Saturday, October 16, 2004

Raitaa puikoilla

En sittenkään pysynyt pääjuonessa, vaan lipsuin kokeilemaan Novitan 7Veljestä Raitaa. Naapurin pikkuvauvalla on ristiäiset, ja vaikkei vielä niin kovin hyvin tunnetakaan, niin teenpä pojulle tumput ja sukat. Ensin piti tehdä vaan sukat, mut tuli liian kapee resori, joten tuli tumppu, ja sitten vaan huvitti tehdä sukatkin jne. Kohta teen varmaan villapaidankin :)

Raitalanka on mukavaa neulottavaa, no onhan se kai ihan tavallista 7veljestä, mutta kuitenkin. Ei mene mulla jakeluun, että miten se oikein on värjätty. Mistä se lanka tietää milloin vaihtaa väriä? :)

Kaikenlaista muutakin on kesken, muun muassa MUUTTO, eli pitäisi pakata langat, ei ostaa uusia. Tänään prismasta kuitenki tarttui mukaan pätkävärjättyä 7veljestä rulla ja pari rullaa Jussilankaa. Mies kysy kassan jälkeen, että ostit sitten taas lankoja, mitä meinaat tehä? Ja minä siihen, että enkä ostanu, en varmana ostanu! Sitten se näytti rullat ja mä sitten vaan että joku on varmaan laittanu väärään kärryyn.. :) Ja sitten naurettiin taas. Sain kuitenkin pidettyä näppini irti Anttilan Pop, Spektri ja Rustica-lankojen tarjouksista. Mieli teki, mutta yritin vaan kovasti ajatella, että 100% akryyli nukkaantuu helposti, ja että poppia on jo kotona monta rullaa.. Mutta nyt saunomaan, laitan huomenna kuvia raitateoksista!

2 comments:

Ziina said...

Novitan jossain jutussa kehuivat että sukan värjäys keksittiin siten, että neulottiin valkoisesta langasta sukka, väritettiin siihen raidat ja sitten purettiin sukka ja mittailtiin paljonko pitää milläkin värillä värjätä.

Susanna said...

No mutta näinhän se varmaan onkin tehty.. Hauska juttu. Ajatella, joillekin maksetaan siitä että he päivät pitkät puuhastelevat ja pyörittelevät lankoja, miettien mikä olisi seuraava suuri myyntimenestys :)