Tuesday, October 19, 2004

Valmista raitaa


Yllä valmiit sukat ja tumput, jotka päätyivät yläkerran Niki-pojalle. Hienot tuli, ja nopeat oli tehdä!

Kuvastakin näkyy raitalangan ainut ongelma: sukista tms ei tule identtiset. Sinänsä tietty sillä ei ole väliä, mutta olisi se mukava että olis kuitenkin samannäköiset. Sukat on aloitettu täsmälleen samasta kohdasta lankaa; siinä missä väri vaihtuu. Silti raidat on eri kohdissa, koska väripätkän pituus vaihtelee hieman. Nyt sitten toisessa sukassa on tummansininen kärki, ja toisessa kirkkaansininen. Tumppuja ei aloitettu ihan samasta kohdasta väriä, koska en ollut vielä ottanunt tätä huomioon, sen takia niissä on enemmän tuota eroa. Ja siinä muuten toinen juttu; jos olisin halunnut tehdä vain tumput, olisi lankaa mennyt hukkaan metrin verran, jos olisin halunnut aloittaa samalla värillä kuin ekan tumpun. Nyt tein siis ensin yhden tumpun, sitten sukan jne.

Täällä olen kipeänä ja kuumeisena, ja mies on maalaamassa uutta kotia. Tosi hehkeetä olla muksujen kanssa kun on ihan sammumiskunnossa. Onneksi Melinda on yhä vaan tissivauva, ei tarvi sille sentään sapuskaa laittaa...

Uusi suomalainen bloggaajakin on liittynyt joukkoomme, käypäs katsomassa Ziinan blogia!
Ai niin, Ulla. Kaikissa blogeissa on lauantain jälkeen hehkutettu uutta suomalaista neulelehteä Ullaa, ja hehkuttajiin liityn minäkin. Siis aivan upeata! Kaikki ohjeet oli sellaisia että "tahtoo", mutta ainakin huovutetut patalaput päätyi heti to do -listalle. Joten Ziinan blogin jälkeen mars mars Ullaa lukemaan!

Tämä tyttö menee nyt katsomaan salkkareita lasten kans :)
Hehee salkkarit tuli ja meni. Just oli tänään puhetta neulontalistalla, että kun blogger harvemmin on nurin, mutta nyt sitten kaatui koko saitti kesken postauksen... No vahingoista viisastuneena olin onneksi kopioinu tekstin :) Kokeillaanpas uudelleen.

5 comments:

Anonymous said...

Huomasin saman ongelman tuon Raita-langan kanssa, kun tein pojalleni sukkia. Olisihan se kiva, että olisi symmetriset sukat :D. Mutta toisaalta pysyypähän pojan varpaat lämpiminä päiväkodissa ulkoillessa, eikä kukaan kurki sen kenkiin, että onko tämä äiti väsännyt symmetriset sukat pojalleen... :DD

Kati

Ziina said...

Juuri uudessa Novita-lehdessä selittivät mistä epäsymmetrisyys johtuu, olisikohan nettisivuillakin tietoa asiasta...

Anonymous said...

Hmm...voikohan blogin välityksellä saada flunssatartunnan? Täällä on kohtalotoveri, joka lähti töistä kesken päivän pois ja sairasti iltapäivän sohvalla viltin alla lukien uutta Novitaa. Ja kone tietysti houkutteli blogikierrokselle!

Minulla on muuten kesken vauvan sukat Regiasta, toiset koskaan neulomani raitalankasukat. Yritän olla viisas, ja aloitin luomaan silmukoita värien vaihtumiskohdasta. Saa nähdä löytyykö toisesta kerästä samanlaista kohtaa!

Tiina

Susanna said...

Tiina, toivottavasti ei ole mun blogista sulle flunssa tarttunut, tämä on sen verta sitkeää sorttia! :)

Luin minäkin sen selityksen epäsymmetrialle, ja kyllähän sen ymmärtää, ettei voi olla tasapitkät pätkät. Mun langassa ei kyllä ollut solmuja... Mutta niinkuin Kati sanoi, harvemmin niitä nyt kukaan sillä silmällä katsoo. Lahjaa antaessa sitä vaan tuli sellainen fiilis, että teki mieli kovasti selitellä, kun ne sukat näytti niin siltä et on tainnu mammalla jäädä muutamat rivit laskuista pois :)

Anonymous said...

Susanna, tai sitten jos "sillai" katsoo, niin saa tehdä seuraavat sukat itse. Tai sitten ne seuraavat sukat on yksiväriset. :D

Hmmm...Mulla on flunssan jälkitautina virus kurkussa. Sairaslomaa tämä ja huominen. :S Tässä vaan surffailen teidän blogeissa ja mietin, että pitäiskö tehdä oma!?

Kati