Saturday, February 14, 2009

Ensimmäinen korsetti

Eilen palautin opinnäytetyön, ja nyt oikeasti tuntuu että kohta toi loppuu. Seuraavan viiden viikon ajan saadaan tehdä mitä halutaan (joo, just tän takia mulla on monta tonnia opintolainaa) ja sitten onkin vain työharjoittelu ja siinä se!

Eilen sain myös viimeisteltyä ensimmäisen itsetehdyn korsetin. Ajoin itseni (ja varmaan opettajankin) hulluuden partaalle kun kahlasin läpi internetin korsettiohjeiden, koska mun on vaan pakko oppia miten ne tehdään "oikein". Tilasin aiheesta myös yhden kirjan jonka esittelen myöhemmin.

Tehty niin että pitäisi kestää käyttöäkin. Satiininauhat on vain koriste, varsinaiset luukujanauhat on erikseen kiinni vuorissa.
Edestä ei näemmä ole kuvaa, siellä on plansettikiinnitys. Täytyy muuten sanoa että Helsingin kaupoissa on aivan kertakaikkisen SURKEA valikoima korsetintekotarvikkeita, esimerkiksi kunnollisia metalliplansetteja tai metalliluita (ei spiraali) ei myy yksikään kauppa (nettiä en laske kaupaksi). Satiininauha ylä- ja alareunoihin on ommeltu oikealle puolelle koneella, käännetty nurjalle ja kiinnitetty käsin piilopistoilla. Oikealla puolella ei siis näy tikkiä ollenkaan. Käsittämättömän siistin näköistä (klikkaa isommaksi niin näkyy miten siisti reuna on)! Oon ihan rakastunut.

Tänään meidän pihan luistelukentällä oli ystävänpäivän rusettiluistelu. Musiikkia, kaakaoo, ja aina kun soi Sutsisatsi piti tanssia oman parinsa kanssa. Mun pari oli hurmaava eka/tokaluokkalainen virolainen poika, ihanaa oli ja maailma tuntui taas vähän paremmalta paikalta.
Itseään on vähän vaikea kuvata luistelemassa ;)

15 comments:

ujosiili said...

Mutta eihän korsetin tekemisessä kai mitään mieltä olekaan, jos sitä ei tee "oikein". Lopputulos on todella upean näköinen! Mistä sait haalittua tarvikkeet?

Susanna said...

Niin no ei munkaan mielestä! Mutta silti käytetään jos jonkinmoisia nauhoja luukujiksi ja laitetaan sivuttain taipuvia luita sellaisiin kohtiin mitkä pitäisi pysyä suorana jne.
Juhlapukuun kuuluvan korsetin, mitä pidetään yksi päivä ja millä ei ole varsinaista kiristystarkoitusta voi toki tehdä kuin tykkää. Mut esim taannoin esittelemäni punainen korsetti oli aivan tuhoutunut, kun kankaana ohut satiini ja luukujat oli vain ommeltu läpitikkaamalla, eikä luiden päitä käsitelty kunnolla jne.

Kiitos kehuista ujosiili! Käytin vanhasta korsetista purettuja muoviluita ja joissain kohdin vahvempaa luuta. Flipflop-plansetin ostin Punaisesta langasta, mutta se on kyllä huono mun mielestä. Nyt mä ymmärrän miksi mun opettaja oli siinä käsityksessä että plansetit on huonoja kun ne aukeaa herkästi.. toi on liian taipuisa ja ohut. Bellemodeste.com ainakin myy parempia plansetteja.

Susanna said...

Niin tosta perusplansetista piti vielä sanoa. Ajattelin kokeilla jos sen saisi toimivaksi laittamalla heti sen viereen kunnollisen metalliluun, niin ehkä se estäisi tuon taipuisuuden tuomat hankaluudet.

Samma said...

Korsetti on tosi kaunis!

aura said...

Kaunis korsetti:)

Anonymous said...

Aivan mahtavan upea korsetti, tulen käyttämään sitä ylpeänä :)

t mude

-maria- said...

Tosi hieno! Mutta mikä ihme on plansetti?

Mun koneeni on tullut, ensikokemuksia siitä on tuoreen ompelublogini puolella:

http://ompelutarinoita.blogspot.com/

Susanna said...

Kiitos!

Plansetti on se metallijuttu mikä tulee eteen, missä on ikäänkuin isot hakaset, millä se siis laitetaan kiinni. Ei osaa selittää :D

Maria mä en kestä et sulla nyt on se kone!!! Oon niin kateellinen!

-maria- said...

Ok, selkis! :D

Ja pianhan sä toivottavasti saat itsellesikin koneen hommattua!

ElinaU said...

Ui, kaunis. Ja onneksi olkoon!

Belle Modeste avasi viime syksynä liikkee Flemarille ja uskoisin, että heiltä voi sieltä kysellä korsettitarvikkeitakin. Kannattaa tosin kysellä etukäteen.

ElinaU said...

Ja osoitehan oli http://www.bellemodeste.com , mutta osaisit vaarmaan itsekin googlettaa.:)

Susanna said...

Elina, kiitos! Juu Belle Modestesta pystyy ainakin nettikaupasta tilaamaan juttui. Ne ei nyt tähän hätään ehtineet :D.

Sormet ristiin mulla on työhaastattelu perjantaina. Jos onni on myöden pääsen tekemään korsetteja päivästä toiseen ;)

ElinaU said...

Ai siis mitä, Modesteen vai?

Mihin tahansa olikin, onnea myös haastatteluun!

Merja K said...

Kyllä kannattaakin olla rakastunut, aivan mahtava luomus :)

Luistavaa helmikuun loppua!

Keittiövaaka said...

Vau, upeannäköinen korsetti!