ei enää riitä. Kotikutoinen ja tylsä, itseään toistava ja tavallaan kallis (malleja ja sivuja on kyllä paljon hintaan nähden, mutta kun niihin malleihin ei yhtään panosteta). Akateemisesta noudan Interweave Knits, Vogue knitting ja Marie Claire idees -lehdet. Marie on ideapankki, ihan pakko-ostos. Interweave on eniten mun tyylinen, Voguessa on usein ihania kuvia ja joku tietty ihku malli jonka takia lehti pitää ostaa. Burdan haen kirjastoautosta, voi olla että joskus vielä tilaan sen.
Muka silloin tällöin (käytännössä kuukausittain....) nappaan kiskalta mukaan Olivian ja Sportin, molemmat loistavia lehtiä ja aina puoleen hintaan joltain kiskalta. Satunnaisesti (okei aina kun halvennuksessa) ostan Fitness-lehden, missä on hyvät ja laadukkaat jutut ja kuvat, mutta jotkut numerot ovat sit ihan tylsiä.

Kaikki sisustuslehdet ja kotilääkärit, Gloria ja perusnaistenlehdet tulee pienellä viiveellä mutsilta. Ihana se päivä kun pöydällä on kymmenen lehden pino odottamassa! Kamala se päivä kun pitäs päättää mitä heittää pois... Nyt olen päättänyt vähentää lehtiostoja. Lähinnä siksi kun uusi ompelukone odottelee kaupassa, ja se ei ollut ihan, no, ilmainen :D. Täytyy yrittää pysyä poissa kaupoista ja kioskeilta.. Mä en vaan osaa käydä kaupassa lehtihyllyä vilkaisematta. Heti kun joku uusi lehti ilmestyy, tiedän siitä vaikken ostaisikaan. Luen useimpien lehtien kannet, ja välillä tuntuu että yritän väkisin löytää jonkun mikä olis pakko ostaa :D. Onneksi enää ei ole vauvaa, odotus- ja vauvalehtiä on tällä hetkellä enemmän kuin koskaan ennen.

Vähän hapuilee tämä tekstin muodostus nyt, aloitin aamulla mutten sit ehtinytkään kirjoittaa ja nyt en enää muista kaikkia hienoja juttuja mitä oli mielessä :D:D.

Mut hei, mulla on uudet lasit!!!! Taas!!! I´m so happy!!!
Miksi, voi miksi salama syö kaikki hienosti laitetut meikit??

11 comments:

taru said...

Ihanat lasit ja meikit ja lehdet! Mulla on vielä ne sairaankalliit ekat pysyneet ehjinä-onneks. Mutten kehtaa pitää niitä ;D

Susanna said...

Taru, joo on mullaki ne ekat vielä ehjänä. Teki vaan mieli vähän keveämpää mallia :D. Nää ei maksanu ku 49e, ruotsista tilasin. Kyl sun nyt vaan pitää alkaa pitää niitä laseja, kohta et erota lapsiasi!!! ;)

Tuazophia said...

Minä ostan myös mielelläni lehtiä. Vielä mieluummin tilaisin niitä, mutta siihen ei aina riitä rahat. ;) Olivia on kiva, mutta niin kuin tässä kuussa 2 yhden hinnalla ei nappaa (olen sen aiemman kuitenkin jo lukenut), mutta puoleen hintaan ostan. Uusi suosikkini on Plaza Koti, jonka sain halvalla tilattua kotiin asti. Pidän kovasti myös Meidän Perhe -lehdestä. Nyt ongelmana on ulkomaille muutto, mutta onneksi sisko lupasi toimia vastaanottajana ja edelleenlähettäjänä niissä lehdissä, jotka ei muuten helposti käänny matkaan mukaan!

AnneM said...

heh, taidat olla koukussa myös silmälaseihin (vai onko ihan väärä muistikuva että hommasit uudet joku aika sitten....). Mulla on kans lehtiä ihan liikaa, mutta ei niistä osaa luopuakaan. Tulikos lapaset muuten perille? Tarkista vielä että kaikki langanpäät on päätelty.... ;D

Relli said...

Heh, ei kai tuo lehtien keräily niin vaarallista ole, sitä tuntuu olevan liikkeellä yleisemminkin. Pitäähän sitä ihmisellä harrastuksia olla! Mie oon koukuttunut lähinnä käsityölehtiin, suurimmat aarteet on mummilta saadut ja kirpparilta löytyneet vuosikertalehdet, ah ja voi!

Susanna said...

Tanja, minen myöskään tykkää tosta 2 yhden hinnalla tarjouksesta, varsinkin kun vielä piilotetaan että mikä numero sieltä kaupan päälle tulee. Pöh ja pah. Oli muuten eka kerta vuoteen nyt että olivia on täyteen hintaan!

Anne, joo lapaset tuli kyllä, en vielä ehtinyt kiittää!!! Ne on just hyvät, melkeinpä tekis mieli pitää itsellä... Ja tosiaan ekat silmälasit sain muutama kuukaus sitten, mutta ne valui ikävästi kun piirtää kaavoja, ja muutenkin tuli äkillinen halu saada sirommat :D. Onneksi sieltä ruotsista saa niin halvalla, nää makso 49e..

Relli, juu ei kai tää vaarallista ole muuta ko kukkarolle :D.

Pauliina said...

Kiva, kun muillakin on addiktio lehtiin, muista mainitsemistasi riippuvuuksista olen minäkin päässyt kuiville ;). Mä tilasin just Hollanista Knipmode ja Knippie -lehdet sekä espanjalaisen Patrones:n...

LiisaP said...

Tosi kauniit silmälasit. Aivan ihanat. Ja kyllä sen huomaa, että meikkiä on. Kaunista.

Anne K-R said...

Myös minulla oli yhteen aikaan paha addiktio lehtien ostelemiseen, mutta onneksi se on nyt taakse jäänyttä elämää. Säästyypähän rahat.

Ihanat lasit. Kelpais minullekin.

huopatossu said...

Se on muuten kumma juttu että jossain ranskassa ja englannissa ollaan paljon edenpänä neuleiden suunnittelussa kuin täällä koto suomessa! =/ Itselläkin ois vaikka mitä ideoita mutta kun mä en osaa lainkaan laskea oikeeta silmumääriä tai kerroksia. Tarttis olla kaveri joka osais ne. Mä suunnittelisin ja se toteuttais ohjeen=) joop.. Sitten sitä löytää jostain phildarista jonkun i-must-have-neuleen niin siinäs sitä sitten ollaan. Novitassa oli yksi ainoa minkä haluan toteuttaa.

Anonymous said...

Minä olen ihan kans koukussa käsityölehtiin,ja jonkin verran käsityökirjoihin.Mutta noita lehtiä on paljon,uusia ja vanhoja.Vanhoja olen löytänyt kirjastojen poistomyynneistä ja antikvariaateista.Myös leivonta-ja ruokakirjoja on kertynyt.