Monday, July 28, 2008

Nepparikysymys

Jos ostaa Kamin neppipressin niin voiko sillä laittaa metallineppejä ollenkaan, vai onko Kamilla vain muovisia? Ja jos sitten ostaa Astorin pressin niin onko siihen muovisia? Saako Kamin pressiin nappien päällystysosasia??
Kamalan vaikeeta vertailla. Kamalan kalliita virheostoksia jos sellainen sattuis tulemaan.

Ja kun nyt kyselytuulella ollaan, niin jos omistat peitetikkisaumurin niin kerrotkos jookos kokemuksiasi!

12 comments:

-maria- said...

Meillä on neljän kimpassa ostettu Kamin neppipressi, en ainakaan tiedä, että sillä saisi metallisia laitettua. Tosin mulla on Prymin neppipihdit, joilla metalliset yleensä laitan, joten en ole niin kovasti asiaa tutkinutkaan.

Peitetikkisaumuria en omista, mutta kuolaan kyllä peitetikkikonetta. Saumuri siis on, ja ajattelin rinnalle hankkia pelkkää peitetikkiä tekevän masiinan, kun tunnen itseni sen verran hyvin että luulen että vaihto saumurista peitetikkiin veisi hermot. Joskus perusompelukoneen vaihto yksöisneulasta kaksoisneulaankin on jo liikaa... Ihan hyvä vertailu noista peitetikkikoneista on täällä: http://www.cedesign.com/familyphotos/sewing/info/cs_faq/index.html

Susanna said...

Maria kestääkö ne muoviset hyvin käytössä? Mä oon kans miettinyt noita pihtejä, mut pressi olis vaan tosi kätevä, etenkin jos nyt alan enemmän tekemään..

Ja siis tosiaan peitetikkikonetta mä kans haluan enkä yhdistelmää, periaatteessa voisin vaihdellakin puolia mutta olen kuullut että se on monissa malleissa aika työlästä ja sit toisaalta yhdistelmät harvoin kestää niin hyvin kuin erilliset. Teollisuuden tasosaumauskoneita saa usein edullisemmin mutta ne on niin rumia :D enkä mä jaksa selvitellä onko tavallinen verkkovirta tai tarviiko alipainetta ym :D:D

iina said...

Kyllä mun käsittääkseni Kamin pressiin saa myös metallineppareita. Mulla on astor ja siihen ei käy ainakaan Kamin muoviset, on kyllä muuten erittäin monipuolinen pressi, erilaisia osia löytyy moneen eri tarkoitukseen.

Mulla on Berninan peitetikkisaumuri ja täytyy sanoa, että hermostuin siihen jatkuvaan osien vaihtamiseen, joten hankin toisen saumurin rinnalle. Bernina on nyt pelkästään peitetikkiä varten ja teollisuussaumurilla teen tavalliset hommat (ja *kele, että teollisuusvehje on herkkä langoituksen kanssa, kotisaumurin langoitus on toooodella helppoa siihen verrattuna *kuka noita langoituksia niihin suunnittelee* ;D!!?).

Susanna said...

Iina, juu teollisuukoneet on oma lukunsa ;). Huomasinkin just että Kamiin myydään erikseen leukoja metallinepeille kyllä. Ennen ajattelin tahtovani Astorin, mutta meidän koulun vääntäjä ainakin tuhoaa hyvin herkästi kankaan; yksittäisvika vai onko kaikki astorin leuat noin teräväreunaisia? Ja viehättää myös se nappien päällystysmahdollisuus, nykyään käyn Sypressissä päällystämässä.. no, katsellaan ;) Mistä muuten ostit Astorin?

iina said...

Kyllä mä olen saanut astorilla pysymään kankaat ihan ehjinä. Tuo mun koneeni ei tosin ole ollut aiemminkaan kovinkaan kovassa käytössä kuulemma, liekö säilynyt siksi hyvässä kunnossa. Ihan uskomattomalla tavalla sain sen käsiini: ostin saumurin ihan vieraalta ihmiseltä joka muutaman viikon päästä kaupoista kysyi olisinko kiinnostunut tuttavansa lopettavan ompelimon tavaroista. Muutaman kympin maksoin astorista, mukan kilokaupalla neppejä ja monet leuat! Tosin siltä kauppareissulta jäi paljon muutakin käteen ;D.

Susanna said...

Iina, kävipä sulla mieletön tuuri! Kyllähän astorista, käytetystäkin voisi pyytää vaikka mitä :D. Täytyy katsoa josko pääsisi kokeilemaan jonnekin noita koneita, mä luulen et meidän koulun leuat on jotenkin vialliset, se siis on niin terävä että leikkaa kankaan nepparin ympäriltä :/

-maria- said...

Kamin muovinepit on kestäneet sisävaatteissa ihan hyvin käytössä, ulkovaatteisiin en kyllä ole kokeillutkaan.

Missä muuten niitä metallileukoja myydään, ja mistä saisi tietoa tosta Astorista? (Kyllä, tykkään ompeluun liittyvistä vempaimista ja välineistä - neulonta ei onneksi ole niin välineurheilua ;-) Toistaiseksi en sentään ole innostunut konekirjonnasta, mikä säästää aika mukavasti rahavaroja!)

Susanna said...

-Maria, mä törmäsin metallinepparileukoihin Omituisen omenan meililistalla, tällaisesta kaupasta saa leukoja:
http://thesnapstore.com/catalog/index.php/cPath/21
jos mä käsitin oikein niin niillä saa laitettua myös muita kuin Kamin neppejä.

Astoria myy ainakin kangastukku.com. Hitsin huonosti on tietoa taas missään, en pystynyt löytämään edes maahantuojaa. Tai sit en vaan osaa etsiä :D.

Mä oon kans välineurheilija, kaikesta pitää ottaa selvää ja joka laite pitää tuntea ainakin päällisin puolin ;). Älä Maria innostu konekirjonnasta, siinä sitä menee pieni pää sekaisin.. Onneksi ne koneet on niiiin kalliita.

iina said...

Heh, välineurheilija täälläkin ;). Astorin maahantuoja on sk-trade http://www.sk-trade.com/finnish/osastot/tarvikeosasto/index.html . Se kirjontakonekin muuten löytyy...

Susanna said...

Kiitos Iina! Itseasiassa nyt kun sanoit että SK, niin tiesinhän mä sen. :D. Pistinkin heti meiliä menemään. Mikä kirjova sulla on? Se olis niin must hankinta mutta kun on näitä koneita hankintajonossa jo yli 2000 eurolla niiiiin....

Sanna said...

Minulla on Kamin pressi ja siihen metallineppien leuat. Tilasin tuon pressin vuosi sitten Pikku-Auringosta ja sain samaan pakettiin 16, 20 ja metallileuat. Hyvin on nepit pysyneet ainakin kestovaipoissa ja vaatteissa.

Susanna said...

Sanna, kiitos vinkistä, en ollutkaan huomannut että Auringosta saa pressejäkin. Mahtavia paketteja. Taitaa Kam olla mun tuleva pressi, kattoo ny vielä mitä Astorin edustaja sannoo... Ja sit ei puutukaan ku rahat :D