Saturday, August 16, 2008

Pus pus

Pikkutilpehöörit tarvitsi kodin. On pohjaton ongelma kun ompelee kahdessa paikassa - aina joku pikkutarvike on väärässä paikassa. Mutta no more.
Kaava on Sew pretty homestylestä, päällikangas Tildaa ja sisus puuvillavelouria ku halusin että on pehmeää nauhankääntäjien siellä lepäillä ;).
Nimikyltistä tuli liian iso, kaavana oli vaikea hahmottaa kuinka paljon sivut vie pinta-alaa. Mut ei se mtn, ainakin tunnistan omani.. Kirjailu onnistui hienosti ja olen ehkä pikkuisen kauhistunut siitä miten mukavalta se on alkanut tuntua. Ja kun normaalisti mun ajatukset sinkoaa tuhatta ja sataa, niin kirjoillessa on hyvä ajatella mieltä kuohuttavia, kun on pakko edetä vaan hitaasti :D.
Joutu jo siirtymään keinovalossa kuvaamiseen :(. Ihan liian lyhyt kesä!
Tähän vielä kuva yhdestä Melindan uusista paidoista, näitä on syntynyt ja mennyt suoraan liukuhihnalta käyttöön, tämäkin on pesty jo ehkä kymmenen kertaa :D. Tyksin tosta kankaasta, vaikka ensin se ei sytyttänyt oikein. Kaulus onnistui liki täydellisesti ja kaikki taitteet on paremman näköisiä ku henkkamaukan paidoissa.
Työhuoneesta on toisesta seinästä mennyt sähköt. Oltais vaihdettu kattolamppu, mutta sähkömies joka taannoin korjaili tuolla katossa "jotain", oli tehnyt temppuja jos jonkinmoisia, ja lähti sitten seinäpistokkeista sähköt kun otti lampun irti. Uusi lamppu saatiin kyllä toimimaan, mutta otettiin sitten pois kun ajateltiin että palaa vielä koko talo. Mä voisin vaikka vannoa, että katosta ei kuulu tulla kahta valkoista piuhaa joiden sisältä tulee noita pikkujohtoja... Enkä kyllä tosiaan tajua miten kattolampun piuhat voi vaikuttaa seinäpistorasian sähköihin. Ja juu, sulake on kunnossa :D.

6 comments:

iona said...

Kerros nyt miten sä saat ton inspiksen ylläpysymään, en tahtoisi kadottaa omaani :)

Tuazophia said...

Just tuolta sen katon periaatteessa pitää näyttää. Mutta jos laitatte vain yhteen piuhaan lampun, teipatkaa muut johdot erkkarilla (tai vaikka maalarinteipillä), etteivät mene oikosulkuun. Niitä johtoja voi tunkea sinne kattoon takaisinkin päin, niin eivät törrötä rumasti ja pistää vielä jonkun peitelevyn siihen aukon kohdalle... Mutta seinästä kadonneet sähköt ovat kyllä mielenkiintoiset. Siksikin jo, että seinän ja katon piuhojen varaukset (tms.) ovat erilaiset, eivätkä siis voi ymmärtääkseni tulla esim. seinästä kattoon.

Susanna said...

Iona, kamat levällään koko ajan :D. Kun päätin että voisin kyllä ostaakin lasten vaatteita, jotta voisin enemmän ommella mitä sattuu huvittamaan, alkoi yhtäkkiä huvittaa vaatteiden teko... Mutta kyllä niitä inspiskatoja täälläkin on.

Tuazophia, ai, mä jotenkin muistin että vain yks valkoinen johto tulis katosta. no mutta anyway aika outo juttu, ja mä hämärästi muistan sen muinaisen sähkärin puhuneen jotain jostain ihmesäädöstä, joten saa luvan tulla itse katsomaan, ei uskalla enää sörkkiä. Mutta vaikka seinä ja katto oliskin yhteydessä niin kyllähän nyt sähköjen pitäs toimia jos katossa ei edes ole lamppua :D. tosi outoa!

Ixu said...

Jospa ne sähköt siihen seinään menee tuolta kautta, eli se toinen valkoinen johto menee piilossa sinne seinään ja noiden pitäisi olla tuollaisessa "sokeripalassa" tai kytkentäriman palasessa kiinni väri värissä. Tää on vaan tällainen villi arvaus asennussähkötarkastajan veljenpojan vaimolta

Susanna said...

Ixu, näin minäkin järkeilin, kun en muuta enää keksinyt. Mutta kun avattiin toi, niin kaksi mustaa oli tungettu vaan samaan holeen, ja yhdelle siniselle ei ole paria ollenkaan... ota tosta sit selvää :D

Maria said...

Paitakangas on tosiaan nätti ja olen suorastaan kateellinen tuosta kauluksesta! Suloinen pikku pussukka, itsekin tarvitsisin samanlaisen.