Sunday, November 20, 2005

KotisukatLanka: Novita Santorini jotain 30g
puikot: 2,5
kivat?: taitaa hiostaa, ja ovat vähän pienet

Kantapäästä taisi tulla vähän liian lyhyt. Eikös se siitä johdu jos muuten sopivan sukan kantapää tuppaa valumaan alaspäin? Mutta kivat ovat sukat jalassa, kuumakalle Joachim piti niitä muutaman tunnin ja sitten totesi että liian kuuma. Pitäs varmaan tehdä jostain ohuesta puuvillalangasta hänelle kotisukat, en tykkää että hyppii täällä ilman sukkia, kun on niin kylmä. Erityisesti sukissa viehätti se, että vaavi ei saa sukkia... Kertoo jotain mustasukkaisuustilanteesta tässä perheessä.

Pojat tulivat hyvässä järjestyksessä bileistä jo ennen kahta. Mä hipsin silloin vielä pystyssä, koska en osannut vaan mennä nukkumaankaan. Aamulla saivat nukkua, lapset katsoi piirrettyjä ja mä harjoittelin aritmeettisia lukujonoja. Myöhemmin päivällä opin ratkomaan polynomeja ja sen sellaista. Elämä on täynnä ihan uusia sanoja. Ja mielenkiintoisinta on, että olen aina kuvitellut, että en tajua matematiikasta mitään (yläasteella tuli riehuttua sen verran että jäi vähän väliin tuo opetteleminen, ja matikkaahan kuuluu inhota), ja nyt olen kuitenkin ihan itse oppinut vaikka mitä. Eikä ne ole edes kovin vaikeita, laskinhan sen suurimman työn tekee. Jippii. Nyt saunaan.

5 comments:

derea said...

Meille opetettiin polynomit tän vuoden alussa. Ja mähän en niistä mittään tajunnu. Sitten kysyin veljeltä ja heti tajusin. Meijän koulun opettajat onkin ihan ammattitaidottomia.

Miten sä ehdit kokoajan päivittää? Tai no kiva vaan, itekkin kohta jo vois. :)

Tuulia said...

Asiasta yhdeksanteen, eiko polynomit ole monitermisia (vahintaan) ensimmaisen asteen funktioita? Jostain ois jaany tommonenkin paahan. Taallahan ei enaa muuta harrastetakaan kuin neuletiheyksia ja muuta korkeampaa matematiikkaa :)

Susanna said...

Tuulia, jotenkin noin se taisi olla. :D

Derea, musta tuntuu et mä opin paljon tehokkaammin kun itse lasken yksikseni, ja netissä on tosi hyviä sivuja avuksi. Opettajat vaan sählää. Mä ehdin päivitellä, koska olen niin tehokas :D Ei siihen kauaa mene jos kone on yhteistyössä.

Kati E said...

Suski, kantapään korkeus JA ne kantatilkun kavennukset (eli kiilakavennukset) tai siis jälkimmäisten pitkällä matkalla oleminen ratkaisevat sukan istuvuuden.

t. sukkamaisteri ;D

marianne said...

Hei, jos etsit sopivaa sukkalankaa, niin itse olen tykännyt Vihreän vyyhdin langasta, jossa on noin puolet villaa ja puolet puuvillaa. Jossain on kutsuttu sitä kesäsukkalangaksikin. Lankaa on ollut myynnissä värivaihtavana sekä erilaisia raidoittuvia versioita. Itselleni on kertynyt näitä ihania keriä enemmän kuin olen edes saanut valmiiksi. Riittoisaa on, yhdestä kerästä tein 2 lasten sukat, yhdet 8-v kokoa ja vielä 2-v kokoa. 2 kerästä saisi 3 paria reiluvartisia naisten sukkia.