Monday, June 02, 2008

Loma

Kevään kolme viimeistä viikkoa otti voimille. Nyt olo on helpottunut, ja eilen ommellessa huomasin, etten ole puoleen vuoteen ollut niin onnellinen. Oli aivan ihanaa ommella sitä mitä huvittaa eikä tarvinnut keneltäkään kuunnella mitään paskaa. Ihanaa. Ompelin Melindalle mekon, kahdet housut, paidan ja hiuspannan (kuvia tulossa). Tosta vaan, ei stressiä. Ihanaa. Nyt pitää ryhtyä oikeisiin töihin, ihanaa sekin.

Tilkkupuodissa ohje nauhankääntäjän käyttöön.

7 comments:

Satu said...

Hyvää kesälomaa :) Kyllä ne pitkät lomat on ihan ansaittuja opiskelijoille. Jään odottelemaan kuvia...

Tarja said...

Oikein ihanaa lomaa, Susanna! Ite joudun vielä kärvistelemään 5 viikkoa.

Susanna said...

Satu, thanks. Juu vielä ku rahaa tulis itsestään jostain kaikki olis hyvin :D. No ei, ihan hyvä et pitää jotain leipänsä eteen tehdä..

Tarja, kiitos, ja jaksuja sulle viiteen viikkoon!

TiinaV said...

Ihanaa kesälomaa! Nuo onnen hetket on hyvä painaa mieleen!

violeta said...

Pistää vähän miettimään noiden sun kokemusten perusteella, oon hakenut tuonne Roihuvuoreen. Sain just 8 vuoden opinnot kauppakorkeessa päätökseen, joten ei oikein viittis enää montaa vuotta tuhlata ainakaan paskaan opetukseen... Eipä taida muita vaihtoehtoja Helsingissä olla jos haluaa ammattilaisompelijaksi... tosin jos tuolla opetus on mitä on niin pitäiskö sitten sinnikkäästi ruveta itsenäisesti opiskelemaan, burdasta vaan kaavoja vääntämään tms :/

Susanna said...

Violeta, juu toi on vähän kaks piippunen juttu. Kaavoituksen ja vaatteiden sovituksen suhteen koulu kannattaa, kaiken muun voi opetella tehokkaamin itsekin. Toisaalta, meillä on hyvä kaavoitusopettaja ja me piirretään paljon kaavoja ja pääsääntöisesti aina muille kuin itselle. Muilla ryhmillä näin ei kuulema ole, ja osa opettajista on melko taidottomia jos olen oikein ymmärtänyt.

Mun mielestä toi koulu ei ole maineensa veroinen missään tapauksessa, ja todellakaan sieltä ei ammattiompelijaksi valmistu. Jos vaan mahdollista, mä suosittelisin että hankkiutuu kaikille mahdollisille työkkärin kaavoituskursseille, ostaa Patternmaking for fashion design -kirjan, lainaa pinon burdaa kirjastosta ja tekee lyhennettyä työviikkoa höystettynä raivoisalla ompelulla. Ja takaan että taito on parempi kuin kahden vuoden koulun jälkeen. Mut vaatii tietysti paljon itseltä.

violeta said...

Kiitos vinkistä, tsekkaankin työväenopiston tarjonnan. Kaavoitus olisi tosiaan se kriittinen juttu ja patternmaking-kirja jo pitempään ostoslistalla :)

Jos kaipaat jotain yrittäjyyspohjaa niin kauppiksen avoimessa yliopistossa (www.hse.fi/avoin) peruskurssi on nimeltään Liiketoiminnan suunnittelu ja kaupallistaminen. Ellei kurssille pysty venymään, niin voi lainata kirjastosta kurssikirjat, varmaan niistäkin jotain saa irti.