Saturday, June 21, 2008

Takapihalla tapahtuu

Täällä on ollut ihana juhannus. Aattona oli hyvin tuulista ja sateista, grillasimme silti pihalla ja laitoimme pöydän aivan seinän viereen, niin että just just mahduimme kaikki katoksen alle ;). Tänään oli vieraita ja söimme masut täyteen, lapset skeittailivat, pyöräilivät, uivat ja riehuivat. Nyt on vähän puhki olo.
Takapihalla on tekemisen meininki, joka paikassa tapahtuu jotain, piha ei enää näytä hylätyltä viidakolta.
Neuropsyk sanoi, että olisi hyvä harjoitella joukkuepelien sääntöjä ihan rauhassa etukäteen, niin että on sitten hajua kun koulussa tms pelaillaan. Jotenkin tämä hahmotushäiriöjuttu vaikeuttaa joukkuepelin hahmotusta erityisesti. No mähän tunnetusti teen/ostan/hankin/rakennan ihan mitä tahansa jos siihen liittyy jokin opetustarkoitus. Pari viikkoa olin pohtinut että mistä taion rahat pöytälätkään, kun naapuri toi ovelle omansa, ja kysyi olisko meillä käyttöä. No on!!! Puhdistamisen jälkeen pelistä tuli oikein kelpo. (Mutta missä ihmiset oikein säilyttää näitä???)
Olen ollut taimikasvatuksessa ajoissa, mutta istuttamisessa sitten vähän myöhässä... Jotenkin ei tunnu niin kesältä! Mut kyllä ne sieltä tulee, zuccinikin kukkii jo.
Jocsua suututtaa ja harmittaa nykyään vähän kaikki ja vähän väliä. Aitaan on hyvä hakata päätä kun äiti on niiiin tyhmä ettei sitä enää kestä :D.
Tänä kesänä olen ostanut vain pari pussia siemeniä ja yhden tomaatin taimen, sekä pari ruukkuyrttiä. Kaikki muu on edelliskesänä poimituista siemenistä! Ja nämäkin samettikukat olen siemenestä asti itse kasvattanut. Aika mahtavaa, tämän kesän kun hoitaa kunnolla, niin ensi kesänä ollaan jo puutarhan suhteen melko omavaraisia, jei :D.

Tänään mulla oli epämääräinen kaipuu puikkojen pariin, kovasti tekis mieli neuloa mut eihän mulla ole edes mitään lankaa (ne kaikki 25kg on ihan tyhmiä)...

Viehkeää viikonlopunjatkoa!

4 comments:

iso gnu said...

Hienot samettikukat! Euron kappale pienemmät taimet kuin Sinun olivat myymälässä!

Jääkiekkopeli oli meillä aikanaa pojan sängyn alla -ainoa paikka mihin mahtui. Kun hän halusi luopua, niin pienemmistä poikaserkuista sai pelin.

Riikka said...

Ihailin noita valkoisia tiiliä kukkapenkin reunuksena. Hyvä idea, tahtoo kanssa!

Blogisi on muuten yksi suosikeistani, aina tulee hyvä mieli kun huomaan sinun päivittäneen :)

Anonymous said...

Jäkispeliä on vaikea sijoittaa muualle kuin sängynalle,oispa vaatehuone..Lautapelit ovat erinomaisia harjotteita.Seuraan sinun blogia säännöllisesti:ihania käsitöitä ja työskentelen erityistä tukea tarvitsevien lasten avustajana niin saan vertaistukea ja vanhemman näkökannan. Tsemppiä arkeen!
Sirpa

Susanna said...

juu-u, sängyn alle se on laitettava. Mahtuu kivasti pihapöydällekin, ei tarvi ottaa poikaparvea aina sisälle pelaamaan :D.

Riikka, ne on itseasiassa ihan lautoja, vanhoista parvekelaudoista rakennettu ja maalattu kehikko, mikä korottaa kasvimaan niin että mahtuu multaa enemmän ja toisaalta kukaan ei vahingossa sinne kävele.

Kiva kun viihdytte täällä sekalaisten juttujen blogissa :D:D