Saturday, October 31, 2009

Muodin huipulle osa 5

Aiheen vierestä, AnttiA osaa ajaa autoa! Apua! Pelottavaa! Jotenkin se vaan on niin impulsiivinen :).

Viidennen jakson haasteena oli suunnitella elegantti punainen cocktail-mekko Fazerin uuden konseptin Pohjolan teemaan sopivaksi. Tehtävänanto tehtiin Fazerin tehtailla, voi ihanaa, suklaata joka puolella!!!! (joutuuko siellä nykyään koululaisetkin pukeutumaan takkeihin ja hiussuojiin?).

Rahaa asuun sai kulua 200e ja taas jälleen Neurokankaaseen... Pääseekö ne ollenkaan mihinkään missä on jotain järkeviä kankaita? Mun käy niin sääliks. Ja Neuron koriste/lisätarvikevalikoima on aivan olematon. Aaaargh! Ja mikä loistava tilaisuus tässä olisi nostaa pieniä yrittäjiä ja kangaskauppojen aatelia esiin, mut ei kun kyllähän ne mainoseurot on tärkeämpiä ku mikään muu.

Mert ihaili Katrin tehokasta, rauhallista työtapaa ja hienoa jälkeä, ja niin ihailen kyllä minäkin. Toivottavasti hän pääsee pitkälle. Suunnittelijat jakautuu jotenkin kolmeen ryhmään, on niitä jotka suunnittelee lähinnä sellaista haute couture -henkistä epäkäytännöllistä höttöä, niitä jotka ajattelevat myös käytännöllisyyttä ja käytettävyyttä, ja sitten on AnttiA jolla on se ihan oma maailmansa :). Mä niin tykkään Antista, vaikka se leijuukin siellä jossain korkealla.

Ärsytti kyllä se, että suunnittelijoille ei kerrottu kuinka paljon aikaa työn tekemiseen on. Ja sitten vain yhtäkkiä ilmoitetaan että kohta on lähtö cocktailtilaisuuteen. Jotenkin se ei tuntunut reilulta, monet joutuivat kursimaan mekon suoraan mallin päällä ja teippailemaan helmaa ym. No, sitten kun oli bileet biletetty oli seuraavana päivänä pari tuntia aikaa viimeistellä asut runwaylle.

Kolmantena tuomarina toimi iki-ihana Minna Parikka (joka kyllä tipahti askeleen alemmas mun arvostusasteikolla viimeisimmän Olivian haastattelun myötä). Ja kas! Mukana oli neljäskin tuomari, Fazerin brand manager Päivi Svens.

Nyt kun katson tätä näytöstä, niin olen aika pettynyt. Suurin osa vaatteista ei mun mielestä näytä siltä että niissä kukaan minnekään kekkereihin menisi. Katrin asu oli kiva, varsinkin sen yläosa. Ja siinä oli ehkä eniten sellaista osaamisen näyttöä. AnttiAn suhteen mä alan vähän luovuttamaan. Eikö se oikeasti osaa tehdä kuin sen yhden mekon eri tavoin? Ja hei kulkusia???

Maria voitti tehtävän. Mun mielestä oli outoa että hänelle ei työnjäljestä sanottu mitään, helmassa oli edessä ja takana vinoon kulkeva sauma, mikä oli ommeltu ja silitetty huonosti, ja se näytti lähinnä epämääräiseltä rypyltä kankaassa. Mekko sinällään oli turvallisen tavallisen cocktailmekon näköinen, ja varmastikin täytti Fazerin toiveet parhaiten.

AnttiA ja AnttiP jäivät pudotusuhan alle, ja AnttiP putosi. En ole kyllä ihan varma oliko se sitten oikea ratkaisu. Pidettiinkö yhdenmekonAntti kisassa vain huomioarvon takia?? Huomaatteko, mä oon oppinu olemaan melkein objektiivinen mun tykkäämisissä :DD.

Kuvia tuttuun tapaan täällä.

Extrassa käytiin Vaatturiliike Saumassa, katseltiin cocktail-tilaisuudesta pätkiä, ja käytiin tutustumassa mun toisen all time favorite suunnittelijan, Tiia Vanhatapion liikeeseen ja mallistoon.

Kisasta pudonneelle AnttiP:lle annettiin haaste tehdä pipo kuudessa minuutissa ja sitä oli kyllä hauska katsoa. Onnistuis muuten multakin, mutta mieluummin käyttäisin vähän silitysrautaa myös :).

Jep jep, että sellaista tällä kertaa. Ensi viikolla uudet tuulet :).

9 comments:

anpali said...

Sun raportteja kyseisestä ohjelmasta on todella mukava lukea! Seuraan itsekin ohjelmaa (toinen osa taisi jäädä väliin), mutta extroista en jaksa piitata. AnttiP:n mekko floppas, mutta silti harmittaa, että hän putosi. AnttiP:llä oli kuitenkin enemmän yritystä suunnittelussaan, toisin kuin 'yhden mekon' AnttiA:lla.

anpali said...

En ole vertaillut minäkään, vaan tilasin suoraan FolkArteja Donnolta (www.donno.fi).

Marika said...

Ihan varmasti AnttiA jäi draaman vuoksi sillä sitähän pitää olla että katsojaluvut pysyy kohdillaan...kai... Musta tuntuu että seuraavalla kerralla sen on pakko lentää ulos.

Susanna said...

Anpali, kiitos! Olen ollut tosi positiivisesti yllättynyt että olen saanut näin positiivisen vastaanoton näille raporteille :) kivaa!

AnttiP oli teknisesti taitava ja sillä oli hyviä ja toteutuskelpoisia ideoita.

Täytyypä tilata tuolta Donnosta, pakkohan niitä on saada. Kuin multa on jääny tällainen ihan tietämättä!

Marika, mulla on syvä epäilys, että AnttiA on päässyt koko kisaan a) julkisuusarvon ja b) häröilyarvon vuoksi.

Mä toisaalta toivon että se ei lentäisi ulos vaan tajuaisi jotenkin oman kapeakatseisuutensa. Ei kai se nyt omia mallistojaankaan yhden mekon varaan rakenna? Täytyypä käydä katsomassa.

aura said...

Mä en varmaan yhtään kestäis enkä jaksais katsoa tuota telkkarista, mutta ei mun tarttekaan, kun voin lukea tärkeimmät täältä:)

Elina said...

Olin myös positiivisesti yllättynyt, että oli neljä tuomaria. Hyvä hyvä. Muuten jakso oli jotenkin mun mielestä laimea, kun ei siitä jäänyt oikein mitään mieleen... Extran missasin jostain syystä, mitä lie lähtenyt tunaroimaan silloin...

Loistokas toi korsetti muuten :)

Miss Bonde said...

Siis joo! Tosi laimee jakso! Ja rumii mekkoja.. Mä tykkäsin siitä Katrin mekosta, mut se kyllä oli aika samantyylinen kuin sen muutkin mekot tossa kisassa. Ja yhdyn siihen että sen voittajamekon etukappaleella törrötti se sauma tosi rumasti.. Satiinit taitaa olla aika armottomia tuollaisessa "televisio" valaistuksessa..

Antti A oli jo pikkujoulutunnelmissa.. :)

made by KA said...
This comment has been removed by the author.
made by KA said...

Kiva, että täällä tykätään sukulaispojan eli Antti P:n tekeleistä! :)