Thursday, March 06, 2008

Tylsyyden multihuipennus

Lapset ovat edelleen kipeänä ja mä tuun ehkä hulluksi. Olen ollut koko viikon poissa koulusta, paitsi eilen kävin kun mentiin Patentti-ja rekisterihallitukseen. Ajattelin ja uskoin että se olis niiiiin tärkeä juttu että pakko jotenkin päästä, ja paskanmarjat, yhtä tyhjän kanssa koko reissu. On ilmeisesti mahdotonta saada jostain paikalle ihminen, joka ihan oikeasti osaisi kertoa miten yritys perustetaan. Kun tähän asti on vain sanottu että täytät vain tämän paperin ja meidän puolesta asia on selvä. Mutta entäs ne muut puolet, verot ja muut? No, oikeasti mähän tiedän jo suurimmaksi osaksi nämä jutut, mutta koska se on ihan itse netistä kaiveltua tietoa, olisi kiva tietää onko tiedot oikeita. Ääh, lisää tästä toiste, ärsyynnyskynnys on nyt niin matalalla että haukun kohta kaikki.
Tychus vol 2.
Dropsin alpakkaa ja Garnstudion Lanettia molemmat tuplana. Puikot 4,5mm. Tein ohjeen mukaisilla silmukoilla, uskomatonta miten paljon neljän silmukan vähennys vaikuttaa! Tähän neulon vielä reunuksen kun on pikkuisen liian lyhyt vaikkakin muuten sopiva.

edit. Poistin kouluun liittyvät vitutusvali-valit. Tuulimyllyjä vastaan on turha taistella, se on tullut jo selväksi. Ammattikouluihin usein liitettävät stereotypiat sopivat oikein hyvin tähän(kin) kouluun, minkäs teet....

11 comments:

Anonymous said...

Toi yrityksen perustaminen (uskomatonta kyllä) on ihan just noin yksinkertaista. Kannattaa vaikka mennä oman alueen verotoimistoon kyseleen, siellä osataan auttaa. Mutta periaatteessa teet ilmoituksen patenttivirastoon, ja sitten ilmoittaudut verottajalle ennakkoverovelvolliseksi ja alv-velvolliseksi ja haet y-tunnukset. Eläkevakuutus hoituu puhelin soitolla.

Loput on käytännön asiaa, teetkö itse paperityöt yms., mutta perustaminen käy tosi nopeasti.

Susanna said...

Nimetön, joo mä tiedän ton, ja mulla on jo kaikki paperitkin valmiina. Mutta noin yleisesti luokassa on puhuttu, että olisi niin kiva kun joku kertoisi että miten se alku käytännössä menee; esim. mulla nyt on yritys, ja saan sitten satasen jostain työstä. Mitä teen sille sataselle, mistä tiedän mitä maksan minnekin, mistä tiedän miten lasken ennakkoveroasiat ja entäs alvit jne. Kun ajatellaan että olen linjalla minkä tarkoitus on nimenomaan tehdä meistä yrittäjiä, niin nämä asiat voisi selvittää kunnolla. Tai jos mitään apuja kerran ei tarvitse, niin mihin hittoon tätä linjaa tarvitaan??

Mari said...

Mulla hoitaa Puoliso kirjanpidon ku mun pää hajoais sen kanssa. Ja veroneuvojalle maksan, ku Saksan verosysteemi on kai maailman toiseksi pahin Haitin jälkeen... mutta jos Suomessa olisin, ni yrittäisin tosissaan hankkiutua jonkun jo olemassaolevan yhtiökumppaniksi tai perustaa sen kaverin kanssa.
Kirjanpitäjä on varmaan hyvä apu sikäli että se tietää niin paljon, ja sun aikasi ei mene papereiden kanssa tuskailuun vaan voit keskittyä siihen mitä haluat tehdä. Toisaalta kirpaisee maksaa sitä kirjanpitäjän laskua tietysti... eli sen puoleen yhteisyritys voisi vähän helpottaa. Sais ees jotain laskua jaettua.
*peukut pystyssä*

Susanna said...

Mari, joo kyllä mä ajattelin mukisematta maksaa kirjanpitäjälle, ei tarvi kaikkea omilla harteilla pitää. :D

Anonymous said...

heissan, olen seurannut tässä lähipiirissä kahta yritystä perustamisesta lähtien. Googlaa "Uusyrityskeskus" ja "Naisyrittäjäkeskus". Eka on kunnallinen palveu joka avittaa eteenpäin. Naisyrittäjäkeskus on ehkä vielä parempi. Samoin jos etsit tiltoimiston, heiltä menee puoli tuntia yrityksen perustamiseen (paperityö) ja hyvät neuvot kans. Se vamaan maksaa, mutta sitten on ainaki kaikki kunnossa. Onnea yritykselle!!-ide-

Susanna said...

Ide, juu mä tiedän kaikki nuo, ja olen käynytkin uusyrityskeskuksessa. Tää mun turhautuminen johtuukin vain siitä, että kun olen koulussa minkä pitäis auttaa mut yrityksen alkuun jne, niin tuntuu NIIIIN turhalta ravata ties missä ajantuhlausjutuissa, missä ei sitten kuitenkaan kerrota mitään järkevää. En ymmärrä miksei me mennä tutustumaan esim uusyrityskeskukseen, tms. Tällä hetkellä mua motivoi koulunkäyntiin ainoastaan 200e opintoraha, jotain muuta pitäs ehkä saada :D. Mut kyllä se tästä ;)

Kati E said...

Voi pöh, teillä on lapset pitkään kipeenä. :S Onko se a-virus? Meillä on tää eka vko kun kukaan ei o kipeä, ensin lapset (vko 1), sitten lapset ja mä (vko 2) ja sitten A (vko 3). Se oli epämiellyttävää!

Meidän pitäis treffata kyllä, kunhan ehditään/jaksetaan jne.

Taru said...

Sitten kun sä olet perustanut sen virman, niin mä tulen osakkaaks :) Mä en ainakaan nimittäin ymmärrä mitään mistä nyt puhutaan noissa kommenteissa !
Mut hei, sulla oli tavallaan sellainen extrahiihtoloma ilman hiihtoa ( jos ne ei olisi ollut kipeinä).
Halit!

Anonymous said...

Koitas jaksaa muru siellä potilaiden kanssa. En voinut olla kommentoimatta tuota pipoa joka on kuvassa - se näyttää ihan Chifonetin punaiselta keittiöpyyhkeeltä *reps*
Levätkää ja toipukaa ja kudo keskenjääneitä nyt kun kerran kotona olet! Onkos se ensi vkl kun mummi hoitelee niitä... ;)
mami

Susanna said...

ÄITI!!! Se EI ole chifonetinpunainen :D:D. kuvausolot jne... luepas tekstiviestisi ja köröttele kaffelle! Ja juu-u, ens vkl tulee mummin murut ja mä voisin kans tulla vähän lepäämään..

Merja Kasperiinasta said...

Törmäsin samaan ongelmaan omaa yritystäni perustaessani, että kaikki tieto täytyi kaivaa itse netistä. Ainakaan minä en löytänyt yhtä tahoa, joka olisi osannut sanoa, että tee näin ja näin. Ja minä kun olen ymmärtänyt, että niitä yrittäjiä haluttaisiin tähän maahan kiihkeästi ;) Iloista naistenpäivää! Ja oli muuten hienot askartelut tuossa edellisessä postauksessa :)