Friday, December 03, 2004

Vuosi sitten...

... tein elämäni ensimmäisen sukan. Ja nimenomaan vain yhden sukan. Väkersin sitä sukkaa mummin ja Novitan vyötteen ohjeilla puolen syksyä, ja sukista piti tulla äitille joululahja. No, sain siis yhden sukan valmiiksi, ja näytin sitä äitille jouluna että tällaiset tulee kunhan saan tehtyä :)

Joskus helmikuussa vissiin pakotin itseni tekemään myös sen toisen sukan, kun rupesi tekemään mieli tehdä vaikka mitä muuta. Tein sen sitten parissa illassa! Ja sukista tuli oikein hyvät ja kauniit.

Tämä sukkajuttu tuli mieleen tuossa kun mietin, että miten paljon sitä onkaan kehittynyt. Vuosi on kuitenkin aika lyhyt aika, ja olen oppinut aivan älyttömästi. Keväällä opettelin tekemään palmikon, sukkiakin on valmistunut jo muutamat, pari lapsen villapaitaa, yksi ison ihmisen paita, pipoja, lapasia, huovutusta jne. Enää en tarvitse ohjetta välttämättä, osaan itsekin laskea ja soveltaa. Tosin se minun kompastuskiveni on aina ollutkin, en jaksa pysyä ohjeessa kun haluankin jotain erilaista ja sitten sovellan vastoin parempaa tietoani. No suunnilleen kaikki on kuitenkin onnistunut. Paitsi nämä huovutettavat jutut, mutta mistä hemmetistä siinäkin voi aina tietää kuin sille työlle koneessa käy :D

Nyt teen sen miehen paidan valmiiksi. Olen tietokonehuoneessa paossa pahaa maailmaa, eli mulla on sitä ns. omaa aikaa. Mies tuo välillä Melindaa tissille, muuten saan olla rauhassa. Ihanaa.

2 comments:

Ninni said...

Se on kyllä totta, että kun on innostunut ja alkaa vaan tekemään ja opettelemaan niin taidot karttuu lujaa vauhtia. Itsekin aloitin vasta kesäkuussa. Sitä ennen olin neulonut lapsena vain muutamat lapaset ja barbien vaatteita.
Mulla ideoita kyllä syntyy, mutta haasteena on nuo laskutoimitukset. neuleiden suunnittelussa tarvitaan matikkaa ja se ei ole mitenkään vahvin osa-alueeni.

Susanna said...

Joo ei ole laskupäätä mullakaan. Mies aina naureskelee kun mä kävelen ympäri kämppää mutisten "jos 21s on 10cm niin monta s sitten tarvitaan että on 53cm" vaikka ei se kyllä ittekään osaa laskea :)

Ninni,todella paljon olet saanut aikaiseksi näin lyhyellä aikavälillä! Mä oon tosi hyvä aloittamaan näitä töitä... No nyt olen systemaattisesti ruvennu tekemään keskeneräisiä pois. :D