Sunday, October 26, 2008

Sunnuntaita

Elämä koettelee, edelleen. Joskus tuntuu, että koko elämä on kuin huteran legotornin rakentamista sokkona. Saat yhden palan paikoilleen niin jostain irtoaa kaksi.

Omien juttujen lisäksi Jocsu on eskarissa onneton, ja saa fyysisiä oireita sen vuoksi. Meidän eskarissa vain häiriköt saa nauttia omasta luokasta, opettajasta ja tasaisesta rytmistä. Rauhalliset tungetaan milloin minnekin, ja lukujärjestystä ei voi tähän tehdä, koska tilanteethan voi muuttua. Tällä hetkellä Jocsu on kolme päivää viidestä jossain muualla kuin omassa luokassa, paitsi näinäkin päivänä yksi tunti on oman open kanssa ja syömään mennään oman luokan kanssa. Ja sitten on vielä matikkatunteja kaksi kolmannen opettajan kanssa. Ja nyt vielä päättivät, että yhtenä päivänä Jocsu + yksi toinen menevät toiseen iltapäivähoitoryhmään "harjoittelemaan isossa ryhmässä oloa". Ensinnäkin voihan **TTU! Toisekseen, jos on jo 3 päivää isossa ryhmässä, ja oli tarhassa isossa ryhmässä, ei siinä liene enää harjoittelemista. Jocsu reagoi siirtymisiin ja muutoksiin hiljaa omalla tavallaan ja räjähtää sitten välillä. Tämä toinen lapsi saa kirkumiskohtauksia ja muuta mukavaa jo ihan tavallisissa sisältä pihalle siirtymisissä; miksi lapsia pitää kiusata näin???
(kuvassa kirjanmerkki minkä tein muksuille)
Olen nyt kolme kertaa joutunut hakemaan Jocsun kesken päivän, kun soittavat että ehkä sillä on kohtaus tai jotain. Ja aina lapsi on ihan terve siinä vaiheessa kun haen hänet. Perjantaina hän oli niin itkuinen ja onneton, että äitikin itki. Ja opettaja läksytti minua, että MINÄ teen virheen kun otan pojan kotiin kesken päivän. Varsinaista eskaria oli siinä vaiheessa puoli tuntia jäljellä... Hillitsin haluni läimäyttää (siitä se soppa olisikin syntynyt :D) ja laitoin vasta myöhemmin meilillä, että ei tarvi soitella hakemaan jos ei saa hakea, että enhän minä voi tulla vaan kädestä pitämään ja sitten pitäisi pakottaa jäämään, älytöntä! Olen myös sitä mieltä, että Jocsu on huomannut sen että jos heittäytyy hankalaksi saa pysyä omassa luokassa, ja toimii sen mukaan. Kaikki nämä tapaukset on ollut niinä päivinä kun on pitänyt mennä toisen ryhmän kanssa. Jocsu kyllä viihtyy toisessakin luokassa, mutta sanoo että jännittää tosi paljon sinne menoa.

Oli myös varsin mieltäylentävää kuulla kun eräskin kuusvee tyttö kiroili kun olisi pitänyt pukea. "vittu turpa kii saatana en pue TURPA KII NYT vitun paska" jne, ja avustaja naureskeli että älä nyt viitti... Okei mulla on vähän omituiset kasvatuskäsitykset varmasti, mutta jos saa käyttäytyä miten vaan, niin kyllähän lapset käyttäytyy.

Tän erityiseskarin piti olla loistojuttu, niin meille kaikki sanoi. Ja nyt kaikki on pahemmin kuin sekaisin, ja mitä mä voin tehdä, en mitään. Näin meillä espoossa joo.

Alakerran vessa oli ennen punainen, nyt siitä tulee jotain muuta. Eikös tullut kivat verhot! Kasperiinasta valmiita paloja yhdisteltynä :D.

Meidän chili on pikkuisen kasvanut taas. Rönsyää joka suuntaan, se on ihan holtiton..

Huomenna pitäisi taas palata arkeen. Huokaus. Jospa ensi viikko olisi edes ihan vähän valoisampi kuin edellinen.

15 comments:

tikru said...

Muuttakaa tänne :) Meille vaan, tervetuloa. Ei oo isoja ryhmiä ja pääsis munkin kiusaamaks.

ei vaan, voimia ja jaksua. Auttaisko asiaa se, et voisitte pyytää palaveria opettajan kanssa tjv. Ja jos ope on nihkeä, niin ottaa mukaan psyka tai lekuri tjv joka tein kanssa on tehny yhteistyötä.
Pidä puolesi.

Stricker said...

Iso halaus ((((())))) ja hurjasti tsemppiä! Pistän sulle sähköpostia tulemaan!

Taina said...

Kurja juttu. Jaksamista!

Petra said...

Ääh. Tosi kurjaa. Onneksi saat opettajalle sanottua - voi tosiaan olla parempi sanoa sähköpostitse, niin ei Jocsun tarvii kunnella pallottelua hänestä itsestään. :S

Eihän (eikai?) ekaluokkalaisiltakaan odoteta ryhmien ja opettajien jatkuvaa vaihtumista? Miksi se siis olisi hyväksi eskarissa ja erityistarpeita omaavilla lapsilla??? Ihmettelenpä vaan.

Jaksuja täältäkin <3

Anonymous said...

No voihan paska. Sori mutta en osaa sanoa muutakaan, kuulostaa ihan hirveältä lasten pompottelulta.

Espoossa vissiin vaihtelee taso aika hurjasti. Meillä tytöt oli päiväkodin erityisryhmässä (yksi tartti ite erityispaikan, kaksi oli ns. tukilapsina), jossa oli sekä päiväkoti- että eskarilapsia. Yhteensä lapsia oli vain 12 ja paikalla kokoajan lastenhoitaja, lastentarhanopettaja ja erityislastentarhanopettaja (samat koko ajan), tarvittaessa myös päiväkotiapulainen. Ja toi oli siis ihan tavallinen kunnallinen päiväkoti Espoonlahdessa.

Mulle ei ole tullut mieleenkään, että tollasta meininkiä, josta kerroit, voisi olla yhtään missään. Oon oikeasti aika järkyttynyt. Jaksamista sekä sulle että pojalle.

Anonymous said...

mullakin on poika, joka on eskarissa. tuo, mitä kerroit, on kyllä ihan järkyttävää. en ole ikinä kuullut, että eskarissa voisi olla tuollaista pompottelua. koita tukea poikaasi ja puhu ihmeessä eskaritädeille /johtajalle ongelmasta. VOIMIA SINULLE!
terv. tintti

Nirppu said...

Selvitä onko eskari koululautakunnan vai sosiaalilautakunnan alaisuudessa ja ota sinne yhteyttä. Tilanne on aika toivoton, jos siellä eivät mitenkään reagoi. Pyydä mukaan keskusteluun opettajan kanssa. Mä en kyllä veis eskariin, jossa olis lukujärjestys. Minä, eskarin suurin vihaaja, hyväksyn vain jos kaiken pohjana on leikki. Ekä kirjoja missään tapauksessa.

Oletko kysellyt mitä mieltä muut vanhemmat ovat tästä järjestelystä?

Kati E said...

Siis härregyyd! Tuotako varten MÄ maksan veroja? Oikeasti, ihan älytöntä.

Meidän pienempi V:hän on ns. tukilapsena erityisryhmässä, ja kyllä siellä meno on ihan muuta kun tollaista! En voi kun ihmetellä, sillä tuo kuulostaa joltain 20 vuotta sitten tapahtuneelta!!! Meillä samoin kun Hestialla, on ihan kunnallinen pk. Että tasoeroja vissiin on?

Jaksuja kovasti! Ja järeät aseet nyt käyttöön! Et paina noita villaisella.

marja said...

Ja minä kun luulin että meidän tytöllä oli hankalaa eskarissa: toinen lastentarhan ope joutui jäämään sairaslomalla raskausaikana ja sijainen saatiin vasta kolme kuukautta myöhemmin, kun sairasloma oli pätkissä. Ryhmässä oli kaksi vilkasta poikaa, joista toinen tarvitsi sen ainoa lastentarhan open, joten loput parikymmentä oli sitten apulaisen ja satunnaisten sijaisten hoivassa.

Voimahalia-

Susanna said...

Näitä erityiseskareita on Espoossa kaksi, en oikein tiedä miten niin vähän, mutta ehkä muut on sitten integroituja tai jotain. Nyt tässä ryhmässä ei ole koulutukselta pätevää opettajaa, ja tuntuukin siltä että luetaan kasvatusoppikirjoja ja päivittäin keksitään jotain uutta mitä voisi kokeilla, ja unohdetaan se että lapset ei ole pelinappuloita, eikä sääntöjä voi vaihtaa joka päivä.

En minäkään lukujärjestystä haluaisi muuten, mutta jos pitää pompotella paikasta toiseen, niin olisi kiva tietää milloin mihinkin, niin osaisi lapsikin varautua.

Ainoat keitä pompotellaan on erityisluokan rauhalliset lapset, silti vedotaan siihen että meidän koulussa kaikki luokat tekee yhteistyötä jne, ja lasten pitää tottua eri opettajiin/luokkiin. Terveiden lasten sitten vissiin ei tarvitse, kun he saavat pysyä omassa luokassaan aina.

Kenenkään vanhemmat eivät tunnu tyytyväisiltä tähän tilanteeseen. Yksi kriisikokous jo pidettiin, mutta se oli koulun puolelta sellaista poliittista diipadaapaa, sanotaan paljon eikä tarkoiteta mitään.

Täytyy vähän tuuletella päätä ennenkuin menen open ja reksin eteen, nyt tulis niin vihaista tekstiä :D.

En tiiä, ajatukset on nyt niin sekaisin, en tiedä itkeäkö vai nauraa. Käy niin sääliks Jocsua. Tein sille pienen fleecesydämen taskuun mukaan, sanoin että otat sen käteen aina ku tuntuu pahalta..

Maj said...

Voi ei. :( Kuulostaa todella ikävältä. Kyllä tuollaisesta pitäisi jo iso meteli nostaa. Jaksamista.

Jenni said...

Aivan järkyttävää. Toivottavasti saat (ja jaksat) vietyä asian eteenpäin! Tuo ei todellakaan ole normaalia. Oikein suututtaa, mutta oliko se niin, että se teidän päiväkoti ei oikein muutenkaan toimi? Onko teillä ollut vanhempainiltaa ja kasvatuskeskusteluja?

Merja K said...

Ei voi olla totta, aivan karmea juttu. Ei lapsia noin saa kohdella :( Vanhemmat barrikaadeille, jos ei muu auta. Tsemppiä sinne!!

TiinaV said...

Voi paska! Ei Jocsun eikä sinun tarvitse tuollaista sietää. Eikö ole jotain muuta eskariryhmää, johon Jocsu voisi mennä. Tuo ryhmä ei varmasti palvele tarkoitustaan, päinvastoin Jocsu menee takapakkia..

Minä en edes jaksa uskoa, että palaveri auttaisi mitään, sen verran villiltä kuulostaa touhu.

Jaksuja! Nyt pitää olla kusipäinen leijonaemo,muuten ei tule muutosta..

Sini said...

Yritin kommentoida tähän jotain..jotain mut tuntuu tulevan aika julkaisukelvotonta tekstiä ni en viitti. Mut kuvittele tähän kirosanoja ja angsteja kaikkien erityislasten puolesta jotka tarvis just ihan jotain muuta.