Friday, September 04, 2009

White Dream

Sorry, only in Finnish this time. I made this corset for myself, and now I have to make it smaller since it isn´t tight enough :D.

Ennen kesäkuisia naistenbileitä tein itselleni tämän korsetin, ja rikoin samalla sekä kaikkia omia että muita yleisiä ammattimaisen ompelun sääntöjä. Tein tämän korsetin kaavasta asti yhden päivän aikana, viimeiset sirkat kiinnitin 10 minuuttia ennen bussin lähtöä (ja meikkasin vasta etkoilla :D)... Ajoi kuitenkin asiansa, ja eihän ne oikaistut polut päällepäin hirveästi näy :D.
Olin aiemmin tehnyt proton asiakkaalle samantapaisella mallilla, vertasin siihen että mitä muutoksia tahtoisin, otin summittaisia mittoja ja piirsin kaavan melkolailla vapaalla kädellä... Ilmeisesti kuitenkin silmä on harjaantunut jo näkemään mihin minkäkin näköinen kaari ja muoto sopii, olen tähän malliin oikein tyytyväinen. Koko päivän haaveilin siitä että ei tarvi laittaa rintsikoita, mutta valitettavasti korsetti on liian väljä mulle, joten piti vähän topata :D. Jotenkin sitä on edelleen vaikea arvioida kuinka paljon pienempi korsetin oikeasti pitääkään olla, jotta sillä saa kursittua kropan kasaan.
Kuvassa ilman tissiliivejä, huomaa että etuosassa on väljyyttä ihan liiankin kanssa. Kangas on tilkkutyöpuuvillaa rankasti tuettuna, ja vuori lakanakangasta, joten kankaidenkaan puolesta tämä ei ole mikään esimerkillinen korsetti. Kangas loppui myös kesken, siksi sivupalat ja yhdet takapalat on valkoista puuvillaa....
Olen kuitenkin tähän korsettiin todella, todella tyytyväinen. Siihen nähden että valmistukseen kului kaavan teon jälkeen alle viisi tuntia (ja lapset oli kotona), lopputulos on hieno.

Luita on 18 kappaletta, edessä spiraalia ja takana paksuja muoviluita koska spiraaliluu loppui kesken. Myös luukujanauha loppui kesken joten käytin pariin kujaan vinonauhaa, ja se ei kyllä kestä kunnolla edes yksiä bileitä... En laittanut plansettia koska ei ollut sopivaa varastossa, ja yllätyksekseni korsetti oli silti oikein tukeva ja erittäin mukava päällä. Ja koska se on tehty omilla mitoilla, se oli myös helppo pukea, ja ilmeisesti myös riisua. Shampanja maistui niin hyvältä, että aamulla vain ihmettelin miten kummassa olin päässyt korsetista ulos siinä kuosissa :D.
Kaareva pala etuhelmassa luo kapean vyötärön illuusiota, tukee lantion kaarta kauniisti, mutta myös kaventaa lantion vaikutelmaa koska sauma ei mene sivuun asti. Sopii mun kropalle tosi hyvin!

Tässä suurin synti minkä tein.
Eli ompelin reunat koneella, vaikka olin päättänyt etten tee sitä IKINÄ. Enkä tehnyt sitä edes huolellisesti, tässä vaiheessa oli alle tunti lähtöön. Katkoin mennessäni kolme neulaa kun en huomannut että luut oli valahtanut alaspäin :D.

Nyt edessä olisi reunanauhojen purku, korsetin pienentäminen, rikkinäisten luukujien vaihto, reunojen käsinompelu ja lauantaina BILEET!!!!

7 comments:

tuikkunen said...

Aivan ihana korsetti!
Olen jo aiemmin ihastellut korsettejasi, mutta viimeistään nyt tekee kyllä mieli itsekin kokeille sen tekoa.

Susanna said...

Tuikkunen, kiitos! Kannattaa kokeilla, se ei ole ollenkaan niin vaikeaa kuin luulis! Ja multa tosiaan on tulossa korsettitutoriaali...ihan pian... :)

Nina said...

Tosi kaunis! Harmi ettei toistaiseksi oo tullu vastaan semmoista tilaisuutta missä tarttis korsettia. :)

Susanna said...

Nina, kyllä ne käy ihan arkikäyttöönkin :).Ja jos pitää esim paitapuseron alla niin on tosi hyvännäköinen. Vaatii tosin paidan pienentämistä korsetin muotoon :)

Nina said...

Sitten kun mä saan kymmenen kiloa tuota pömppöä tuosta mahasta pois, sitten mä teen korsetin ja käytän sitä joka päivä. ;)

Susanna said...

Nina, mä oon kokenut että korsetin pito vauhdittaa laihtumista. Sitä jotenkin ryhdistyy ja no, ei korsetti päällä voi vetää ihan mielin määrin karkkia :D

Elina said...

Näiden kommenttien perusteella pitänee varmaan ottaa se oma korsetti pikimmiten arkikäyttöön ;)