Monday, December 15, 2008

Piparikoru ja muita juttui

Eilen oli mahtava päivä, vaikkakin tekemistä sai ihan keksimällä keksiä. Käytiin lasten kanssa kaupoissa pyörimässä, Faunattaressa ja Sinellissä kului mukavasti tunti jos toinenkin. Ilta askarreltiin, tehtiin joulukortteja ja muutama hyshys-juttu.

Tehtiin piparikoruja, ja mä tein Jatan koruista inspiroituneena piparin mistä joku on haukannut palasen. Lasten suusta: "äiti mä en voi käsittää että sä menit puremaan sitä", "äiti toi on iljettävää", "nää muut menee lahjaks mut sä saat kyllä pitää ton, se on ihan limanen", "mee pesemään hampaat sulla on hampaanväleissäki sitä nyt, yök". :D. Komppaan Jattaa, oli muuten pahaa...
Jocsu teki täysin itsenäisesti ja oma-alotteisesti kotiloetanakorun. Hieno!
Ja lapsityövoimaa hyväksikäyttäen saatiin valmiiksi myös tarhan essut.
Täytyy sanoa että onneks ne ei ihan kahtakymmentä niitä tarvinnu, seitsemän oli just sopiva määrä :). Tänä vuonna olen ollut aika tehokas näissä hyväntekeväisyysasioissa... On kyllä mun mielestä aika surullista, että Espoolla ei mukamas ole varaa ostaa ihan itse tarhalaisilleen essuja, tai edes materiaaleja niiden tekoon.
Mä lähden nyt pitämään Jocsua hereillä. Meillä on muutaman tunnin päästä eeg, ja sitä varten poikaa piti valvottaa niin että sai yön aikana nukkua vain reilut viis tuntia. Kyllä sääliksi kävi herättää :(. Sormet ristiin että kaikki menee hyvin..

8 comments:

Anonymous said...

Ihana, kun sä jaksat aina panostaa hyväntekeväisyysjuttuihin:) Olen kauan blogiasi lukenut, mutten varmaan koskaan kommentoinut...tästä blogista tulee hyvälle tuulelle:)

Ja sitä piti kysymäni, että onko nuo tassunkuvat itse leikattuja vai valmiita? Sopisi hyvin koirulin takkiin...

-Minna

Susanna said...

Minna, noo, en mä aina jaksa. Mut joihinki :). Kiva että tulet hyvälle tuulelle täällä. Tulipa hyvä mieli.

Tassunkuvan olen etsinyt netistä (googlen kuvahaulla kun muuttaa asetukset niin että etsii vain mustavalkokuvia, löytää helposti), tulostanut ja jäljentänyt kontaktimuoville, mistä olen mattoveitsellä sen leikannut auki. Kontaktimuovi on siitä kätevää että tarttuu kiinni kankaaseen, niin on helppoa laittaa väri kun se ei pääse leviämään.

marja said...

Kiva kontaksimuovi-niksi.
Täytyy yrittää muistaa seuraavaan kerran kun painaa jotain.

Olet sinä ahkera ja auttavainen, kun jaksat ommella vielä päiväkotiinkin.

Minä vasta rohkaistuin viemään jämälangat eskarilaisille askartelutarvikkeiksi.

ilu said...

Hah, hieno haukattu keksi!

ja kuule, tytärlapselta otettiin eeg muutama vuosi sitten ja sehän ei ole sinänsä inhottavaa, tuo valvominen vain ja sitten se antureiden päähän pistely... tytärlapsi oli vasta vuoden ja risat ja oli aika vaikeaa saada lapsi pysymään rauhallisena. huuto oli mahtava :D

onneksi ei mitään mainittavaa sillä kertaa löytynyt. tsemppiä sinnekin!

Susanna said...

Marja, mä vein kans jämälangat, olivat hyvin iloisia :). Kyllähän sitä vois kaikenlaista viedä ja tehdä, mut se aika ja viitsiminen....

Ilu, voin kuvitella juu että vuosikkaan kanssa on haastavaa tuollainen koe :D. Meillä meni tosi hyvin ja kivasti, jocsu oli oikea rauhallisuuden perikuva ja suostui nukahtamaankin helposti. Enpä olis uskonut. Sitten käytiin pitsalla ja syötiin jätskiä pakkassäällä ja nukuttiin kotona koko loppupäivä :D. Tuloksia odotellessa sitten vaan..

Tuatara said...

Ihana piparikoru. Ja tosi hieno tuo Jocsun tekemä myös. Ihanan paljon askartelet lastesi kanssa.
Toivotaan että tulokset ovat hyviä.

marja said...

Ihana koru!Miten ihmeessä noita tehdään?Mistä tarvikkeita saa?Saako tilattua jostain?Kiitti jos ehdit vastata:)
Vois olla sopivaa puuhaa tyttären kanssa!

Susanna said...

Marja, korut on tehty Fimo-askartelumassasta (myös esim Cernit-massa), se on kuin muovailuvahaa ja sitten paistetaan uunissa. Tosi helppoa ja kivaa puuhaa. Sitä saa askartelukaupoista ja toki netistäkin varmasti. Piparit on tehty ihan kaulimalla massaa ja muotilla pala. Sattumalta löysin Sinellistä pienemmät piparimuotit myös, niillä on tehty ylemmän postauksen korut.