Tuesday, November 24, 2009

Spiderhat

Jocsu tarvitsi kevyemmän hatun - vielä on liian lämmintä käyttää talvisia fleecehattuja, poika valittaa koko ajan että on niin kuuma. Tein kuitenkin sitten tällaisen mikä menee korville kunnolla, kun välillä tuulee niiiin kylmästi. Hämähäkkipainatus oli vähän sarjassamme kokeellinen keittiö, ihan liikaa pieniä lärpäkkeitä joiden alle väri sujahtaa vahingossa niin helposti. Sprayliimaa ei ollut, käytin teippiä ja hiuslakkaa mikä toimikin yllättävän hyvin. Kaava on oma ja hämis jostain ottobresta todennäköisesti.
Kuva on lopputulos siitä kun innostuu fotarin kanssa vähän liikaa. Tiedättehän sen vaiheen kun huomaa että pikselit vaan vilisee silmissä eikä enää ole ihan varma kuinka fiksuja säätöjä sitä onkaan tehnyt muttei oikein tiedä mitä peruakaan :D.

***
Olen joskus vuonna -97 tai sinnepäin kirjoittanut Sarasvuon Sisäisestä sankarista pätkiä ylös. Tämä lappu tuli jostain vastaan ja on nyt keikkunut työhuoneen ilmoitustaululla monta kuukautta. Tuijottelen sitä aina välillä, ja viime päivinä olen tosissani pohtinut että missä se mun sisäinen sankari luuraa.

1) Jotta sinä voit saada parempaa, sinun täytyy tehdä paremmin
2) Jotta voit tehdä paremmin, sinun täytyy olla parempi
3) Jotta voisit olla parempi, sinun täytyy uskoa olevasi parempi

* hyväksy että elämäsi ei voi muuttua, ellet sinä muutu. Hyväksy, ettet sinä muutu, ennenkuin käyttäytymisesi muuttuu. Hyväksy, että käyttäytymisesi muttuu vasta kun sinä haluat muuttaa sitä.
* Pidä päiväkirjaa tavoitteista, tekemisistä ja tuloksista. Jos elämäsi on elämisen arvoista, se on dokumentoinnin arvoista.
* Toisto on taidon äiti, taito on toivon äiti, toivo on tarkoituksen äiti.
* elämä on lyhyt, pelaa kovaa.

I) Päätä mitä todella haluat, ja ota selvää mikä estää sinua saamasta sitä nyt

II) hanki itsellesi riittävän hyvä syy muuttua

III) opettele keskeyttämään lennosta sellainen toiminta tai tunnetila, josta haluat päästä eroon

IV) kehitä itsellesi uusi innostava ja rakentava vaihtoehto

V) ehdollista uutta käyttäytymistä, kunnes se on automaattista

VI) testaa uusi ehdollistuma

(todennäköisesti kaikki lainaukset Jari Sarasvuon Sisäinen sankari kirjasta)
***
Peiliin katsominen on ärsyttävää, pelottavaa ja herättävää. Mutta positiivista toki on, että kaikkeen löytyy vastaus sieltä peilistä, ei kenestäkään muusta.

Mä lähden nyt ehdollistumaan sohvalle ja ratkomaan vetskareita irti takeista....

2 comments:

LankaLuolan Marika said...

Tosi upee hattu!

Merja K said...

Kiitos hauskasta kommentista blogissani :) Juu, hommahan karkasi heti käsistä, taitaa olla vähän liikaa aikaa miettiä. Voi hyvin!