Friday, November 13, 2009

Muodin huipulle osa 7

Terveisiä vaan sairastuvalta edelleen. Jos ensi viikonkin recap alkaa näillä sanoilla mä tuun hulluks. Piristääkseni ainakin omaa päivääni päätin poikkeuksellisesti laittaa pari kuvaakin tähän postaukseen.

Jakson aluksi jaettiin jälleen mallit. Juuri kun olin ehtinyt miettiä, miksi kukaan ei vie AnttiAlta mallia, niin Katri vei Inkan :). Siis mitenkään vahingoniloinen ei ole tarkoitus olla, mutta Antin ripustautuminen malliin on älytöntä ja halusin kovasti nähdä meneekö sillä pasmat ihan sekaisin mallinvaihdoksen vuoksi.

Tehtävänanto tuli tv-ruudulta, poikien ilmeet oli näkemisen arvoiset kun ruutuun räpsähti Suomen kauneimman naisen kasvot :). Tehtävä: suunnittele Jenni Vartiaiselle naisellinen ja luonnollinen esiintymisasu joka näyttää hyvältä sekä lavalla että televisiossa.


Sitten taas hip hei Neurokankaaseen. Sääliksi käy. Pääsiskö ne pliiiis edes kerran jonnekin oikeaan kangaskauppaan?

Tykkään Katrin tavasta tehdä töitä. Hän vaan ryhtyy hommiin ja muotoilee ja hänellä on aika selvät sävelet silloinkin kun ei vielä ole ihan päättänyt mitä tekee. Katrin työ ei vaikuta koskaan sellaiselta ees taas haahuilulta. Mert kritisoi sitä että Katrin kaikki vaatteet on aina kokonaan muotoiltuja. No so what?? Miksi vaatteen pitäisi olla normaali/ei muotoiltu? Sama kai se on pääsetkö lopputulokseen kaavapaperia leikkelemällä vai kangasta taittelemalla? Okei mä aina puhun sen kaavoittamisen osaamisen tärkeydestä, ja se onkin tärkeää, mutta ei ne muotoilemalla tehdyt sen huonompia ole.

Antti sen sijaan. Tuota. Mä oon vakavasti alkanut miettiä että pitäsköhän sen sittenkin tehdä jotain muuta? Siis suunnittelua toki mutta ei ehkä käyttövaatteiden? Sillä niitä ideoita vaan lentelee ja toteutus on vähän niin ja näin, mut jotenkin mä mietin et se vois suunnitella vaikka veistoksia tai jotain ja ne ois varmasti ihan upeita. Tai vaikka Iittalalle kahvikuppeja, ostaisin samantien. Sen kyyhkystarhaidea oli ihan hauska ja näin, mut hei ne on kuitenkin vaatteita, ja jos et osaa toteuttaa niin sitten pitäs vaan ehkä karsia siitä suunnitelmasta jotain. Vaatteen tärkein ominaisuus ei ole siihen liittyvä tarina vaan se miltä se näyttää ja tuntuu päällä.

Sekä Antti että Mert kritisoi Katria, väkisinkin sitä miettii että kokevatko he hänet vain niin isoksi uhkaksi?

Kiinnitin huomiota siihen että työhuoneen pöydät ja tuolit ovat kiinteällä korkeudella, tosi ergonomista ommella pitkää päivää väärän korkuisella kovalla tuolilla....Ei tullu kellekään mieleen pyytää sponssia vaikkapa joltain nimeltä mainitsemattomalta satulatuolifirmalta?

Jenni on ihku!

Sori, takaisin raiteelle.
Jaakko oli kerrankin hiljaa ja Jenni hoiti väliarvioinnin. Antin kohdalla hän oli kyllä ihan sanaton, osittain positiivisessakin mielessä mutta eniten kai kuitenkin hän oli vähän ihmeissään. Eikä syyttä. Ne hiivatin kyyhkyset näytti ihan paperilta. Mut puvun yläosa oli kyllä magea idealtaan, tulis hieno korsetti. En mä oikein tiedä mitä mieltä siitä asusta oikein olisin.

Olga: "mä en ainakaan näe Jenniä legginseissä" ai mitä miten niin et näe??

Mä tarttisin ehkä jonku laitteen mikä antaa säkärin aina kun eksyn aiheesta.

Viime jaksossa Mirkka oli jatkuvasti psykoosissa, tällä kertaa psykoosiin viittasi Maria. Ja Antti.

Tuomaristossa istui tällä kertaa ainoastaan vakiot ja Jenni. Ja erityisesti tällä kertaa olisin kaivannut niitä ylimääräisiä tuomareita. Musta on alkanut tuntua että tässä on nyt niin paljon kyse henkilökemioista, joistain tykätään ja toisista ei, eikä suunnitellulla työllä ole niin paljoa väliä.

Tosi monet suunnittelijat eivät olleet kiinnittäneet ollenkaan huomiota Jennin toiveeseen kontrasteista ja väreistä. Ja okei aikataulu oli tiukka, mutta mä olen kyllä aika pettynyt lopputulokseen, suunnittelijat eivät mun mielestä onnistuneet kovinkaan hyvin luomaan a) Jennin näköisiä b) esiintymisasuksi kelpaavia asuja.

Mä haluaisin nähdä tuomareiden arvosteluista kunnon pätkiä, miten he tuloksiinsa päätyvät. Nythän näytetään vain hyvin kliinisiä klippejä.

Tuomarit teilasivat Olgan asun täysin ja Olga tippui kisasta. Myöhemmin maikkarin sivuilla oli Jennin haastattelu missä hän kertoi että olisi pudottanut ennemmin Marian kuin Olgan. Tämäkin vain tukee fiilistä, että kaksi vakiotuomaria runnoo mielipiteensä läpi ja tietävät varmaan jo ennen catwalkia kuka saa lähteä.

"Suunnittelijalta ei sais tulla tollasta floppia" sanoi Mert Katrin asusta, ja myös Antti kritisoi kovin sanoin Katrin työtä. Mutta kas, Katri voitti jälleen. Mun mielestä hänen asunsa täytti tehtävänannon hyvin ja ainoana hän oli oivaltanut tehtävänannon "miksi ei" -osion.

Antin mekko oli ainoa mikä selvästi näytti viimeistelemättömältä, langanpätkiä roikkui siellä täällä eikä helmaa oltu huoliteltu ollenkaan. Ihan vinkkinä, saumurissa on sellainen kätevä toiminto kuin kapea huolittelu, sillä saa pikana helman siistin näköiseksi. Toki edellyttää sitä että osaa käyttää konetta... Mä tykkäsin Antin puvun yläosasta, mut hihat pois ja simppelimpi kapea helma. Mutta kun Antti osaa suunnitella vain tiukasti istuvia tai reippaasti poimutettuja juttuja, niin ihan perushameen tekeminen on varmasti kovin vaikeaa. Aakeen laakeen poimutetun helman kun saa niin helposti, otat vaan kankaan ja rypytät niin paljon että on vyötärölle sopiva. Aaaargh. Mua ihastuttaa ja vihastuttaa koko tyyppi. Tykkään siitä että sillä on niin selkeä oma tyyli omassa pukeutumisessaan, paljon ideoita, tykkään noista tarinoista mitä se kehittää ihan nanosekunneissa. Mutta sen VAATEsuunnittelu perustuu pitkälti yhteen malliin ja asusteiden käyttöön, missä sinänsä ei ole mitään vikaa mutta vähän väärässä kisassa on hän.

Persoonansa takia Antti ei tippunut vieläkään. Juuri siksi että minäkin siitä jaksan jauhaa ja jengi kokoontuu tv:n ääreen ihan vain nähdäkseen eikö se jo voisi pudota, juuri siksi sitä ei tiputeta. Siellä on edelleen suunnittelijoita joiden nimiä en edes kunnolla muista, joiden yksikään työ ei ole jäänyt mieleen, joilla ei ole mitään julkisuusarvoa. Ne tippuu ensin, saas nähdä onko Antti vielä finaalissakin. Mutta siellä viimeistään se tippuu. Harmillista on että Minna ja Anssi päätyivät nyt tällä kertaa tiputtamaan Olgan, hän olisi kyllä ansainnut paikan jatkossa. Ja okei, suunnittelemansa asun värit oli tylsät eikä ollenkaan Jenniä, ja asu näytti säkiltä ilman vyötä. Mutta kyllä mä silti voisin nähdä Jennin juurikin tuollaisessa hörsyhelmassa.

Joopa joo. Mä oon kyllä aika pettynyt tähän Suomen versioon. Ja kyllästynyt Minnan ja Anssin tympeyteen, Jaakon höpönlöpön puheisiin, ja etenkin siihen että ohjelmasta on leikattu kaikki mielenkiintoinen pois. Tietysti siinä on sellainenkin juttu, että kun ohjelma tungetaan täyteen tuotesijoittelua, ei voida hirveästi näyttää mitään missä jotain tuotetta ehkä kritisoidaan. Ehkä se on se juttu mikä saa ohjelman välillä vaikuttamaan teennäiseltä ja tekemällä tehdyltä. Mutta näillä mennään ja onhan se nyt loppuun saakka katsottava!

Extra oli tylsä. Paitsi Minna Parikan kengät.

15 comments:

Marika said...

Joo, Jenni on kaunein ikinä. Ja ihanin ja paras esiintyjä. Näin viime jouluna ihan läheltä livenä joulukonsertissa Oulun tuomiokirkossa ja oli kyllä huippukokemus.
Harmittaa kun Olga (yksi mun lemppari) tippui vaikka olihan mekko aika hirveän näköinen. Kuitenkin kuten kirjoititkin, se olisi silti sopinut Jennille. Toisin kuin esim. Marian aivan ihmeellinen köpöstys, joka tosin catwalkilla näytti sentään kohtuulliselta.
Ja ne Antin kyyhkyset....hohhoijaa. En kyllä toisaalta ihmettele että vakituomareilla alkaa pala käpy niihin juttuihin.

Susanna said...

Mä oikein yritin eilen miettiä että olisko joku kauniimpi mut en mä keksi ketään :) se on vaan niin täydellinen paketti..

Olgasta mäkin tykkäsin, ja kun sen mekko oli niin muokattavissa niin siitä olisi saanut kivan, ainakin kivemman kuin monen muun työt.

Ne Antin tarinat olis upeita jos ne työt tukisi tarinaa kunnolla, nyt ne vaatteet ratsastaa sillä tarinalla, eikä kerro sitä tarinaa. hohhoijaa. jatkoa odotellessa

Marika said...

Juu ja alkaako Antti toistaa itseään myös niissä jutuissaan. Eikös sillä just edellisessä mekossa liihotellut pahasti saman näköisiä liehukkeita mutta silloin pääskysinä tms. Pitäisikin mennä kuukkeloimaan niitä sen ennen kisaa tekemiään juttuja.

Susanna said...

niin olikin muuten! mä ajattelinki et miten se kyyhkynen on niin tutun näköinen :). mä kävin katselemassa sen tän hetkistä mallistoa, ja se ei kyllä muistututa mitään tässä kisassa nähtyä. mutta niitähän se ei teekään yksin ;)

Eija said...

Olisin kysynyt vinkkiä kangaskaupoista: Mikä on mielestäsi "kunnon kangaskauppa"? (Pääkaupunkiseudulla)Itse en ole löytänyt kovin kaksisia, ja eurokankaaseen on ollut tyytyminen. Verhokankaita löytyy kyllä, mutta vaatetuskankaat on kiven alla.

Pirjo-Riitta said...

Jaa se tyttönenkö suomen kaunein nainen. Onko se siitä vanhasta Gimmel-jutusta lähtöisin, mulle tuli sellainen kasvoistaan mieleen..

Musta se Olgan mekko ei ollut niin hirveä, olisin sen kyllä voinut nähdä esiintymisasuna. Katrin asu oli musta karmea, mut kait se sitten oli mitä haluttiin.

Tuntuu tosiaan, että pudotukset tapahtuu ihan muiden asioiden perusteella kuin osaamisen. Mutta Antti pidetään ehkä just sen takia, että katsojat säilyy.

Me kiukuteltiin täällä kotona, kun ohjelmassa uhrataan niin iso aika mallien valintaan. Eikö siinäkin voisi näyttää suunnittelijoiden työskentelyä, vaikka?
;o)

Susanna said...

Eija, Hakaniemessä on Matan kangas, se taitaa nykyään olla siellä säästöpankinrannassa vai mikä se on, siellä on hyvät kankaat ja usein tarjouksiakin. Villisilkki Yrjönkadulla (?) on ihana mutta tietty hintava. Niille tulee nyt myyntiin myös villakankaita ja jotain muutakin kuin juhlakankaita. Espoon keskuksessa on Tilkkupuoti, missä on ihania kankaita, ja kuoseja.

Ongelmahan näissä pienemmissä puodeissa on hinta, mutta on ne kankaat sitten ihan erilaatuisiakin, käytössä huomaa eron.

Ja netistähän saa mitä vaan nykyään. Rohkeasti vaan ostoksille, näytepaloja saa useimmiten helposti ja väittäisin että jos tarvitsee jotain kysyä, palvelu on aina parempaa kuin "oikeassa" kaupassa. Aloita vaikka Iinusta http://www.iinu.fi/ :)

Pirjo-Riitta, ihan totta, ei sitä mallien valintaa tarvitsis näyttää kuin ihan hetki, tai vaikka vaan ne jotka vaihtaa mallia. Ja Jennistä, tyttönen joo, mutta jotenkin on sitten myös niin, että vanhemmat naiset ei enää ole pelkästään kauniita vaan siihen sekoittuu sellaista karismaa ja muuta. Mä ajattelin tän ihan vaan ulkoisen kauneuden kautta :)))

Riikka said...

Heippa!
Oli aiemmin puhetta ottobre-lehditä mun blogissa ja sanoit, et olet hankkinut vanhoja huutiksesta. Mä tarvisin yhden vanhan ja en sitä mistään saa, ottobreltakin loppu. Sattuisko sulla olemaan ylimääräisenä 4/00 lehteä? Ihan tikulla kokeilen jäätä... =D

Susanna said...

Riikka, ei mulla ylimääräistä ole, valitettavasti. Mut voin lainata lehden jos saan sen suht pikaisesti takaisin, ettei unohdu :) laita meiliä jos tahdot, etusivulla on osoite!

Nina said...

Mä voisin kirjoittaa viisi-sivuisen esseen siitä että mitä mieltä mä olen tästä kotimaisesta versiosta, mutta nyt ei jaksa eikä viitti. Tyydyn siis toteamaan että mä olen aika pitkälti samaa mieltä kaikesta siitä mitä sä jo sanoit. Nää tuomarit mua on ruvenny tympimään yhä vaan enemmän. Ja, no, mä en taida nyt sanoa enempää sillä mä olen muutenkin niin huonolla tuulella että tulee painokelvotonta tekstiä kuitenkin. Pöh.

Kamicha said...

Voi rähmäke, Olga oli ehdottomasti oma suosikkini. Tytöllä on selvästi näkemystä suunnittelijana ja tekijänäkään ei ollut mikään umpitumpelo.

Ei o reilua, ei...

May said...

Minäkin tässä oon miettinyt, että miten joku voi vielä jatkaa tuota kisaa revityistä paperinpaloista liisteröidyn kotelomekon jälkeen. Persoonana Antti A on minusta kuitenkin hykerryttävän hauska ja mielenkiintoinen - kukas sen kissan hännän nostaisi jos ei kissa itse? :oD Naureskelin tässä just sille osalla missä siltä oli mennyt ohitse, että sen leluista kootun tekeleen piti olla hiuskoriste. Mua on helppo naurattaa nääs :o)

Kuvittelin jossain vaiheessa, että Jarnossa olis voittaja-ainesta, mutta sekin meni tekemään taas kerran samanlaisen kuin aiemmin. Tuntuu siltä, että vähän mielikuvitusasuja tekevät yksi jos toinenkin. Röyheilevää prinsessakolttua jonkun esim. innovatiivisesti leikatun sähäkän jutun asemesta. Achilles olisi ehkä ollut sitä linjaa enempi kai? Vai onko ne ne tehtävänannot sitten...

Vaikea katsella noita putoamisia, kaikilla kun tuntuu olevan jotain annettavaa. Varsinkin kun se tuomareiden grillaaminen on olevinaan niiiiin dramaattista että.

Tuazophia said...

Tietysti se saman toistaminen tehtävänannoissa kysyy luovuutta, mutta tehkää mekko, mekko, mekko, mekko, mekko ja hyvin nopeasti on aika puuduttavaa ja varmasti tulee huomaamattaankin toistettua jo ennen tehtyä. Kaikki housuasut onkin tuntuneet suorastaan pirteiltä kaiken tuon mekotuksen rinnalla. :D

Pampula said...

Hei kiitti näistä sun briiffeistä, en oo kattonu sarjaa ollenkaan mut näin pääsen kärryille :D

Susanna said...

Pampula, olepa hyvä :)