Thursday, January 21, 2010

Tilauksia

Kun kerran yrityksen budjetissa on erikseen määritelty summa ammattikirjallisuudelle, niin täytyyhän sitä yrittää kovasti myös käyttää budjetoidut varat, eikös vaan :).
Oli vaan pakko.

Englannista tilasin sovitusnuken. Laitoin tilauksen 4.12, ja sain meiliin kyselyn, että voisinko lähettää kopion passista ja pankin tiliotteesta.. Ihmettelin hieman, koskaan ennen en ole tällaiseen törmännyt, ja jos electron ei mene läpi niin mitä siinä mitkään passit enää auttaa? Lähetin viestin etten oikein ole comfortable tämän asian kanssa, koskaan en saanut vastausta. Seuraavana päivänä rahat oli kuitenkin mennyt tililtä, joten ajattelin asian olevan hoidossa.
Nukkea ei kuitenkaan kuulunut, ja varsin kärsivällisesti odotin, kunnes 13.1 lähetin meiliä heille, että mit vit. Vastauksena sain seurantakoodin ja ilmoituksen että tuote on matkalla. Lähettifirmasta löytyi sitten tiedot, nukke oli lähetetty vasta tämän kyselyni jälkeen, elikkäs tilaus oli vain unohtunut jonnekin minne lie. Tytsy tuli kuriirilla kotiin asti, joten loppu hyvin kaikki hyvin. Lähetin firmalle vielä viestin, että jatkossa olisi kiva jos ilmoitettaisiin jos tilauksessa jotain viivästystä, olen heidän yritysasiakas enkä tosiaankaan ala odottelemaan viikkokausia yhtään mitään. En saanut siihenkään vastausta... Loppuyhteenvetona en oikein voi firmaa suositella, voisin kuvitella että jos jotain ongelmia tulisi, niin heidän kanssa neuvottelu ainakin on aika toivotonta.. Nuken kuitenkin sai sieltä todella edullisesti (hinta suomessa yli 80e kalliimpi) ja rahti maksoi vain pari kymppiä, kun taas toinen brittifirma olisi ottanut 60e kuljetuksesta Suomeen... Firma löytyy täältä.

Seuraavaksi tilauksessa on peitetikki, muukin konekanta pitäis (ainaki haluis) vaihtaa uuteen, mutta kattoo ny missä järjestyksessä mitäkin.

Ai niin. Melinda katseli sovitusnukkea pää kallellaan ja totes: "äiti tolla on isommat tissit ku sulla". No EIKÄ OO!

11 comments:

Nina said...

Aaa, sovitusnukke pitää varmaan hankkia. Varsinkin kun mä pääsin sinne kouluun. :)

Prefecta said...

...lasten suusta (putoilee puoliksi pureskeltuja leivänpaloja)...
:D

Susanna said...

Nina, MAHTAVAA!!!! koulussa on nukkeja yllin kyllin, mutta kyllä sitä kummasti alkaa kaivata kun oppii käyttämään. On vaan niin paljon helpompaa kaikki.

Prefecta, no niinpä!

May said...

No voi miten mänttiä. Vielä mäntimpää olisi ollut varmaan jos itse nukkekin olisi ollut jotenkin viallinen - onni onnettomuudessa!

Mä luulin, että sovitusnukkien tissinkokoa saa noin vain vaihdeltua - vaikkakin olen samalla aina miettinyt, että mitenkä. Asia ei taidakaan olla niin? Pitääkö ne tilata tietyssä kuppikoossa?

Susanna said...

May, noi tissit on oikeasti aika isot, varsinkin kun se on nyt pienimmillä säädöillä. Rinnanympärystä pystyy kyllä säätämään, mutta eihän se niitä tissinkokoja muuta... Pitääköhän mun laittaa mainoksiin disclaimeri että tehdään vain c-kuppisille vaatteita :). No onneksi sillä nyt ei ole niin hirmusti väliä, pärjäsin koulussakin vaikka aina oli väärän kokoinen nukke :D

Merja K said...

Äsh, miksen minä tajunnut budjetoida ammattikirjallisuuteen ;)

Susanna said...

Merja, ei muuta ko uutta yritystä kehiin :). Mulla on budjetissa myös lehtitilaukset ja -ostot, saa hyvällä omalla tunnolla ostella. Kamalan kurjaa on vaan se, että ensin pitää tehdä ne rahat että voi pysyä budjetissa :)

Romulus said...

No johan oli varsin ärsyttävää! Sait kyl nukkes paljon edukkaammin kuin minä Suomesta et loppupelissä kun kaikki hyvin ni homma kannatti.
Heh, mäkin kiinnitin huomiota nuksan boobseihin että jopas on muodokas mimmi. Mulla on paljon niukempi versio.. onneks koska muuten en vois tehdä sillä itselle mitään :D.

joska said...

Höh, kylläpä kesti. Miehelle tuli kans meili noista ajokorteista sun muista, se kyseli töissä sitä ja tuntu olevan aika normaali juttu. Skannasi sitten ajokortin ja suttas suurimman osan tiedoista yli. Minkäkokoinen tuo sun nukkesi on? Tissit kieltämättä näyttävät suuremmilta kuin mun M-kokoisella, sillä ressulla tosin on maha vedetty suurimpaan mikä kompensoi.

Susanna said...

Joska, niin se passijuttu kai johtuu siitä, että kun ne naputtelee tiedot koneellle niin kaiken pitää olla just oikein ja samalla tavalla kuin pankin tiedoissa, siksi ne niitä tahtoo. Mutta ihme kyllä vaikken vastannu niille niin kummasti se sit meni läpi kuitenki :).

Mun nukke on kans m-kokoinen, ja kuvassa se on pienimmillä säädöillä. Ei ne tissit sit kuitenkaan niin kovin isot ole, jotenkin toi alakaari saa ne näyttämään kovin isoilta, ehkä se johtuu just siitä et vyötärö on niin pienellä. Mut hyvin meni b-kuppinen mekko sen päälle kuitenkin :)

st said...

Melko muodokkaat rinnat ovat! Varsinkin kun tähän asti olen nähnyt nukeill rintojen kohdilla vain 'häveliäät' kohoumat, mutta nämähän ovat ihan Rinnat! Hienoa, että nukke saapui ilman suurempia kommervinkkejä.